Ahojte baby, myslite ze balonix(alebo aj ine kvapky ktore maju simetikon) mozu dietatko navadzat na to aby prdkalo a to mu moze vadit? Dala som tieto kvapky lebo som videla ze maly ma strasne vela bubliniek v brusku .. tie sice zmizli ale vzduchu ma v sebe tak i dost .. musim davat aj 4-5x rurku aby sa vyprdel lebo inak je to horor
@marienkakf ano ma 6tyzdnov ..🙂 kym si prdne to sa strasne napuci natrapi .. na ten vzduch nepomoze nic asi :/
@domininini malinký je, nestresuj seba ani jeho a dávaj trubičku...vyrastie a aj zabudneš, že si ju používala 🙂
@marienkakf ako casto je prosim Vas bezpecne davat rektalnu rurku? Nemozem babatku s nou ublizit?
@michaelove22 tak casto ako to babo potrebuje.. ja davam aj 6-7x niekedy len 3x
@michaelove22 podľa potreby..pri zavádzaní rúrku potrite napr.olivovym olejom, robte opatrne a nie nasilu. Malo by to byť OK 🙂
@marienkakf ano tak aj robim s olejcekom ☺️
Náš malý ma 6 týždňov. Davame BioGaiu, kminovy caj, Sab Simplex do každej druhej alebo tretej fľaše - odsavam mu svoje mlieko a dokrmujem asi cca 3 fľaše denne Nutrilon Comfort & Colics. Niekedy sa puci, ale prdkanie ide super, ak je treba, pomôžem mu rektalnou rurkou. Nemá problém sa vyprázdniť aj sam, aj keď mu niekedy raz do dňa pomôžem rurkou, kludne máva stolicu sám bez mojej pomoci par hodín na to, nemáme na to žiaden návyk. Po kúpaní kazdy druhý deň nakremujeme brusko pupikom, to iba ako prevencia, lebo priamo koliky, pravidelný plac vôbec nemá.
Ak začne plakat, potrebujem ho iba upokojiť, a to na fit lopte, kde ho to väčšinou hned uspi, prestane plakat do jednej minúty, uz pocas celých 6 týždňov rovnako, alebo do kociara a vonku - len co mu dám overal uz spi.
Plakal nam viac pred 2 dňami, a prišla som na to, že ma malé výstupky na dasienkach, idú mu pomalinky spodné zuby, slintal cely den, trosku zvýšená tepola.
Ma skorší vývin, od 2 týždňa nam to pri každej kontrole pediatrička potvrdila, že je tak mesiac dopredu, mozno aj preto tie zuby skôr. Ma rýchlejšie držanie tela, komunikáciu, odpovedanie, reakcie, zvuky, zahľadenie sa, smiech, okna medzi spánkom. Jediný dôvod jeho nervozity sú zúbky, tak je možné že ten sab simplex podávaný pravidelne od 2 týždňa pomaha a uvoľňuje ho, prdi vzdy pocas celeho dňa a noci, plyny neostávajú, nedrzia sa v nom, pomáhame iba so stolicou sem tam, ako som už spomenula.
Sam simplex davam minimálne 11 kvapiek do každého druhého alebo tretieho mlieka, uz 4 týždne bez prestávky.
@domininini ahoj, tie bublinky iba popraskali, ale vzduch ostal v crievkach...malý je asi ešte ozaj malý a nemá ešte vyzretý brusny lis a nervovu sústavu..pokojne mu ulavuj trubičkou...a bez kvapiek mal diskomfort? Či tie si mu dala len na tie bublinky?