Kvasinky u 16 mesačného dievčatka, ako jej pomôcť?

tessa69
15. dec 2019

Dobrý deň. Po každých ATB má moja malá kvasinkovu infekciu na piške . Samozrejme probiotiká jej dávam od začiatku a ajtak . Kremikujeme imazolom a kúpené v repikuUž neviem ako jej pomôcť . Prosím poraďte mi

lavanilla
15. dec 2019

Ja som jej dala rosalgin a pomohlo. Na odlicovacie tamponiky som naliala a poprikladala - ako obklady. Treba obmedzit sladke.

yanni
15. dec 2019

@tessa69 Ja ti zeal nepomozem, mna len zaujima, kolko tych ATB uz mala a naco vlastne. Ved je este velmi mala a uz taketo problemy.

jankapepe
15. dec 2019

@tessa69 je zvláštne spojenie 16 mes. dieťa má po každých ATB .........
To koľko krát už brala ATB počas tých svojich pár mesiacov života?

simsalabim
16. dec 2019

@tessa69 pridospelych sa v takomto pripade automaticky predpisuje 1 tabletka Diflucanu alebo Mycomaxu preventivne v prvy den ATB, aby sa mykoza nerozvinula. Ale u takychto malych deticiek asi nie... s lekarkou si sa o tom radila?

nika82
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simsalabim
16. dec 2019

@nika82 treba si pytat. Obvodna zrejme netusi, ake mas gynekologicke problemy. Ja som kedysi mavala mykozy velmi casto, po ATB okamzite po prvom dni. Na gynde mi potom povedali, ze mam pri predpise ATB povedat, ze mi hned spustia mykozu, nech mi predpisu Diflucan. Odvtedy to robim (cca25 rokov) a obvodna s tym nema najmensi problem. Je to 1tbl jednorazova davka.

nika82
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simsalabim
16. dec 2019

@nika82 no ved tato diskusia je o gynekologickom probleme maleho dievcatka, ci? 🤔 A logicky, naco by ti lekar vseobecne predpisoval silny liek, ked problemy nemas? Ved som jasne napisala, ze tento liek sa u dospelych automaticky predpisuje pri TAKOMTO probleme (ako na autorka - opakovane mykozy po pouziti ATB).

tani777
16. dec 2019

16m dievcatko nemoze mat mykozu,na mykoticku infekciu su potrebne zenske hormony,ktore este nema..zavolaj pediatricke a porad sa s nou...

simsalabim
16. dec 2019

@tani777 to sa mi nezda. Ja som mala 1x vaginalnu mykozu ako dieta po uzivani Biseptolu. Mala som asi 5 rokov, zivo si spominam aj na vysetrenie aj naslednu liecbu 😰 A navyse, vaginalnymi infekciami mozu trpiet aj zeny po prechode... co uz tie hormony nemaju 🤔 Ale suhlasim, urcite sa treba obratit na lekara.

tessa69
autor
16. dec 2019

ďakujem . S pediatrickou sme to samozrejme preberali. Ale ona nevie odporučiť nič iné ako imazol a probiotiká. Vraj je to aj j dievčatiek normálne . Ja sama mám taký problém zakaždým ...ja si pomôžem teda three olejom ale malej ho nedám . Len som chcela vedieť či s tým nemá niekto skúsenosti

tessa69
autor
16. dec 2019

@tani777 som matka samozrejme som s ňou všetko konzultovala. Pýtala som sa na skúsenosti ...

tessa69
autor
16. dec 2019

@lavanilla ďakujem vyskúšam určite 😊

tessa69
autor
16. dec 2019

@jankapepe no pred stavte si že už mala aj zápal pľúc aj priedušiek aj močových ciest ....

jankapepe
16. dec 2019

@tessa69 no predstavte si že sa pýtam lebo chcem poradiť. Riešite tieto zápaly len s pediatrickou alebo vás poslala aj na ďalšie vyšetrenia?

jankapepe
16. dec 2019

@tani777 Ale no tak.......mykóza je plesňové ochorenie ktoré ale vooobec nesúvisí s hormónmi!

tani777
16. dec 2019

@jankapepe ale tak som sestricka,tak hadam nas neucia na skole hluposti

tani777
16. dec 2019

@jankapepe vaginalna mykoza vznika na zaklade zmeneneho ph vo vagine,ktore u dievcat,co este nie su v puberte,sa nezmeni..ani na zaklade antibiotik..antibiotika mozu byt pricinou podrazdenej posvy u dievcat,ale nikdy tam nie je mykoticka infekcia

tessa69
autor
16. dec 2019

@tani777 a vaša rada ?. A mimochodom celkom zaujímavé tvrdenie ... Dnes sme boli na gynde a majú Ing názor

tessa69
autor
16. dec 2019

@jankapepe navštevujeme pravidelne aj iné oddelenia kôli tomu akým spôsobom sa narodila ....

jankapepe
16. dec 2019

@tani777 ja len dúfam že nie si lekár.....lebo amen potom s tvojimi pacientmi.
To kto ti natlačil také hlúposti do hlavy?

jankapepe
16. dec 2019

@tessa69 prajem len nech je dietatko zdravé. Nám vždy na mykozu po ATB pomohol hylak a diéta.

jankapepe
16. dec 2019

@tessa69 tak isto ako rýchle vonkajšie riešenie Canesten. Ale mykozu treba riešiť zvnútra a vyrovnať rovnováhu celého tráviaceho traktu.

jankapepe
16. dec 2019

@tessa69 ešte otázka ak môžem.....skúšali ste aj zmeniť typ antibiotík?? Niektoré jej môžu sadnúť viac iné jej môžu robiť viac problémy....

tani777
16. dec 2019

@tessa69 moja rada bola zavolat pediatrovi a poradit sa s nim...
@jankapepe som sestricka,ucili sme sa to na skole,a je zaujimave,ze nielen ja,ale aj kamoska,co je farmaceutka...uplne ina skola,uplne iny odbor...ako to je mozne?

jankapepe
16. dec 2019

@tani777 ďakujem pekne za takto ,, vzdelaných,, zdravotníkov. Doplňte si prosím vzdelanie skôr ako budete tvrdiť takéto bludy!
Hormóny môžu spôsobiť vyšší výskyt plesňových ochorení ALE je to len jeden z xy ďalších faktorov!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mykóza sa bežne vyskytuje aj u detí!!!!!
Či v ústnej dutine na koži.....ostatných slizniciach tak aj pohlavné orgány nevynímajúc.

jankapepe
16. dec 2019

@tani777 našťastie ani ty ani tá farmaceutka neurcujete ľuďom diagnózou.

jankapepe
16. dec 2019

@tani777 vieš mi poslať či linknut tie materiály z ktorých cerpas? Kľudne aj názov knihy kde sa to čo tvrdíš píše.

tessa69
autor
17. dec 2019

@jankapepe Nič iné nám neostáva po hylaku sa to postupne zlepšuje . Ale zase týždeň plaču . Ľutujem ju chudatko . Lekárka nám povedala ze Canesten nieje vhodný nevysvetlila prečo už som skúšala aj Ialugen plus na ňom píše že aj na kvasinky ale aj na plienkovu der. u detí ale nepomohol. A ďakujem pekne 🤗