Laktózova intolerancia u 5-mesačného

fifinkaaaa
29. máj 2024

Ahojte prosím Vás stretol sa už niekto s tým ,že bábätko sa odmietalo kojiť pri laktozovej intolerancii? Od začiatku bol po dojčení nespokojný placlivy , hlien v stolici , skrkanie v brušku a stále to pripisovali kolike od 3m sa prestal dojčiť v bdelom stave úplne odvtedy ho dojčím len v spanku a je to príšerne koľko krát mi odmietne aj v spanku a niekedy aj 8hod nepapa je to strasne pred 3mi týždňami na moju žiadosť nás hospitalizovali a potvrdila sa laktozova intolerancia s tým ,že pred každým dojčením musím dávať coliprev kvapky ale teda žiadna zmena tak som požiadala o umelé mlieko Nutrilom Lactosee Free ale neviem ako naučiť na fľašu budeme musieť zas v spanku lebo odmieta aj to má niekto prosím skúsenosti ? Mám pocit ,že už skončím na psychiatrii z neho a z tých stresov ,že nepapa a príkrmom tiež moc nedáva 😿 ďakujem

renab
29. máj 2024

Moj mladsi syn odmietal prsnik uz ako 5 tyzdnovy. Tiez zistili laktozovu intoleranciu a s dojcenim som okamzite prestala, nakolko aj materske mlieko obsahuje laktozu. Presli sme na umele bezlaktozove mlieko, ale v 10tich mesiacov uz odmietol aj to, tak bol bez mlieka.

fifinkaaaa
autor
30. máj 2024

@renab dobrý deň aké prosím umelé ste dávala ? Ja som kúpila dnes nutrilon lactose free ale bohužiaľ mi nechce chytiť flašku ani v spankoch takze som odkázaná na kojenie zatiaľ dávam mu pred každým kojenim coliprev kvapky 🥲 a bol aspoň papac,že chcel papať jedlo a piť vodicku? Lebo ten môj ani prikrmy nechce ani vodu nič na nervy som už z neho staršia bola úžasne dieťa až na reflux silný ale papala spinkala kojila sa úplne super dieťa toto je prisernost tŕpnem či sa mu niečo nestane och a prešla mu tá intolerancia či nie ?

renab
31. máj 2024

@fifinkaaaa kedze ma uz 20 rokov, s mliekom ti nepomozem, to nase uz nevyrabaju. Ale nebol s nim ziadny problem. Iba pri prsniku sa vzpieral. Jemu to zistili, ked mal 6 tyzdnov, takze bol zrejme asi malicky na vymyslanie. Na flasu sme presli bez problemov. Ked mal 6 rokov, zacal sa mu tvorit enzym na spracovanie laktozy. Ale mlieko nepije dodnes. Akceptuje ho jedine vo varenej strave.