Ahojte, bola som s dvojrocnym syncekom v nemocnici s touto diagnozou, uz sme doma viac nez tri tyzdne a maly stale vykasliava. Pri odchode mi povedali ze kaslat bude...a moze dost dlho. Ma aj trosku sopliky. Mal ATB Amoksiklav, na siedmy den sa vyhadzal (druhy den hospitaluzacie, atb sme mali uz skor), mucosolvsn, Aerius, aj Dithiaden a este nieco co islo do zilky. Teraz mame Aerius 2x denne a Singulair prasok vecer. Ak mate niekto skusenost, napiste pls ako dlho kaslalo vase dieta, ci sa problemy vracaju a ako casto a co pomaha,aj ako prevencia...dakujem za kazdu odpoved
Moja mala 4 mesiace ked chytila rsv virus a z toho dostala zapal pluc. Boli sme v nemocke tam sa z najhorsieho dostala. Kasel bol dlho liekov kopec, nam velmi pomohli inhalacie NaCl (mame doma inhalator- pri troch detoch sa veru uzivi a dost casto pouzivame uz v zaciatkoch choroby). Ak mas moznost od niekoho si pozicat alebo mas inhalator urcite inhalujte a zvlhcuj vzduch, castejsie vetranie.
dvojky to schytali ako sest tyzdnove boli na are..na kysliku antivirotika..a akdeco do zily...ledvy sme to rozdychali kaslali cca pol roka,.potom sme boli pri mori..ako dvojrocny alanko uz dostal aj inhalacnu trubicu v nej liek ako prvu pomoc..astmu zataila nemame ale...velmi caste choroby zo skolok..chce to cas a pobyt pri mori
@tatianka79 ja som.to mala so 4.5 mes syncekom.teraz. sme uz dva mesiace doma,ale chytil virozu nejaku zase. Chcela by som sa vas spytat, ci sa vam vracali tie problemy casto,lebo mne povedali ze nemame chodit medzi ludi,bude mat oslabenu imunitu a moze byt casto chory.
@tatianka79 my sme s mladsou boli v nemocnici virusovy zapal priedusiek - tiez pozit rs virus. Brala vtedy antivirotika a ventilom. Pred odchodom z nemocky ma upozorňovali aby sme ju dávali, co najmenej na zem kvoli prachu. Dostala sa z toho rychlo ale boli sme sledovaní na pneumologii lebo vraj tento vírus môže spustiť astmu. Brala singulair a este nejake kvapky, uz si nazov nepamatam. Mala vtedy 9 mesiacov a sledovaná bola niečo vyse roka a postupne prestala brat lieky a je vsetko ok.