Ahojte maminy, ak mate zoznam lekarnicky pre rovnako stare deti, prosim, dajte vediet, co vsetko obsahuje 😉 Nech na nic dolezite nezabudnem. Co mate na vyplachnutie usiek? Dakujem
nasa lekarnicka pre deti:
teplomer
panadol sirup na teplotu
nurofen sirup na teplotu
sirup proti kaslu
mast na hrudnik (ked je kasel vlhky)
fenistil gel
dezinfekcny sprej
sterilne stvorce
leukoplast
pre dospelych;
panadol a ibuprofen na bolest hlavy
my sme balili opalovaci krem...krem po opalovani, leukoplast , mali sme zbaleny aj repelent a sirup ak by mali decka teploty..... a este nejake kvapky, ze ak by mali hnacky... vyuzili sme z toho leukoplast /to sa decka hrali a olepili sa nim/ krem na opalovanie vyuzity na max. a mlieko po opalovani... to bolo cele co sme vyuzili...
neviem teda kde idete, ale lekartne su vsade
ja som si vzdy takto pokupovala tiez neviem co vsetko, a polovicu som po tom ked tomu skoncila zaruka vyhodila 😅
takze som to obmedzila na uplne zakladne veci a kupujem podla potreby priamo v letovisku, kupovali sme doteraz len raz, aj to len B12 aby nas tak nestipali komare 😀
takze ja uz bravam len:
sirup na kasel
fenistil gel
sirup na teplotu pre deti
teplomer
dezinfekciu a naplaste
synove lieky na alergiu
kinedril
nejake probiotika, to vzdy davame uz pred dovolenkou a aj pocas nej
aj kvoli tomu, ale celkove na zlepsenie kondicie, zaklopem si, este mi decka na dovolenke ani raz neochoreli, nehnackovali a to ich fakt vlacime vselikade a niekolkokrat do roka...
@libka1 tak ja som mala vzdy stastie, ze starsi syn skoncil na takmer kazdych prazdninach s niecim -
na mallorce dostal nejaky virus - hnacka, vysyp a teploty - skoncili sme u dr. testovala som spanielcinu...
ako 3r na svk - stupil na vcelu - noha opuchla az po koleno, plus dostal upal a prevracal 2 dni
ako 6 rocny - bronchitida a takmer zapal pluc - atb
minuly rok vo francuzsku - poprhlila ho meduza - zapalilo sa mu to - zas smer dr - tentokrat som testovala franinu...
takze ja nosim pre istotu fakt vsetko...
@bubelko to je fakt smola, ja len dufam ze teraz to neschytame ked som to takto na plnu hubu napisala 🙂 ideme len do chorvatska kvoli krpatej, takze to zvrtneme aj autom naspat keby kriza... ale chcem tam ostat dlho, tak by to bol skrt cez rozpocet 😅
zas naozaj dobre ako jazykovy kurz, clovek sa az cuduje ake slova ovlada ked sa dostane do krizovej situacie 😀
ja som v tak moskve objavila ze hovorim pomaly plynule rusky 🙂
No v prvom rade ja mam so sebou vždz teplomer, dezinfekciu a Probicus, ktorý je proti hnačke.
@flower24 - ahoj, ja vždy beriem ako trúba nenormálnu lekárničku (5-ročná a 1,5-ročný), ale som si povedala, že nabudúce beriem už len
lieky proti teplote (panadol, nurofen - sirupy + čípky panadolové),
burrow alkohol - kvapky do uška (dcérka máva občas nábeh na zápal a bolia ju, tak toto nám zaberá),
fenistil kvapky
fenistil gél
pantenolový gél,
Calciový sirup na hrdlo,
sirup Stodal na kašeľ - nám zaberá,
kvapky Ocuflash do očí
kvapky/sprej do nosa
smectu proti hnačke a
rehydratačný nápoj (prášok na prípravu) Kulíšek.
Plus pre nás, dospelých, niečo od bolesti (ibalgin, paralen) a ja mávam problémy s hrdlom občas, tak ešte septisan tabletky na cmúľanie. Inak ak nejdeš na samotu na konci sveta, lekáreň tam isto bude, tak kúpiš 😉
Plus, samozrejme, to, čo pravidelne užíva, ak niečo také je.