Prosím poradťe.Mám troj mesčného syna ktorý je plne kojený a už niekoľko dní pozorujem že keď sa vykaká tak tá stolica je väčšinou redšia a kyslo zapácha. Neviete čo to môže byť? Máme už dlho problém s kolikami,nepomáhajú nám už ani žiadne lvapky,cvičenie s nožičkami,teplé obklady na bruško ani krém pupík tak ma napadlo či to nemá súvis s týmto...
Pokial je cisto kojeny malo by to byt v poriadku. Moj syn mava tiez kyslo zapachajucu stolicu. Aj mu brala vyter a bol ok
u cisto kojeneho babatka je kyslo pachnuca, zlta, riedka stolica uplne normalna, niektore deti kakaju do kazdej plienky, ine raz za 7-10 dni.pokial neteplotuje a doslova ho nepodlieva, podla mna sa nic nedeje.
@demo čo sa týka tých teplot boli sme s malým u dr.najskor nás poslali na krčné lebo bolo podozrenie na zápal stredného ucha a to bolo ok.potom mu brali krv či nemá nejaký vnútorný zapal ,tiež ok a ešte sme mu brali moč a v tom tiež nič nenašly. Hrozne ma to trápi lebo takýto stav už trvá dva týždne stále sa krčí,plače nemám mu ako pomocť tatj ma napadlo či to nemožesúvisieť stou stolicou. A tie teploty čo mal to bola vraj tzv.šiesta choroba,teploty už nemá no bruško ho trápi stále ☹
@rencika8 určite vysadiť zo stravy to mlieko. Môjmu synovi toto presne sposobovala alergia na mliečne bielkoviny. Vysadiť ho na tyzde úplne vo všetkých formách a uvidíš. Je pravdepodobne ze to prejde. Alergia na bielkoviny KM je veľmi častá a hlavne dočasná. Laboratórne testy krvné ju bohužiaľ často neukazu, pretože protilatky sa nevyskytujú iba v krvi. Daj vediet o pár dní, či sa to zlepšilo. Nemusí to byť problém tvojho syna, ale.za skúšku nič nedáš a môže mu to pomôcť.
@rencika8 kyslasto zapachajuca stolica je inak u kojenych deti normálna. Len by nemala byť vyložene tekuta. Koliky sú tiež normálne, lebo tráviaci trakt ešte nie je vyvinutý. Môže to odozniet samo,travenenie sa zlepší a dozreje. Ale môže to byť tým kravskym mliekom a v tom prípade je dobré podchytiť to čo najskôr.
http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... tu je celkom dobre písané o stolici dojč.drobčeka a ak sa ti čokoľvek nezdá kontaktuj dr .máš prac. týždeň takže treba zdvihnúť len telefón....