Laryngomalácia - skúsenosti

saskijka15
12. máj 2022

Ahojte maminky. Prosím o Vaše skúsenosti, postrehy, príbehy. Malinká sa mi narodila s laryngomaláciou a samozrejme ako každá maminka mám obrovský strach. Tie zvuky pri plači človeku trhajú srdce.
Ďakujem za každú skúsenosť.

danyelia
12. máj 2022

@saskijka15 Ahoj, moja dcérka to mala, keď sa narodila, trvalo to cca do 6 mesiaca, v takej jemnej forme, no potom z toho ,,vyrástla,, - úplne to prešlo a teraz jej nie je absolútne nič. Lekár nám povedal, že to väčšinou postupne vymizne, pozornosť by sme mali zvýšiť, ak by prestala papať, chytala po dychu, dusila sa, ťažko sa jej nadychovalo, ale nič z toho sme neriešili. Určite to prejde aj u vás, držím palce 🙂

saskijka15
autor
12. máj 2022

@danyelia Ďakujem 🙏. Chodili ste na pozorovanie na detskú ORL?

danyelia
12. máj 2022

@saskijka15 Boli sme tam len raz na vyšetrení, asi keď mala dcérka 4 mesiace, mali sme ju pozorovať doma a potom okolo 6-7 mesiaca na kontrole, keď už to bolo v poriadku...Ona nemala ani žiadny vážny problém, len akoby ,,pískala,, pri spaní a občas vydávala také zvuky pri dýchaní, ale potom to prešlo...

saskijka15
autor
9. sep 2022

Milé maminky. Možno moja skúsenosť niektorej z Vás pomôže a upokojí ju 😊 Dcérka sa nám narodila s vrodenou laryngomaláciou ktora sa prejavovala ako silný stridor. Samozrejme keďže to v jej prípade bolo veľmi ale veľmi počuť bola som z celej situácie vystrašená. Našťastie už po ukončení šestonedelia sa jej to výrazne upravilo. Teraz ma štyri mesiace a na stridor uz len spominame 😊😍 treba byt len trpezliví 👍💪

nicoles12
8. jún 2023

Ahojte maminky. Mam na vas otazku. Cakame akurat na termin u ORL. Syncek 9m, piska. Uz to raz trvalo cca 2 tyzdne potom 2 mesiace nic a teraz opat. Doktorka povedala ze to moze byt laryngomalacia. Stretli ste sa aj vy s tym ze by sa to takto objavilo potom dlhsiu dobu nic a potom zas?