Dievcata pri laryngitide je jedno co dam?ma to rovnakr ucinky?fenistil vz.zodac
Mam aj dithiaden a prednison cipky,ak by bolo velmi zle ,dithiaden je na odpuchnutie hrtanu ak by nieco bolo v noci zle?Ci radsej dat hned capik
Bojim sa toho prednisonu,lebo pred 2 tyzdnami mu bol podany a zasa ten hnusny zachripnuty kasel a dusenie,ak bude nasledujuca noc zla a bude potrebny capik nestane sa nic? Je to predsa kortikoid a davat casto sa ho nesmie a chcem sa vyhnut nemocnici
U alerg.vsetko v poriadku,na plucnom a orl tiez tak ja uz neviem 😓
Kortikoid je prvá pomoc pri zápalkových procesoch - nič lepšie na trhu neexistuje. Nie je vôbec pravda, že dávať často sa nesmie (samozrejme, hovoríme o prípade s infikaciou, chorobou)… ak je to potrebné a máš ho indikovaný od lekárky, tak podaj v prípade potreby. Nemusíš sa báť.
A inak na odpuch som môjmu 5 ročnému dávala potom aj aescin pol tabletky 3x denne.
Čo sa týka antihistaminík - najlepšie podať Zodac, je to nesedatívne antihistaminikum. Ale ak chceš, kludne môžeš aj Fenistil (ale ten sa dáva častejšie). Dithiaden bude mať rovnaké účinky ako Zodac a Fenistil. Čiže z týchto troch si výber jedno, tieto nekombinuj
@domka222 tak ja vobec neviem tych kortikoidov sa bojim velmi ale zasa sa chcem vyhnut RZP
Keď nepodáš ty doma,podajú mu aj tak niečo v nemocnici,keby bolo zle.
@domka222 jasne chapem,no uvidim ako bude v noci
Nie, nic sa nestane, ak mu das znova capik ani keby to bolo dva dni po sebe. Fenistil aj Zyrtec maju rovnake ucinky, len napr. neziaduce (alebo pre niekoho ziaduce) ucinky maju ine - Zyrtec je antihistaminikum 2. generacie a menej utlmuje a uspava.
Ja som bola pred týždňom so synom na pohotovosti,kvôli veľmi sťaženému dýchaniu. Dala mi 5 čapíkov a povedala,že by mi to malo stačiť. Keď som sa jej pýtala na časový rozstup,povedala že nie je žiadny. Vraj ak treba podať ďalší, tak kľudne aj po hodine. Čiže ak ho podáš po dvoch týždňoch, nič sa nestane