Lék na astmu Singulair a špatný spánek dítěte

kacka1977
2. dec 2013

Maminky, ktere mate zkusenosti s timto lekem na detskou astmu? Dceri ho predepsala imunoalergologicka, ale od te doby co ho bere ma velmi zly spanek. Volala jsem doktorce a ta mi rekla, ze ho teda vysadime, ale ze neni moc jina dalsi lecba, kterou by ji nasadila. Dcera ma 21 mesicu, takze jedine nejaka kombinova lecba kortikoidy, ktera je vhodna az od dvou let, ale ze ju predpisuje aj mladsim kdyz se jinak neda. Jak lecily vase deti na astmu, kdyz jste meli zle skusenosti se Singulair?

Diky Katka

zuzkanik
2. dec 2013

@kacka1977 Moja štvorročná dcéra užíva tento liek vo forme prášku. Ale nemám pocit, že by sa jej zhoršil spánok. Ste si istá, že je to práve týmto liekom? Môže to byť náhoda a zhoršenie spánku mohlo u vašej dcérky spôsobiť niečo iné.

kacka1977
autor
2. dec 2013

@zuzkanik , me na to upozornila doktorka a co jsem hledala na nete ohledne skusenosti s timto lekem, tak maminky uvadeli, psychicke problemy deti, agresivita a prave poruchy spanku....

p_moni
2. dec 2013

@kacka1977 ,my sme mali presne tento problém keď sme užívali tento liek vo forme žuvacích tabliet. Dcérka mala až nočný des...vykrikovala a vôbec si to ráno nepamatala. Po vysadení do mesiaca do 2 týždňov bolo po probléme. Naša imunoalergologička sa s tým nestretla ale v DFN v Bratislave mi to lekárka potvrdila, že mala také prípady. Hlavne keď sa prešlo z práškovej formy na žuvaciu tabletu tohoto lieku. My ho už nemusíme užívať. Držím palce, skoré uzdravenie.

zuzkanik
2. dec 2013

@kacka1977 A máte lieky, alebo prášok? Lebo lieky sa údajne prestali vyrábať. Možnože obsahovali niečo, čo spôsobuje práve tieto vedľajšie účinky. Ale napríklad moja staršia dcéra, keď mala okolo štyroch rokov, tiež užívala tieto lieky a nič som na nej nepobadala. A ako hovorím, mladšia je tiež v úplnej pohode. My ešte máme na astmu aj sprej Flixotide.

olivova
2. dec 2013

my sme mali montelukast. Ked som precitala letak, odmietla som ho davat. Ani nedavam.

kacka1977
autor
2. dec 2013

@zuzkanik mame prasek, rozpustim ji ho do piti, no ono samozrejme se to neprojevi u kazdyho, nekdo snasi tento lek uplne v poradku a nekomu to muze delat problemy....ja jen chci vedet jake jsou dalsi moznosti lecby astmy...flixotide jsme meli, prvne pomohl, ale pak kdyz jsme ho meli opakovane uz nezabiral...😢

kacka1977
autor
2. dec 2013

@olivova a jak lecite astmu jinak??

alami
2. dec 2013

Mne užívajúniekoľko rokov obaja synovia singulair, nemali sme žiadny problém, neskôr sme prešli na monkastu alebo montelukast, je to stále to isté(účinná látka je rovnaká) a dokonca nie je žiadny doplatok, alebo len malý v porovnaní so singulairom. Skús možno ešte toto, vydajú ti ho na rovnaký recept, ke´dže sa teraz píše na recept len účinná látka. A možnože bude rozdiel. Môže to byť napr len v nejakej prídavnej látke. Neviem. Ale už som toho prečítala na nete viac, čo na deti tento liek nepôsobil dobre, takže nie si sama.
@kacka1977

katinka71
2. dec 2013

my sme uzivali singulair prasky sme museli prestat davat,nas bol strasne hyperaktivny aj v jaslickach nas upozornili ze nech stym nieco robime ze sa to neda vydrzat on bol akoby nakruteny klucikom a iba behal v kuse hodiny ,mal poruchy spravania nereagoval na prikazy a este agresivita
@kacka1977 nas dr nas upozornil ze sa nesmie tento liek rozpustit v tekutine,my sme prasky zamiesali do jogurtu alebo detskej vyzivy

olivova
2. dec 2013

@kacka1977 - ja si myslim, ze u nas sa mylili. Diagnostikovali ju malej, ked mala cca 1 rok, dali spreje, takmer kazde 3 tyzdne sme boli v nemocke na inhalaciach (z kazdej nadchy sme tam skoncili napriek sprejom a liecbe). Takmer 1,5 roka som poctivo vsetko predpisane davala. Potom nam liecbu zmenili - seretide+montelukast+aerius... Tam som chytila letaky a prislo mi zle. Vsak v tom letaku montelukast sa pise ze - caste neziaduce ucinky - bolesti hlavy, brucha smad. To sa mi zdalo dost surove pre 3-rocne dieta. Dalej - ine vedlajsie ucinky - necitlivost koncatim, svalove krce, .....nocne mory, neschopnost spat, chorobny nepokoj - az agresivne spravanie, pocit smutku - depresia, samovrazedne myslienky az pokus o samovrazdu. http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/pil/montel... .
Take lieky ja svojmu 3-rocnemu dietatu nedam. Mala ma teraz 5 rokov, zvysila som davky vapnika, zinku, vit. D, vit. B vsetky a cim dalej, tym sme boli menej a menej u lekara. Ale keby aj tu astmu mala - ako tvrdili, aj tak jej montelukast nedam. Ziadala by som prehodnotit liecbu.

kacka1977
autor
2. dec 2013

@katinka71 to vazne a nevis proc?? ja jsem se na to ptala v lekarne a tam mi rekli, ze muze aji do piti aji do jidla.....

zuzkanik
2. dec 2013

@kacka1977 ja som tiez prekvapená, lebo som to malej dávala do výživy, alebo jogurtu, ale niekedy som zabudla, tak som jej to vmiesala normalne do vody. Aj lekarke som povedala, ze to uziva s vodou. Preco sa to nesmie?

katinka71
2. dec 2013

@kacka1977 aj v letaku je napisane ze po otvoreni granulat zamiesat do kase,jablkovej vyzivy,do zmrzliny alebo mrkvovej vyzivy nie do tekutiny,a este sme museli davat tesne pred spanim ako posledne coprehltne ze to najlepsie ucinkuje,nam to dr nasadzuje ked ma zapal priedusiek a kasel ma dlhotrvajuci a nedobrali sme cely mesiac kvoli tym vedlajsim priznakom,ako sme to prestali davat tak spravanie sa viditelne upravilo a ten celkovy neklud

megane124
30. dec 2016

@p_moni prosim vas, ako dlho po vysadeni singulairu sa spanok zlepsil? Resp. bol spanok uz uplne normalny? Syn ho neberie uz dva tyzdne ale moc sa to nezlepsuje. Dakujem za info

dobroslava123
5. jan 2017

@megane124 Prosím V8s , Váš syn ako dlho bral Singulair? Môj syn má 17 mesiacov, minulý rok mal 2 krát zápal priedušiek, 1 x laringitídu, zlatého stafylokoka... Boli sme aj na alergologii, imunitu má dobrú, ale doktorka nám odporučila singulair. Starší synovia sú tiež alergici,astmatici, ale takýto liek nikdy nemali. No a naša detská doktorka nám predpísala v decembri singulair. Nasadila som mu ho 1.1.. Užil ho 2 krát, ale jemu sa zmenilo správanie. Cez deň zlý a v noci zle spal. No spanie sme mali biedne v poslednej dobe kvôli zubom a chorobe, ale práveže pred vianocami sa to upravilo. Zrazu bol totálne hyperaktívny, keď sa jedoval, hádzal sa o zem. A hned na začiatku ho preháňalo. Tak som hľadala na internete nejaké fóra a našla som toto. Malému som Singulair vysadila a mám pocit, že sa dostáva do normálu. A to fakt užil len 1.1. a 2.1. Musím zavolať doktorke a riadne sa na to poinformovať.