Kvapky na bolesť bruška u novorodenca

24. feb 2023

Dobrý deň,
chcela by som sa opýtať či má niekto podobnú skúsenosť. Mám 1 mesačného syna, ktorého trápia časté bolesti bruška. Vyskúšala som už všetko možné, kvapky s obsahom simetikonu, laktázy, čaje, rúrkovanie, masáž bruška, pritláčanie nožičiek a tak ďalej....nič mu na prdíky nepomáha. Posledných pár dní som mu ale začala dávať kvapky Biogaya a Babycalm. Má to taký efekt, že malý sa konečne dokáže ľahšie vyprdkať, tzn. nepučí sa tak dlho a prdká pomerne často (predtým to bolo pre neho oveľa viac obtiažne), ale stále pri tom neskutočne plače. Neviem teda či tie kvapky majú vlastne len ten účinok, že sa síce vyprdí, ale stále ho to bude bolieť alebo mám vydržať a je možné, že kvapky zaberú aj takým spôsobom, že bolesti odídu. Má niekto, prosím, takúto skúsenosť? Veľmi pekne ďakujem 🙂.

pribinak
24. feb 2023

Skús iné probiotiká Biogaya sú na olejovom základe, to ho môže dráždiť

ajsha123
24. feb 2023

Kojís?

autor
24. feb 2023

@ajsha123 ano, bez dokrmovania

ajsha123
24. feb 2023

Tak len toľko môžem poradiť. Naďalej dávaj probiotika. A keďže kojís, vylúč zo svojej stravy mlieko. Vyskúšaj týždeň, dva. Mlieko v mliečnej forme, nemyslím mikroskopické kúsky v keksoch, pečive... Ale surové mlieko, jogurty, tvaroh, syry atd.... Ja som kojila 8 detí. A tie deti, u ktorých sa neskôr potvrdila alergia na mlieko, preplakali kojenie, bolesti bruška, kŕče... Ja som o tom netušila a jedla som hlavne pečivo s mliekom a syrmi, kedze som myslela, ze im je zle z toho, co sa píše, ze nafukuje (kapusta, brokolica....). Naopak, teraz spätne si spomínam, ze napr z brokolice im nic nebolo....
To mlieko vylúčiť - je na krátke obdobie. Ono celkovo je mlieko ťažké na trávenie, hlavne keď má malý mesiac. To neznamená, že má alergiu. Nemusí mať. Ale môže mu to pomôcť. Ak by to zabralo a kŕče by ustúpili, v diéte by som pokračovala a neskôr skúšala po troche pridávať do jedla... Pokus-omyl

anavixy
24. feb 2023

Podla mna ziadne kvapky neulavia od bolesti, akurat pomozu s prdikmi, ale tie krce a bolesti tam stale budu, na to pomoze len cas vo vacsine pripadov.
Ta nemliecna dieta stoji za vyskusanie. 🙂
Biogaia je robena z materskeho mlieka (v uvodzovkach), takze pre dojcene dieta by som zvolila ine probiotika (probiofix napr. je fajn podla mna), ale urcite probiotika podavat aspon pol roka. Olejovy zaklad maju mnohe tieto kvapky, aj Dcka, neviem ci to by sposobilo az take problemy.
A urcite pokracuj aj v masazi bruska, cviceni nozickami, nosit na tigrika a podobne. Raz to prejde, u nas to teda trvalo ovela dlhsie nez 3 mesiace, ale preslo… 🍀

autor
24. feb 2023

@ajsha123 Veľmi pekne ďakujem, nad tým mliekom som uvažovala, zavediem do praxe 🙂

autor
24. feb 2023

@anavixy Ďakujem 🙂)

aliaray1
24. feb 2023

Polohovanie na brusku 3x denne a nikdy nie vecer. Cvicenie s nozickami lezmo na chrbatiku, pritlacanie kolienok k brusku a spat dole? Jemne pomale masirovanie bruska so skrcenymi nozickami v smere hodinovych ruciciek (netlacit rukou). Toto si skusala? Nam to pomahalo.

autor
24. feb 2023

@aliaray1 skúšala som a aj to robievam naďalej, ale veľmi to nepomáha. Akurát to pomáha keď mu dávam rúrku, že sa tie prdíky akoby "posunú nižšie" a viac ich z neho vyjde. Ale i tak plače a pučí sa naďalej.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cookie29
24. feb 2023

nezrela traviaca sustava. Koliky su bezne prvych 100 dni. A je mozna aBKM, ja som vylucila vsetko mliecne, sojove, hovadzie, ovcie, kozie atd... ale zmenu neuvidis hned, to trva aj 3-4 tyzdne.

obcansr
24. feb 2023

Ja som dávala Sabsimplex tak nejak sa to volalo, to mi dr odporučila a pomohlo nám to

aliaray1
24. feb 2023

Pozor na tu rurku, lebo bude problem sa jej zbavit

danielockazihlavka
25. feb 2023

Ja som skúsila biolac a ten mu pomáhal. Biogaia môžu spôsobovať bolesti.