Dievčatá 4.5r syn má laryngitidu . Od pondelka užíva antibiotika , prednison čipky kvôli záchvatom kašľa... vetram izbu , dýcha chladný vzduch ale záchvaty ma stále. Nevie povedať vetu bez toho aby nekaslal až sa pozvraca. Poraďte mi ešte niečo čo mam robiť s nim ... jest odmieta. Len plače a od rána kašle a kašle...:(
Ahoj, trapime sa s laryngitidou od roka, maly ma teraz 7 a kazdy mesiac laryngitidu...
odporucam zvlhcovat, stoptussin, fenistil (alebo aerius), calciovy sirup, nech je a pije len vlazne jedla, ak nechce jest, u nas najlepsie vtedy ide vyvar (!! pozor, fakt len vlazny).
Odporucam hlasovy klud.
Cudujem sa ale antibiotikam... Po chorobe odporucam zbehnut na alergo... u nas to dlho trvalo kym som isla, a mame to vlastne aj kvoli alergiam...
@katkaseiner antibiotika dostal kvôli horúčke tri dni vkuse teploty až antibiotika začali zaberať. Mala to dcéra rovnaký priebeh potom od nej ochorel syn . Dcéra ju máva od 2r dva krát do roka na jeseň jar a to ma pomaly 10r. Syn to dostal prvý krát. Ma to hrozne . Až slzy z očí mu vytisne keď kašle. A keď sa pozvraca tak husté hlieny... ťaží ho to na žalúdku. Nechce jest . Len leží a kašle. Celým telom ho napína
@toffifee0902 stále stekavy kašeľ? Alebo?
@toffifee0902 ok tak v tomto pripade chapem atb... len v original poste to nebolo spomenute.
@toffifee0902 nelezat, sediet. Ukludnit, aby neplakal. Zvlhcovat vzduch, ak nema teploty, olejove, mastove zabaly. Vetrat.
neviem, či to pomôže na kašeľ, ale nám doktorka kázala dávať na krk olejové zábaly ... na gázu/vatu naleješ olej a obviažeš napr. prostredníctvom šatky okolo krku. Dcéra mávala laryngitídu často a asi to aj pomáhalo. Boli sme aj v nemocke, lebo sa dusila.