Laringitida - ako dlho trvá?

2861994
6. feb 2019

Prosím vás poraďte mi už som zúfalá v nedeľu sme boli s malou má pohotovosti a máme laringitidu neviem čo uz s tým ten hrozný zvuk čo v noci vydáva je katastrofa uz nespím 2noc čo sa bojím zaspať dávam jej kalciový sirup ako dlho to ešte bude trvať ?...ďakujem za akékoľvek rady

ukulela
7. feb 2019

dobre vyvetraj, neprekuruj, radsej chladnejsie. a vlhci vzduch. nas mal niekolko krat - raz dokonca chuda na prednisone skoncil :( a ked bol v spalni trocha suchsi vzduch, hned crapal, sipel, no zle. na noc som prala a susila v spalni (nie v avivazi, ale nedrazdivom ekoprasku) a tak ..

ellaafi
7. feb 2019

@2861994 nám vždy pomôžu Fenistil kvapky (pred spaním), vlhký vzduch a vyvýšena hlavička. Ja dávam vankúšik pod matrac nie priamo pod hlavu. A naposledy sme použili aj tymiánovy krém

majulino
7. feb 2019

nikto ti nepovie ako dlho to bude trvat, u kazdeho je to individualne. synovi prejde za 3 dni dcera ma 7-10 dni.
pomoze ti len
1. vlhky studeny vzduch (zababus ju otvor okno alebo s nou chod na dvor/balkon, ale len v pripade, ze nama teplotu
2. zvlcovac vzduchu, alebo mokry uterak za postelou ci na radiatore, mozes kvapnut eukalyptovy olej
3. neprekuruj miestnost kde mala spi
4. lieky kalciovy sirup, ambrobene (ja davam este detom homeopatika oscillo)
5. nekloktat a nedavat pit teple napoje
6. pre kazdy pripad maj doma cipok na laryngiticky zachvat predtym bol rectodelt ten sa uz nevyraba tak popros doktorku nech ti predpise prednizon ale daj ho ozaj iba v pripade nudze

mosiak
7. feb 2019

Ahojky, tak mi sme mali tiez laringitidu.Pisem nejake rady: vsade v byte ak sa da tak odparuj co najviac vody napr. var hrniec s vodou a morskou solou v kuchyni, ak mas nejaky prenosny varic a vies ho umiestnit do detskej izby tak, aby si neohrozila dieta tak aj na nom var vodu s morskou solou, inde v byte ked mozes, tak odparuj aspon v odparovaci so svieckou vodu a daj nejake kvapky kvalitnejsie do toho napr. od Just- 31 HORSKYCH BYLIN alebo od Dootera-breathe.
Chodievaj s dietatom ked sa horsie dycha na balkon na studeny vzduch tak na 2-3 min alebo pred chladnickove dvere
Davaj fenistil kvapky-je to na odpuchnutie sliznice a uvolni sa dietatu dychanie, tusim 3x10kv.
Kalciovy sirupik je super. Musi pit vela vela tekutin, najlepsie teply, teplovlazny cajik.
Daj mokry uterak cez postielku, najlepsie aby to malo priamo nad hlavou ale pozor, nech nan nespadne, aby sa ti nahodou neudusilo.
Neprekuruj, radsej chladnejsie. Ali isto Ti dali na pohotovosti tieto iste instrukcie.
My sme tiez nespali dve noci, uz to isto ustupi, neboj sa len vydrz! vyspis sa potom, ked uz bude OK. Dieta to ma isto horsie ako dospely.
Dali ti na pohotovosti aj nejaky kortikoid v pripade, ze by sa zhorsilo dychanie.

kamitomi
7. feb 2019

Náš malý mal laryngitídu už ako veľmi maličký, mal asi pol roka. Trpí na to stále no s vekom sa to lepšie zvláda. Vyzerá to hrozne ale našťastie to nieje život ohrozujúce. Nám na noc pomáha promentazin sirup, a od laergologičky máme nejaké inhalátory. U každého dieťaťa to trvá inak dlho a každé ju inak zvláda. Vo všeobecnosti platí že studený vzduch pomáha, spávali sme v studenej izbe, často s veľmi dlho otvoreným oknom. Keď ho to prepadlo nie raz sme skončili naobliekaný na balkóne. Cez leto sme sedávali pred otvoreným mrazákom 😀 . Tiež mu dávam dva vankúše, aby spal na vyvýšenom. Má sedem rokov a stále na laryngitídu trpí. No už to lepšie zvláda. Každú chorobu svojho dietka zvláda horšie rodič ako dieťa. No naozaj to vyzerá horšie ako to v skutočnosti je. 😉

2861994
autor
7. feb 2019

@mosiak áno cipok

2861994
autor
7. feb 2019

@ukulela tak to keď je suchý vzduch preto tak chrci ....no nič dnes palim kúpiť zvlhčovače vzduchu

ukulela
7. feb 2019

@2861994 my mame inhalator a ten pustame aj "na volno" s vincentkou napr. drzim palce, nech sa polepsi.

matabb73
7. feb 2019

Všetko, čo už bolo napísané. Kakciovy sirup, antihistaminiká, dýchať chladny vzduch. A nám ešte pomáhal olejový obklad na krk. Zmierni opuch.

kikuska624
7. feb 2019

Take priznaky mal aj maly z pohotovosti nas rovno poslali do nemocnice boli sme tam 4 dni dostaval kortikoid injekcie, lieky, sirup a este aj taky sprej mu davali, na domov som dostala este na 3 dni lieky, potom to uz nastastie ustupilo. Doktorka nam dala recept aj na cipky pre pripad ale v lekarni povedali ze sa uz nerobia. Treba casto vetrat, neprekurovat, mokry uterak na radiator.