Dobrý deň. Po každých ATB má moja malá kvasinkovu infekciu na piške . Samozrejme probiotiká jej dávam od začiatku a ajtak . Kremikujeme imazolom a kúpené v repikuUž neviem ako jej pomôcť . Prosím poraďte mi
@tessa69 pridospelych sa v takomto pripade automaticky predpisuje 1 tabletka Diflucanu alebo Mycomaxu preventivne v prvy den ATB, aby sa mykoza nerozvinula. Ale u takychto malych deticiek asi nie... s lekarkou si sa o tom radila?
@nika82 treba si pytat. Obvodna zrejme netusi, ake mas gynekologicke problemy. Ja som kedysi mavala mykozy velmi casto, po ATB okamzite po prvom dni. Na gynde mi potom povedali, ze mam pri predpise ATB povedat, ze mi hned spustia mykozu, nech mi predpisu Diflucan. Odvtedy to robim (cca25 rokov) a obvodna s tym nema najmensi problem. Je to 1tbl jednorazova davka.
@nika82 no ved tato diskusia je o gynekologickom probleme maleho dievcatka, ci? 🤔 A logicky, naco by ti lekar vseobecne predpisoval silny liek, ked problemy nemas? Ved som jasne napisala, ze tento liek sa u dospelych automaticky predpisuje pri TAKOMTO probleme (ako na autorka - opakovane mykozy po pouziti ATB).
16m dievcatko nemoze mat mykozu,na mykoticku infekciu su potrebne zenske hormony,ktore este nema..zavolaj pediatricke a porad sa s nou...
@tani777 to sa mi nezda. Ja som mala 1x vaginalnu mykozu ako dieta po uzivani Biseptolu. Mala som asi 5 rokov, zivo si spominam aj na vysetrenie aj naslednu liecbu 😰 A navyse, vaginalnymi infekciami mozu trpiet aj zeny po prechode... co uz tie hormony nemaju 🤔 Ale suhlasim, urcite sa treba obratit na lekara.
ďakujem . S pediatrickou sme to samozrejme preberali. Ale ona nevie odporučiť nič iné ako imazol a probiotiká. Vraj je to aj j dievčatiek normálne . Ja sama mám taký problém zakaždým ...ja si pomôžem teda three olejom ale malej ho nedám . Len som chcela vedieť či s tým nemá niekto skúsenosti
@tani777 ďakujem pekne za takto ,, vzdelaných,, zdravotníkov. Doplňte si prosím vzdelanie skôr ako budete tvrdiť takéto bludy!
Hormóny môžu spôsobiť vyšší výskyt plesňových ochorení ALE je to len jeden z xy ďalších faktorov!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mykóza sa bežne vyskytuje aj u detí!!!!!
Či v ústnej dutine na koži.....ostatných slizniciach tak aj pohlavné orgány nevynímajúc.
@jankapepe Nič iné nám neostáva po hylaku sa to postupne zlepšuje . Ale zase týždeň plaču . Ľutujem ju chudatko . Lekárka nám povedala ze Canesten nieje vhodný nevysvetlila prečo už som skúšala aj Ialugen plus na ňom píše že aj na kvasinky ale aj na plienkovu der. u detí ale nepomohol. A ďakujem pekne 🤗
Ja som jej dala rosalgin a pomohlo. Na odlicovacie tamponiky som naliala a poprikladala - ako obklady. Treba obmedzit sladke.