Maminky, moja mala ma len 2 a pol mesiaca a dostala laryngitidu ☹ na internete citam ze je to velmi nebezpecne ochorenie a dost ma to vystrasilo. Lekarka nam povedala ze okrem cerstveho vzduchu davat teply olejovy obklad.. na nete som sa ale docitala ze studeny obklad..ake mate skusenosti? Co viam najviac pomohlo? Mame fenistil a calcium.. bojim sa dnesnej noci ☹
Mas to potvrdene? V pripade tak malinkeho babatka by som zhorsenie stavu riesila navstevou v nemocnici... podat kortikoidy- Rectodelt čipok a hlavne ak mas monitor dychu veľka pomoc. Urcite sledovat stav , drzim palce . A tak ako pisala erikaah chlad .
Dcéra ju máva pravidelne, ale keď bola takéto malinké bábätko, tak ju nemala. Určite vypni radiátor tak, ako ti radí kočka vyššie, hlavne vlhký vzduch - ja navešiam na sušiak na prádlo tak 4 mokré veľké osušky, v noci pár krát vyvetrať - pozor, aby ti neprechladla, alebo horšie. Ak by mala v noci záchvat, že sa jej zhoršuje dýchanie, tak s ňou hlavne nechoď na pohotovosť, ale volaj záchranku, pretože doma jej dáš dýchať napr. studený vzduch z mraziaku, ale v aute cestou do nemocnice asi ťažko.
Prajem rýchle uzdravenie bez recidívy
ahoj akurát sa doliečujeme z laryngitídy bohužial tentokrát som musela použiť aj čipku rectodelt nakoľko drobec sa po prebudení nemohol nadýchnuť,chvalabohu máme to za sebou.u nás sa osvedčil fenistil 3krát denne ,calciovy raz za deń v prebehu 3troch dní a čipky od horúčky pravdaže drobec spal naobliekaný pri otvorenej ventilačke a s veľkým vankúšom pod hlavou.Obklady som nedávala ani mi to pediatrička nespomenula takže v tomto ti neviem poradiť...držím palce prvé 3dni sú najhoršie teda prvé 3noci...ak by bolo moc zle choď na pohotovosť pošlú ta na inhalácie sestra tak bola s obomi detmi....
ja som davala na postielku vlhku plachtu, alebo osušku, nech je tam ako v stane, potrebuje hlavne vlhky vzduch, fenistil, kalcium, ako pisali baby, obklady som nedavala, pediatricka nespominala.... hlavne mat doma chladnejsie, a vlhko, v spalni som pustala zvlhcovat vzduchu..... urcite to zvladnete.... ked sa maly nemohol nadychnut, tak som ho normalne obliekla rychlo do bundy, ciapku, na nozicky len deku a postavila som sa s nim do otvoreneho okna....
Neboj nič, môže byť nebezpečné tak, ako každá iná choroba. 🙂 Môj syn ju prekonal 4 x v takom stave, že musel ísť do nemocnice a zo 3x stačilo len domáce liečenie. 1x ju tiež mal, keď bol bábätko a tiež ma to vtedy vystrašilo. Pomáha: Vypnúť radiátor, alebo ho znížiť na minimum, otvoriť dokorán okno, poprípade sa ísť prejsť na čerstvý vzduch. Takisto pomáhajú aj kortikoidy (my sme dostali čípky ). Ja osobne som obklady nedávala žiadne. Skoré uzdravenie prajem 🙂