Ľahká forma konskej nohy

17. júl 2023

Ahojte, máte to niekto? Ide o lauhku equinovarozitu, len s tým, že nám povedali a instruovsli, že iba masirovat, tak malému nozku s kydať cvikom masírujem. On nozku nedrží nonstop dovnútra, iba keď sa natahuje ju tak kladie… nemame žiadne speci polohovanie, pri USG klbikov nám ortopéd napisal že ma nozky rovnomerne … nejde o nejakú chybnú dg? Nemá ísť o metatartus varus? Lebo ako som o tom čítala, skôr mi to sedi na to, som zmätená …

janocka
17. júl 2023

Ak máš facebook, pridaj sa do skupiny https://www.facebook.com/groups/1546146289035955/

alebo do tejto https://www.facebook.com/groups/pesequinovarus/

a daj aj fotky, prosím. Lebo z popisu ťažko povedať... Je aj na koníku skupina s touto diagnózou, no je viacmenej neaktívna

autor
17. júl 2023

@janocka ano, čakám v oboch skupinách na schválenie. Ono keď to porovnám s fotkami “clubfoot”, on ma v podstate zdravú nozku, aj v správe mame plne redresovatelna… len ma zaskočilo že či ozaj to jedno cvicenie od členka k malicku staci

cookie29
17. júl 2023

starsi mal ked sa narodil, kvoli polohe v brusku, tiez sme mali len masirovat a potom sa to samo dalo do poriadku.

autor
17. júl 2023

@cookie29 môžem napisat súkromnú správu?☺️ idem sa spytat 🙂

janocka
17. júl 2023

Moze byt, ze tvojmu synovi bude stacit masirovanie. Mne to tiez odporucali pre syna, ze masirovat a steklit nohu… nestacilo.

marcelas82
25. júl 2023

Ahoj,môj syn má tiež clubfoot, on mal od mala dlahu asi 4x a potom čo chodil na masáže, momentálne má ploché chodidlo ,ale chodí a behá😎 takže sa to dá dať do poriadku 🙂

autor
26. júl 2023

@marcelas82 ahoj, no nám už povedali že nevedia prečo dali takú dg, že zrejme to bolo polohové, keďže sa jeho nozka nijako neodlišuje od nožičiek iných deti 🤦🏼‍♀️ ale takto vystrašiť rodiča?

marcelas82
26. júl 2023

Rozumiem, tiež keď sa narodil tak až na druhý deň som ho rozbalila a pootm šok,že čo to má akože znamenať, keď mal by 100%zdravy, môj má ešte ten problém,že na pravej nohe ako je palec tak ho nemá v kĺbovej jamke ale mimo🤬🤷