Ahojte, poradite mi co zabalit na dovolenku s 1r? Zaujmaju ma konkretne produkty, co sa vsm osvedcilo v roznych situaciach..viem ze vsetko viem kupit aj na mieste, ale ten zaklad chcem mat po ruke 🙂
Bravali sme panadol a ibalgin sirup, antibiotika, pamycon, hylak, smectu, sirup na alergiu, cipky rectodelt a epi pero, framykoin a oftalmoseptonex, naplaste, dettol, baby ma iste doplnia
Ja si ešte doplnim, vždy predpisat čipky - jeden v prípade vysokej horúčky a druhy v prípade alergickej reakcie, pamycon (nezabudnúť aj vodu), lieky na hnačku a dehyd.roztok.
U nás je základ panadol, nurofen, fenistil, hylák kým sa dal kúpiť, atb, nevyhnutnosťou u nás sú silice levanduľa,teatree, eukalyptus, samozrejme náplaste, dezinfekcia,ušné kvapky a oftalmoseptonex
Nic viac ako bolo spomenute. Horucka a zazivacie potize, a alergicka reakcia su take urgentne veci, pre ktore treba byt vybaveny, ak by nastali v noci. Inak cez den potom vsetko ostatne poriesis priamo v danej destinacii
nič nebrávame 😀 kam idete? ak EU alebo Dubaj alebo USA tak lieky majú ešte lepšie v zahraničí a to aj vtedy keď bol v SR výpadok 😉 o pol noci otvorená lekáreň v totálnej prdeli v grécku a dostali sme všetko (pre mňa) 😀 ak idete do Egypta, tak s ročných ani nechoďte 😀 toľko z mojej strany...
@danieli presne moj zoznam, plus kvapky na predpis do oci, kvoli bazénom. Inak raz som tu napisala antibiotika do lekárničky na dovolenku a ma tu zhejtovali.
@betulinka1 nosime aj antibiotika😂mame skveleho pediatra, pokial nieco ordinuje aj cez telefon, vacsie stresy by som zazivala pri navsteve miestnej nemocnice, tie kvapky kvoli bazenom mate ake? Nepoznam, ale pride mi to dobry napad doplnit😆
@danieli neviem ako sa volaju ale tiez to pediater predpisuje. On bude vediet. Raz sme mali zapal oka, akoze lekar prisiel az na izbu, dokonca doniesol kvapky a aj po dvoch dnoch zase dosiel na hotel skontrolovat stav ale 3 dni mal ostat maly ma izbe a nemal ist na slnko. Cize sme sa striedali pri nom na izbe a teda bola to potom taka narušená dovolenka. A to maly iba parkrat skocil do bazena ako sme isli okolo od mora. Od vtedy ziadny bazen ani oci zapalene ale pre istotu uz nosim.
Hodne zalezi i podle destinace, za me zaklad - nuzky, naplast, desinfekce, chladivy gel, antipyretika, pinzeta na klistata, opalovaci krem, repelent.