Laryngitída u 15-mesačného syna

niky_55
14. okt 2024

Ahojte, v piatok mal synček prvý krát laryngitidický záchvat. Strašne začal kašlať až chrapčal a plakal pri tom, nechcel piť a ťažšie sa mu dýchalo. Prišla sanitka dala adrenalín a ešte niečo ale neviem ako sa to momentálne volá plus kyslík. Išli sme do nemocnice sanitkou a vyšetrili nás a nakoľko už pekne dýchal len kaslal poslali nás domov. Dnes sme boli u doktorky a predpísala mu calcium, homeopatiká hepar sulfuris plus fenistil kvapky a Stoptussin na kasel. Koľko pri laryngitide trvá kasel ? Je naozaj hrozný, až mi je ho ľúto..

mamickalisticka
14. okt 2024

@niky_55 mojim deťom tak tri noci ten hnusný kašeľ a potom prejde do vlhkého.

20erika07
14. okt 2024

Chudatko malé, okolo 2-3 dni taky naozaj hnusny kasel neustaly stekavy, velmi dcerke pomahalo dýchať studeny vzduch, vzdy ked sa rozkaslala sme isli bud do komory ale mrazak otvoriť a dýchať priamo pri nom. Poznam rodicov zdravotnikov, ktori boli dokonca ochotní na celu noc nechat dokoran okno v spalni a vsetci spali naobliekani a pozakryvaní, len aby sa ich dietatku dobre dychalo. Fakt to dost pomáha .

marlent
14. okt 2024

Prvá pomoc je studený vzduch.

lucia13022023
14. okt 2024

@20erika07 áno, sestre toto tiež odporučila doktorka, spali v decembri naobliekany s otvoreným oknom dokorán, synovec dýchal ten studený vzduch ale pomohlo mu to.

marianarem
14. okt 2024

@niky_55 Moj ma momentalne tiez laryngitidu, je to jeho treti alebo stvrty raz. Predtym to vzdy trvalo naozaj len tie 2-3 dni. Ten kasel znie veru hrozne. Pomaha ten chladny vzduch, mame v noci otvorenu aspon ventilacku, cez den vela aj dokoran, aj som ho dnes zobrala 2x von, tam to odpuchne.

euka210
14. okt 2024

@niky_55 u mojich boli kriticke tak dve noci...vtedy do deky a bud von na dvor alebo aspon k otvorenemu oknu...to vzdy pomohlo. Najmensi to maval pravidelen 2x do roka prve roky. Alebo tusim Prednison som dala tu 1 noc ked to bolo tazke. Za 3 dni bolo najhorsie prec. Kasel moze trvat tyzden. Estelen 4 dni, treba pockat, dat kvapky a fenistil. Homeopatika su blud a calciovy sirup uz nasa dr.hovori, ze uz sa nedava, ze na to nema vplyv. Tekutiny, tekutiny.

ina2405
15. okt 2024

@niky_55 ja už mám aj prednisonové čípky odložené, to nám pomohlo keď bolo najhoršie. Syn mal laryngitídu prvýkrát až ako 3 ročný, ale zážitok teda. Držím palce.

zorkahorka
15. okt 2024

To je individualne. Moje deti mavali vzdy lahky priebeh, najhorsi kasel mali 2-3 noci. Dr nam vzfy pribalila prednison, ten pri zachvatoch pomaha najlepsie

janka_266
15. okt 2024

@niky_55 nám trval tak 1-2 noci, ku všetkému, čo je tu už napísané odporúčam ešte spať vyvýšene, a nenechávať plakať. čípky Vám pre istotu nepredpísala? ja som ešte zvykla pustiť difúzer na noc, buď len s čistou vodou, alebo s eukalyptom( ale o tom som čítala, že by sa nemal púšťať deťom do 2 rokov, tak neviem či je to pravda)

katka16b
15. okt 2024

Odporúčam kúpiť inhalátor a inhalovať vincentku, lekár nám domov predpisoval aj nariedený adrenalín, ktorý syn inhaloval po 1ml 3x denne a medzitým sme dávali vincentku, aby sa kašeľ zvlhčil. Pomáha vetranie a zvlhčovanie prostredia a žiadne teplé nápoje, aby sa opuch ešte viac nezväčšil. Laryngitída sa zvykne vraciať, ale dieťa z toho vyrastie. Pri záchvatoch sa predpisujú prednisonové čipky, tie zaberú rýchlo.