Ahojte.od kedy malá(teraz 3,5r)nastúpila od mš sme sústavne chorý ☹ mali sme streptokoky,stafylokoky,2x pneumokoky a 3x moraxellu.týždeň v škôlke týždeň doma.dnes sme boli na ORL.verdikt znel odstránenie nosných mandlí,ale keďže nemáme ešte 15kg musíme čakať.ďalší verdikt,že nám neodporúčajú ďalej navštevovať mš a rôzne mc.ja som doma na RD tak to nebude až tak vadiť.malý samozrejme to chytá od nej,ale čo bude na budúci rok ked ja budem musieť ísť do práce a oni obaja do škôlky zase?
@gubcikova moja dcera tiez este nema 15 kg a nosne mandle vyberali.. 😕. Zdravotne sme boli na tom rovnako - vyluku zo skolky na 3 mesiace, po navrate kolotoc chorob znova - akurat, ze sa to zaobislo vzdy bez atb, tak som ju objednala k imunologicke. Ta nasadila Imunor a klop, klop - odvtedy je treti mesiac v skolke zdrava, ak neratam 2x dvojdnove sople.
@gubcikova
Neboj, toto je bezna vec, najma ked mas dve dietky po sebe. My sme zazili to iste, presne streptokokoky, stafylokoky, moraxela, este aj e-coli mali v puse a stale dokola to mordovalo obidve deti, odkedy dcerka chodila do skolky. Najtazsi je prvy rok, treba posilnovat imunitu deti, jemne otuzovanie, hygiena ruk a nosa, vela vitaminu C a D, podla moznosti vyskusajte more a Tatry, aspon na par dni zmenit klimu. My sme v Bratislave, tu su chore takmer vsetky deti a stale, snazime sa chodit do lesa. Dcerka mala niekolkokrat zapal stredneho ucha a nosnu mandlu sme dodnes nevybrali, lebo vraj to nie je dovod, syn viackrat prekonal zapal priedusiek, antibitoka co brali, uz ani neratam, niekedy to jednoducho bez nich nejde. Su deti chore aj teraz, ked sa oteplilo? My sme sa vacsinou v aprili-maji dali na poriadok a vydrzalo to tak do oktobra, len v skolke zase pridu kiahne, osypky, sarlach a to by asi mali prekonat. Mamy dnes bezne davaju do skolky chore, resp. nedoliecne deti, takze im to tak dokola koluje a schytava to potom aj cela rodina. Ked nechas dcerku uplne doma, budes ju izolovat od rovesnikov, bude jej chybat kolektiv a ked ju das napriklad az do skoly, tak bude chora neskor. Vyskusaj to tak po troskach davkovat. Ja idem tiez zachvilu do prace a chyta ma hroza z toho, ze teraz budu v kolektive obidvaja a byt mesiac na OCR je v dnesnych casoch kruty zart. Vyskusaj sa pripadne so zamestnavatelom dohodnut na flexibilnom a skratenom pracovnom case, ja uz som si ciastocne dohodla pracu z domova (samozrejme ak to ide). Makam ako blazon po nociach, ale za to, ze mozem byt s chorymi detmi doma to zase stoji. Do MC sme nechodili ani my, ja neznasam vsetky masove podujatia najma pre deti, myslim, ze MS uplne na zaciatok staci. Dufam, ze sa skoro posilnite a bude lepsie, uvidis, ja som tomu neverila, ale je to pravda 😉
@lenusiatko práveže teraz sú.preto sme aj šli na orl.my sme nastúpili do mš a od septembra sme tam boli dokopy 2mes.no teraz nám to stopli.že nám nedoporučujú kolektív.že to nevadí s deťmi vonku na čerstvom vzduchu,ale nie vo vnútri.ecoli sme mali,helicobaktera sme mali
a ešte mám otázku:pomohlo vybratie nosných mandlí?
@gubcikova - my sme ukoncili po 4 mesiacoch trapenia a siel k opatrovatelke. Chory bol vlastne vtedy non-stop, vratane nemocnice a par hodne hnusnych pliag sme si toho doniesli hodne. Odkedy je mimo skolky (aj ked v kolektive 4 deti), tak je zdravy, okrem jednej crevnej chripky a par neskodnych soplov nemal vobec nic.. Nam lekarka tiez uz skolku v jeho stave neodporucala, imunita na bode mrazu. Je to ako hodit dieta bez ochranny medzi same bacile a cakat, co prve na neho sadne... imunitu si treba aj vybudovat, nie s nulovou testovat, co este dieta vydrzi.
@anjelicek26 dakujem.aspoň viem že nie sme sami.je mi ľúto malej.zbožňuje deti,zbožňuje kolektív.no bude to u nás doma boj.s mladším sa furt hašteria.ani potom neviem či ju mám od septembra opäť dať,alebo ju nechať doma.malý by mal ísť do škôlky až september 2014
@gubcikova - aj nasmu to bolo luto, do skolky chodil rad. Pojde nanovo teraz od augusta na pol dna a uvidime, ja dufam, ze tie mesiace, co bol v mini kolektive predsalen pomohli, nejake bacile tam urcite tiez boli, ale uz nie tolko. Aj vysledky z krvi ma x-krat lepsie, ako tie z novembra, ked sme ho zo skolky brali vlastne zo dna na den (po herpetickej stomatitide, si to asi vies predstavit 😖 )
@anjelicek26 my sme tiež najprv rozmýšľali teraz že úplne preliečiť a potom vyskúšať len na 4hodiny a ked aj potom bude stále chorá tak vylúčiť škôlku úplne.no a mandle vybrať neviem kedy pôjdeme kedže jej chýba 1,5kg na to aby jej to spravili
@gubcikova - u nas tiez mandle velky problem, ale nad operaciou zatial neuvazujeme, zvladame to koloidnym striebrom a vitaminovymi bombami preliecovat uz v pociatkoch, ale je to fuska, antibiotikam sme sa tiez par krat nevyhli.. ale teraz je to uz fakt dobre, postupne sa zo zazitku skolka dostava do normalu. Fakt na to jeho imunita este nebola stavana 😖
@anjelicek26 no to že malá má ešte autoimunitné ochorenie.všetko chytáme fakt do nosa.preto sme aj uvažovali od odstránení.mali sme atb za pol roka 3x ☹
@gubcikova - no toto neporadim, aj mna napadlo, ze odstranit by bolo lepsie, cas ukaze.... hlavne po nastupe znovu do skolky, ako na tom bude. Bude v mensej triede a predsalen o rok starsi, mala by to byt zmena.
@anjelicek26 tak držím palce.no my uvidíme ako sa to vyvinie 😖 stále neviem pochopiť prečo je stále chorá.od mala otužujeme,malá zbožňuje iba studenú vodu,aj cez zimu spí celá odokrytá,ale zase viem že do škôlky nosia nepreliečené a usoplené deti a vyhovoria sa na to že si nemôžu dovoliť byť sním doma.fakt ten kolektív jej nerobí dobre
My to isté, staršia nosila zo škôlky samých pneumokokov apod. a malý (teraz 7 mesačný), si to zakaždým odkrútil spolu s ňou. Pediater nám povedal, že škôlku nám samozrejme zakázať nemôže, ale pre dobro mladšieho odporúča, aby zostala aspoň 2 mesiace doma. Síce to pre mňa nepredstavuje taký problém keďže som na RD, ale je mi ľúto, že vypadne z kolektívu, na ktorý si vcelku ťažko zvykala a nebude s kamarátkami, ktoré si dlho hľadala... Keď ideme na ihrisko, sú tam iba oveľa mladšie deti.
No do škôlky sa ešte nachodí (minimálne 2 roky má pred sebou), takže ani to nevidím tragicky, len ako som napísala, mrzí ma to celé trošku. Viem, že pre pracujúcich rodičov, je komplikované byť s chorým dieťaťom doma, ale v akom stave posielajú niektorí ľudia deti do škôlky, nad tým občas neveriacky krútim hlavou.... :(
@gubcikova - nas mal zle krvne testy, zmensene cervene krvinky z anemie, aj menej bielych, proste velmi zly krvny obraz, zelezo takmer na nule... jemu crievka zle vstrebavaju, trapili sme sa s tym takmer rok... teraz je to uz v poriadku, ale to jedno s druhym,, proste nebol pripraveny... otuzujeme riadne, nebabusime, neobliekame, stravuje sa zdravo, rovnako ako dcerka, co lieky ci antibiotika nevidela za zivot jediny raz... a su odlisny... uz som to prestala skumat, musim sa mu proste prisposobit. Robim ako najlepsie to viem a ten zvysok je o kompromisoch... ja som tak rada, ze uz som od tohoto tyzdna doma na materskej a on uz nebude musiet nikam chodit a dame oddychovku a regeneracne kury, pekne si ho vypiplam, nech tu skolku dame tentoraz na 1*
@anjelicek26 jáj tak vy to máte horšie.mi ako tak KO v poriadku.akurát čo si pamätám(s augusta ked bola v nemocnici) tak má nízku hladinu cukru.čo spôsobuje,že ked dostane sladké tak hyperaktivita je v plnom prúde
@gubcikova - nas mal 9 mesacny po ockovani donicene crievka, stale hnacky, hojilo sa to strasne dlho ale dnes sa vdaka bohu da povedat, ze je uz v poriadku, zvladne vsetky jedla, co bol vtedy na najprisnejsej diete a aj tak bolo zle. Regenerovalo sa to ale velmi pomaly, a ten nastup do skolky, no proste nemal kapacity celit este aj tomu... preto bolo lepsie ho odtial zobrat a dat k opatrovatelke.... nezvladol by to v skolke uz dlhsie, pozerat sa, ako kazdu chvilu trpi bolo desne.
@gubcikova u nas po odstraneni nosnej mandle vsetko sa otocilo, choroby zmizli!!! Bol samozrejme syn chory, no v obdobi epidemie a pod... odvtedy chorobnost cca 1x za 1/4 roka.
A zatial liecba autovakcinou? ...nam to odporucila lekarka, no rozhodli sme sa pre operaciu, tak autovakcinu mame doma v ladnicke este nevyhodenu 🙂 nebolo potreba ju pouzit
Odporucanie dat mimo kolektivu nebyva skor v zimnych obdobiach? teraz ide leto, bakterie a virusove ochorenia tak nebudu....