Lekárnička na dovolenku s trojročným dieťaťom k moru

flower24
13. jún 2015

Ahojte maminy, ak mate zoznam lekarnicky pre rovnako stare deti, prosim, dajte vediet, co vsetko obsahuje 😉 Nech na nic dolezite nezabudnem. Co mate na vyplachnutie usiek? Dakujem

katrinka8
13. jún 2015

@flower24 - ahoj, ja vždy beriem ako trúba nenormálnu lekárničku (5-ročná a 1,5-ročný), ale som si povedala, že nabudúce beriem už len

lieky proti teplote (panadol, nurofen - sirupy + čípky panadolové),
burrow alkohol - kvapky do uška (dcérka máva občas nábeh na zápal a bolia ju, tak toto nám zaberá),
fenistil kvapky
fenistil gél
pantenolový gél,
Calciový sirup na hrdlo,
sirup Stodal na kašeľ - nám zaberá,
kvapky Ocuflash do očí
kvapky/sprej do nosa
smectu proti hnačke a
rehydratačný nápoj (prášok na prípravu) Kulíšek.

Plus pre nás, dospelých, niečo od bolesti (ibalgin, paralen) a ja mávam problémy s hrdlom občas, tak ešte septisan tabletky na cmúľanie. Inak ak nejdeš na samotu na konci sveta, lekáreň tam isto bude, tak kúpiš 😉
Plus, samozrejme, to, čo pravidelne užíva, ak niečo také je.

flower24
autor
13. jún 2015

@katrinka8 : dakujem, akoby si o mne pisala 😀 Tiez pol kufra mavam 😝 Toto som presne potrebovala, zakladny suhrn 😉 Este aj tie pre dospelych mame podobne, akurat mne na hrdlo cmulacie tabletky nezaberaju, kloktam salviu, v lahsom pripade tantum verde.

bubelko
13. jún 2015

nasa lekarnicka pre deti:
teplomer
panadol sirup na teplotu
nurofen sirup na teplotu
sirup proti kaslu
mast na hrudnik (ked je kasel vlhky)
fenistil gel
dezinfekcny sprej
sterilne stvorce
leukoplast
pre dospelych;
panadol a ibuprofen na bolest hlavy

flower24
autor
13. jún 2015

@bubelko dakujem. Prosim ta, aku mast na hrudnik davas pri vlhkom kasli?

philipha22
13. jún 2015

my sme balili opalovaci krem...krem po opalovani, leukoplast , mali sme zbaleny aj repelent a sirup ak by mali decka teploty..... a este nejake kvapky, ze ak by mali hnacky... vyuzili sme z toho leukoplast /to sa decka hrali a olepili sa nim/ krem na opalovanie vyuzity na max. a mlieko po opalovani... to bolo cele co sme vyuzili...

libka1
14. jún 2015

neviem teda kde idete, ale lekartne su vsade
ja som si vzdy takto pokupovala tiez neviem co vsetko, a polovicu som po tom ked tomu skoncila zaruka vyhodila 😅
takze som to obmedzila na uplne zakladne veci a kupujem podla potreby priamo v letovisku, kupovali sme doteraz len raz, aj to len B12 aby nas tak nestipali komare 😀
takze ja uz bravam len:
sirup na kasel
fenistil gel
sirup na teplotu pre deti
teplomer
dezinfekciu a naplaste
synove lieky na alergiu
kinedril
nejake probiotika, to vzdy davame uz pred dovolenkou a aj pocas nej

bubelko
14. jún 2015

@flower24 pulmex mast - je pre deti od 3 rokov. do 3 rokov sme davali liberol baby N

sviecka
14. jún 2015

@libka1 ahoj, kvoli comu davate probiotitka? Kvoli inej strave?

libka1
14. jún 2015

aj kvoli tomu, ale celkove na zlepsenie kondicie, zaklopem si, este mi decka na dovolenke ani raz neochoreli, nehnackovali a to ich fakt vlacime vselikade a niekolkokrat do roka...

katrinka8
14. jún 2015

Opaľovacie prípravky nerátam do lekárničky 😅 Ale teplomer mi nenapadlo, ten tiež nosíme @bubelko

bubelko
14. jún 2015

@libka1 tak ja som mala vzdy stastie, ze starsi syn skoncil na takmer kazdych prazdninach s niecim -
na mallorce dostal nejaky virus - hnacka, vysyp a teploty - skoncili sme u dr. testovala som spanielcinu...
ako 3r na svk - stupil na vcelu - noha opuchla az po koleno, plus dostal upal a prevracal 2 dni
ako 6 rocny - bronchitida a takmer zapal pluc - atb
minuly rok vo francuzsku - poprhlila ho meduza - zapalilo sa mu to - zas smer dr - tentokrat som testovala franinu...
takze ja nosim pre istotu fakt vsetko...

libka1
15. jún 2015

@bubelko to je fakt smola, ja len dufam ze teraz to neschytame ked som to takto na plnu hubu napisala 🙂 ideme len do chorvatska kvoli krpatej, takze to zvrtneme aj autom naspat keby kriza... ale chcem tam ostat dlho, tak by to bol skrt cez rozpocet 😅
zas naozaj dobre ako jazykovy kurz, clovek sa az cuduje ake slova ovlada ked sa dostane do krizovej situacie 😀
ja som v tak moskve objavila ze hovorim pomaly plynule rusky 🙂

tamaram283
18. jún 2015
Používateľ tamaram283 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od tamaram283.

No v prvom rade ja mam so sebou vždz teplomer, dezinfekciu a Probicus, ktorý je proti hnačke.