Kvôli čomu má 8-mesačný syn takýto "kyslý" výraz?

5. jan 2024

Ahojte, skusila som na foto napodobnit jeho xichtenie. Ale robieval nam taketo grimasky, ked mu vybehla mensiemu grcka do hrdla a prehltol 🙈 ale teraz to robi posledne 2 tyzdne ako by olizal citron a potom da takto pery ako na fotke.
Reflux nemal, ani neviem ci to zuby a preto to robi no Dr. vravi, ze bud gastro alebo pockat, ze kym nema ine priznaky. Ale podla mna mu to prijemne nie je tvari sa naozaj cudne, kyslo a on sa stale usmieval 😔

egonsk
5. jan 2024

mozno len cvici tvarove svaly, vytvara tym podtlak na prednych zuboch a robi mu to dobre, ak mu rasie vpredu zub, ktovie, netreba hned stresovat snad.

autor
5. jan 2024

@egonsk neviem, nerobi to iba po papani

simona20201309
5. jan 2024

Rôzne grimasy sú príznak epilepsie. Pýtala by som sa na neuro a nedala by som sa odbiť.

simona20201309
5. jan 2024

Kamoskin syn robil veľmi podobné. Nerobi niečo aj s očami? Nezvykne sa často zapozerat?

autor
5. jan 2024

@simona20201309 dakujem moc

autor
5. jan 2024

@simona20201309 nemam ten pocit a nasli nieco?

simona20201309
5. jan 2024

Áno. Potvrdili mu epilepsiu, ale vyrástol z nej. Pre istotu by som s nim skončila na neurologiu

mima172
5. jan 2024

Ja ti napíšem aj pozitívnu skúsenosť. Moja dcéra mala presne 8 mesiacov, keď začala robiť naozaj divné grimasy, bolo medzitým aj toto, čo napodobňuješ. Silno zatvárala oči, do toho vystierala ruky akoby v kŕči, špúlila pery. Ešte teraz ma strasie, keď si nato spomeniem. Tým, že bola sledovaná na neurológií som to riešila s jej detským neurológom. Povedal, nech sa neplaším a hlavne nečítam modrého koníka, že toto obdobie je príznačné pre prudký rozvoj v motorické, tj CNS dostáva zabrať a niekdy nezrely mozog akoby "nestíha" a reaguje takto. Nechcem to zlahčovať, môže to značiť aj niečo nedobré, no odporúčanie od neurológa bolo dieťa sledovať a ozvať sa o mesiac, keby to neustane. Trvalo to necelý mesiac, ešte dlho som tŕpla, aby sa to nevrátilo, tiež som sa bála epilepsie, no našťastie sa to už nevrátilo.
A ešte som si spomenula, že mi kázal, aby som sa dcéru snažila vždy z tej činnosti akoby presmerovať, niečím ju zaujať, nie vždy to šlo, lebo väčšinou akoby bola mysľou inde ale sem-tam som ju z toho "vytrhla".

mima172
5. jan 2024

Autorka, našla som aj foto, ktorá sčasti zachytáva to, čo robila, no nechcem tuto verejne dávať takú fotku. Ak chceš pošlem do IP, no píšeš ako anonym.

svokrinjazykmonika
5. jan 2024

Možno má nejaké žalúdočné problémy, kyselinu, negrgá veľa? Alebo len objavil niečo nové a baví sa tak s tou tvárou. Moja mala teraz taký týždeň že hrozne divne žmurkala. Lebo to proste objavila že môže ovládať oči.