Laryngitída u trojročného syna

bodka2213
3. dec 2021

Ahojte prosím o radu .
Môj malý 3 ročný má laryngitídu.
Mám čipky keď má už záchvat , no ako mu pomôcť skôr aby sme tým predišli ?
Vetrám, zvlhčujem vzduch, inhalujeme , dávam mu kalciový sirup, kvapky fenistil. Začalo to v noci, no teraz stále ťažko dýcha ... Teraz spí...
Čo môžem ešte dať alebo urobiť aby to v noci neprešlo do ťažkého záchvatu ?
Poprípade nejaký sirup overený.

Ďakujem .

Ďakujem krásne 🙂

dajda_01
3. dec 2021

@bodka2213 zima a ešte raz zima, prudko vetrať, pri záchvate dieťa zobrať na balkón a dýchať studený vzduch

agacela
3. dec 2021

Ako píše
@dajda_01
Ak sa nebude zlepšovať kludne ísť do nemocnice … ako dieta som tam bola s týmto stále … prvý raz to mama odkladala az som zostala fialová a odpadla odvtedy radšej sme išli popredu … skóre uzdravenie

20erika07
3. dec 2021

Zimny vzduch pomoze, bud otvorit mrazak a dychat ale poznam rodicov co vzali dieta v noci von do kocika . Popripade sa naobliekali ako von do zimy aj dieta a spali dnu pri otvorenom okne.

bodka2213
autor
3. dec 2021

@dajda_01
@20erika07
@agacela Ďakujem vám , no viem , že toto sa má robiť už pri záchvate ako prvá pomoc , aspoň som to tak počula ... Čiže kľudne môžem aj teraz stále zimný vzduch ? Keď to není v takom ťažkom stave ešte ?? 🤔🙂

evkamotka
3. dec 2021

Svagrina je sestricka v nemocke. Praxovala cez skolu aj na detskom odd a vravela, ze deti s laryng. davaju co najviac sediet v otvorenom okne, na balkone. Nie len cez zachvaty

bodka2213
autor
3. dec 2021

@evkamotka Ďakujem za radu 🙂 dúfam , že pomôže

euka210
3. dec 2021

@bodka2213 mne dr.povedala, ze okno nepomoze...bud na balkon alebo na dvor. Stavalo sa mi, ze 1x som dala cipok v noci, inak vonku. Najhorsie boli asi tak 3dni, potom uz bez stresov. Moj najmensi ich maval casto, dovtedy som to ani nepoznala.
Chlad stiahne ten opuch.

ukulela
3. dec 2021

@bodka2213 znizit teplotu v spalni urcite. Nespat pri radiatore a tak. Inac u nas vzdy kalcium,nic ine.