Laesio plexus brachialis

vera710
4. jan 2013

Ahoj baby, mate niektora skusenost s takouto diagnozou? Mam dvojmesacnu dcerku a po tazkom porode jej ostala nehybna prava rucka. Po vysetreni u neurologa jej urcili tuto diagnozu. Dakujem za kazdu odpoved

andrejka1983
5. jan 2013

@vera710 Laesio plexus brachialis znamená poškodenie nervovej pletene ramena, ktorá inervuje hornú končatinu. Patrí medzi pôrodný traumatizmus /poškodenie dieťaťa vplyvom mechanických síl počas pôrodu/, prejavujúci sa poruchou postavenia hornej končatiny. Prognóza závisí od toho, či bol pletenec pretrhnutý alebo došlo len k jeho pohmoždeniu a zakrvácaniu. Držím Vám palce nech je to ten druhý prípad 🙂

vera710
autor
5. jan 2013

Dakujem za zareagovanie. Cvicime ruckou 3xdenne, nie vsak vojtovku a po dvoch mesiacoch uz vidime zlepsenie, rucku zdvihne nad hlavku ( s uchopom problem nebol) len este nezhyba v lakti, len obcas. Dufam, ze sa to napravi, je strasne pocuvat, ako place, ked cvicime, ale musim byt nekompromisna. Ideme na kontrolu 16teho januara, tak som zvedava, ako to bude posudzovat doktorka.

danina14
20. mar 2013

@vera710 aj nám určili túto diagnozu, dcérka ma 1 rok, a zistili sme to tak, že má jedno ramienko vyššie, pohybový problém nemá, ale taktiež chodíme rehabilitovať, tak som sa chcel opýtať v akom stave ma ručičku teraz?

vera710
autor
28. mar 2013

Ahoj. Momentalne ma dcera pat mesiacov a rucka sa pomaly rozhybava, este trochu to zaostava v lakti, ale intenzivne cvicime, tak sa to snad spravi. Musime byt opatrni, pretoze ma tendenciu krivit si chrbatik na jednu stranu a tiez jej musim rucku natahovat do uplneho vystretia, aby sa jej neskracovali svaly. aj vam sa to stalo pri porode? Cvicis s nou od narodenia? Ja som bola prvykrat na cviceni, ked mala 4dni☹

veronikasa
16. jún 2015

Ahoj, mozem sa opytat ako ste rucicku rozcvicili? Je vidiet, ze je ina? A chrbatik sa nekrivy? Nam sa v januari narodila dcerka s touto diagnozov, nastastie rucickou uz hybe aj vsetko chyta aj sa o nu opiera. Tetaz je na rucicke vidiet ze je inak vykrutena aj ked nie velmi.

cisi
2. sep 2016

Ahojte dievcata..my mame tiez tuto diagnozu...malinka rucicku krasne tozhybala aj ju super zdviha..ale v laktiku je vidit ze ju nema ok...a dokonca kvoli.tomu nespravi ani rotaciu ked si chce ist dat nieco do ust...v pondelok nas teda caka operacia...tak drzte palce

veronikasa
3. sep 2016

@cisi držim palce nech všetko dobre dopadne. My sme pekne rozcvičili, ruku použiva tak ako druhu. V lakti ju uplne nevyrovna, ale natahujeme ju ako sa da 🙂, aj pusinke ai ju vytoči, ale rotacia nie taka ako na druhej ruke. Teraz sme na pobyte v Tetise tak som zvedava čo to spravi.

cisi
3. sep 2016

@veronikasa dakujeme... no my sme ju tiez rozhybali krasne..zdvihne krasne nad hlavu aj hybe pekne ale ta rotacia k pusinke jej nejde...tak dufam ze nam to pomoze...aj vam prajem nech sa vam.to co najskvor da doporiadku