Ahoj maminy... máte niektorá skúsenosť s častým výskytom laryngitídy u dieťatka? Nejaké rady.... prosím.. Malý je v jednom kolobehu s chorôbkami..kolotoč sanám začal po 1. rôčku.... sople, zuby, zapálené očká, kašel z ktorého lapá po dychu... Upratujem každý den, podlahu zotieram aj 3 x denne, aby nebol v prašnom prostredí. Zvlhčovač vzduchu ide non stop. Teraz sme sa objednali do solnej jaskyne. máte nejaké zaručené babské recepty????? Ďakujem
@ragulca ahoj ďakujem, ten rectodelt máme a to má byť v chladničke? lebo nám dr. nepovedala....
@misiak2014 nemusí byť v chladničke, ale teraz v týchto horúčavách by som ho tam dala aby si držal tvar, keď mu to budeš dávať do riťky, nech sa nerozpustí skôr ako tam kde má
ok baby dakujem... inak už som tu aj našla kopu prísevkov k tejto chorobke... ste zlaté dakujem.
prvy krat ked sa objavila ta hnusna choroba u syna,hned sme dostali na jys(mal 14mesiacov),taky zachvat mal...inac ked syncek ma laryngitidu,idem s nim vonku..potom mame Ventolin spray to mu dam,ked to nechce prejst tak dam ten cipok....ja Rectodelt nedam do chladnicky....
@misiak2014 uplne najdolezitejsie pri uplne prvých príznakoch dat kalciovy sirup ,fenistyl a stoptussin.Ja mam s laryng.bohate skusenosti.Odporucam kupit si kompresorovy inhalator a inhalovat vincentku.
@xkittikex ventolin davas uplne zbytocne,ten rozsiruje priedusky a laryngytida je problen v hrtane.
Tak vitajte v klube my od 2,5 r .Dnes ma 10 a stale ju mame.Samozrejme ze priebeh je lahsi.Nam zaberal Stoptusin,Calcium.Teply olejovy zabal na hrdlo, jazvecia, bravcova mast hrudnik.Inak zo zaciatku nemocnice,spreje z ktorych ho este viac dusilo tak som to vyhodila a zmenila lekara.pravidelne nam dali za tasku liekov.Prospela nam zmena lekara.vsetky lieky prec a je to lepsie.
uplne suhlasim s mummy01 - je to aj moja kombinacia , ked pocujem , ze u syna zacina laryngitida. Calcium 3x denne, fenistil 2x denne a stoptusin 3x denne - davkovanie samozrejme podla veku .
Ked mal cca rok skoncili sme s laryng v nemocnici a bol tri dni na infuzkach a pod silnymi kortikoidmi. Vtedy som si povedala , ze toto uz nikdy viac nedopustim. Mava laryng cca 2-3 do roka, zacina zvacsa v noci, alebo rano, ked zakasle uz presne viem - pocujem , ze je to kasel laryngitidy, okamzite calcium , a ostatne ...ostava doma , teraz ked uz ma skoro 10 r. to zvladame bez horucok , ma pokojovy rezim ....a do 5 dni uz ide ide do skoly. Ten kasel je velmi specificky, iny ako bezny kasel, ked to rozpoznas hned na zaciatku a das calcium , vyhnete rectodelu a inym silnym kortikoidom. drzim palce ...!!!!!
este ma napadlo, starsie deti ktore uz vedia cmulat tak Panthenol tablety cmulat-to je uplne super.
@misiak2014 pri laryngitíde teplý obklad - bravčovú masť ešte lepšie jazvečiu, fenistil kvapky, vyvýšené spanie a prečkať kým to prejde. V prípade ťažkých záchvatov Rectodelt, ten mám doteraz v chladničke, ináč sme chodili k dr. a pichala im hydrocortizon.