Lámanie nechtíkov u malých detí. Čo by pomohlo?

lenkabuckova
24. feb 2011

Ahojte, má niektorá s vás niečo podobné? Mojej dcérke sa velmi lámu nechtíky a robia sa jej zádery okolo nechtíkov. Niekedy ju to aj velmi bolí, ked sa jej to podarí samej odtrhnúť. Určite jej chýbajú vitamíny, ale okrem jablčka a postruhanej mrkvy mi nechce nič iné. Žiadne ine ovocie, zeleninu spapá tu mrkvu, papriku, uhorku zavaranu aj čerstvu. Ale s toho ovocia nič, len to jablčko. Alebo jej chýba nejaký iný vitamín? Poraďte mi, ďakujem🙂).

petusska
24. feb 2011

@lenkabuckova skus sa poradit z lekarom.maly mal hlavne na nohach na palcoch dolamane nechtiky,poradil nam pikovit sirup,je to multivitamin.pomohlo to.radsej sa ale porad s lekarom,pre istotu.

lenkabuckova
autor
24. feb 2011

@petusska ďakujem, my mame tiež pikovit, dokonca ten s probiotikami, ale berieme ho asi necelé dva týždne. Snaď sa to teda zlepší. Skusim sa spýtať aj pediatričky.

ikke
24. feb 2011

@lenkabuckova podla mna to nebude z nedostatku ovocia a zeleniny, ak ich jedava pravidelne. jedava maso, mliecne vyrobky, vajcia? aj tam su vitaminy a hlavne mineraly 😉 (pri problemoch s nechtami sa casto spominaju hlavne vit. B a D a zelezo, vapnik a horcik)
alebo to moze byt napr. aj prilis agresivnym mydlom

tin007
24. feb 2011

@lenkabuckova mojmu synovi sa zacali lamat nechty na nohach ked zacal chodit, hovorila som aj s koznou a aj pediatrickou, ze je to normalne. detske nechty su velmi krehke a akonahle je na ne nejaky tlak (a to babo vyvinie, ked sa stvera, alebo ide, ci zakopne), tak sa lamu a stiepia

lenkabuckova
autor
24. feb 2011

@ikke ahoj, praveže papa masko, mliečne výrobky aj vajcia. To mydlo ma vôbec nenapadlo, skúsim aj to zmeniť na citlivu pokožku. Dokonca aj sprchač som doteraz použivala len ten johnsons, ale malej sa zalubili, tie všeliake čo teraz reklamuju a nie su mliečne to sa mi neluby, asi jej ich poschovavam a poviem že sa minuly a v obchode mali len ten mliečny. No, uvidim čím to bude. Ďakujem.

lenkabuckova
autor
24. feb 2011

@tin007 zabudla som napísať, že na nožičkach to neni take, ako na ručičkach, tie ma niekedy ozaj hrozne☹(. Určite že deti maju jemnejšie nechtíky, ale musi byť niečo na spevnenie, nie?

mata222
24. feb 2011

@lenkabuckova my sme mali tiez jedno obdobie, ked sa nam lamali moc nechtiky na rukach aj kozicka mu zliezala z prstekov a to bolo vtedy, ako zacal intenzivnejsie kreslit, vlastne ked 1 krat drzal pastelku a potom dlho dlho chcel len kreslit a to nemal ani rok..a potom to same zmizlo.. to bol pripad u nas..neviem, kolko ma tvoja dcerka..alebo by som to konzultovala s dr., ak pije UM tak mi pride zbytocne ju niecim dopovat..

lenkabuckova
autor
24. feb 2011

@mata222 ahoj, moja bude mať 4roky v maji. Ona pije už normalne mliečko čerstve jej davam, nedavam jej tie krabicové, to mi pride fuuj. Tiež rada kreslí a už dosť dlho. Zajtra idem dať aj tak potvrdiť prihlašku do škôlky, tak sa spýtam doktorky.

babulina
24. feb 2011

@lenkabuckova - a nerobi si to sama? lebo u nasej som si vsimla, ze ona si tolko rype do prstov ze si ten zader urobi sama, alebo aj nechtiky si zalamuje obcas sama, neviem sice preco to robi ale je to taky jej zlozvyk

lenkabuckova
autor
24. feb 2011

@babulina praveže nie, ona až ked vydí, že jej kožička vysí, tak si to hned oblepuje naplastou, už je v tom odbornička, tak jej to ide🙂). A nechtíky ma až do pol prsta rozštiepané......nama kedy, je vkuse v pohybe s tými rukami:.-))aj som si myslela že to bude tým, no neviem☹(

lenkabuckova
autor
25. feb 2011

ahojte, tak bola som u lekarky a ta mi povedala že jej chyba zinok, nakoniec sme došli na to že to bude mať s plastelíny. Ona totiž denno denne žmolí plastelínu v rukách. Takže skúsim hranie bez plastelíány a uvidíme, či to bolo tým.

zabka4
11. mar 2011

ahojte na rukach sa jej dost stiepia a ma ich ako papier makke, ale na nozickach ma zvlaste malicky myslim nechty na nich. aj na jednej nozicke ma take malinke nechtiky a ako keby ich ma dohora. trochu som jej to spilnikovala. je to normalne u deti ci nie? ja mam tiez malinke malicky na nohach, no ked som bola mala nepamatam sa ake som ich mala ja.poradi mi niektora?diky ☹