Ahojte malý ma 7 týždňov a v 5 týždni mal laryngitídu zase sa mu to vrátilo a teraz som chorá aj ja.prenášame to stále medzi sebou asi....poradte mi prosím
@erzika_vg su deti, ktore maju k tomu predpoklady. Ak sa to bude veľmi často opakovať, treba ísť k imunologičke (z laryngitid sa neskôr zvykne vyvinut astma), aby sa to podchytilo. Rectodelt davat iba vo vaznom stave. ak je laryngitida lahsia, tak calcium, fenistil kvapky, stoptussin (lekar ti ale poradi, neviem ci sa mozu uz v takomto veku ako ma tvoj maly)
Obe moje deti mavali caste laryvgitidy, hlavne v neskorej jeseni / vyrastli z toho naozaj az vo veku 5 a viac rokov. Nas vzdy pediatricka pri podozreni na laryngitidu poslala ku krcnej. V akutnom pripade sme utekali na pohotovost a dostali hydrocortison a potom presne davky prednisonu a antihistaminika, kym choroba nepominula. Kasel a doliecenie zvycajne trvali aspon 2 tyzdne. Neskor sme zacali chodit na alergologiu, obaja su alergici - pele, travy , brali antihistaminika a v urcitych obdobiach aj lieky na imunitu - bronchovaxom a podobne. Syn bol na tom horsie, ked mal 4 roky, boli sme s nim v kupeloch Stos - vtedy bolo este liecenie 5 tyzdnov a pobyt na cerstvom vzduchu mu velmi pomohol. Asi pol roka nebol chory a ochorenia potom uz mali lepsi priebeh. Urcite dobry efekt by mal aj pobyt pri mori, ale to skor u vacsich deti. Nam sa osvedcil pobyt na konci augusta, ucinok pretrval v jeseni.
Pri akutnej laryngitide sme este inhalovali vincentku , celkovo zvlhcovanie vzduchu pomaha, v zime aj otvorit okno, ale babatko musi byt dobre oblecene. Tiez sme davali teple olejove obklady na krk, aj ked to nemali radi. Neviem, ci sa tieto postupy pouzivaju aj teraz, moj syn ma uz 16 rokov, ale nam to pomahalo.
Prajem pevne nervy, tato choroba vie rodicov dost vystrasit, u nas to mali aj bratove deti, tak som o tom vedela.
Ahojte baby, ďakujem za vaše príspevky....
a rady 🙂
@erzika_vg Bohužiaľ väčšina maminiek, vrátane mňa, má skúsenosť, že sa to stratí až okolo 6 roka. Držím palce a pevné nervy. Pomáha studený vzduch, čípky Rectodelt, ale to už asi vieš.