Ahojte neviete mi niekto poradiť nejaké kvapky alebo účinný babský recept na oči novorodenca ked sa mu vzdy tvorí taký hnis v kutiku oka. Čo na to zaberá? Diky za rady.
@martina374 - ahoj, my sme na to mali ocuflash - sú to kvapky z očianky 😉
Babsky recept pri novorodencovi? Tomu hovorim odvaha! Vacsinou pediatri na take male mnozstvo hnisu davaju Opthalmo-septonex a ked to neprechdza poslu ta na ocne
@martina374 Ak sa dojčíte, skús mu kvapkať materské mliečko do oka. Často to pomáha, odporúčajú to aj pediatri. Poraď sa aj s pediatričkou. NIe vždy je hneď treba lieky. Často to chce len čas, aby sa kanálik a očko prečistila. Niektorí oční lekári odkladajú preplach kanálikov až do ukončeného 3.mesiaca. Ešte som zabudla na masírovanie očného kanálika, i to pomáha. Pediatrička ti bude vedieť poradiť a ukázať.
My sme skúsili všetky kvapky a maste z lekárne a nakoniec pomohlo materské mlieko, škoda, že som to nevedela skôr
ahoj, babsky recept neviem, ale my sme s tym sli k doktorke, ked to neprechadzalo, resp. som to spomenula na poradni najblizsej, ze sme doma davali ophtalmoseptonex ci ako sa to pise a to nezabralo ( nie je to na hnisajuce oko ucinne) a doktorka nas poslala na preplach ocneho kanalika. je to minutova zalezitost, aj ked pre rodicov vraj celkom stresujuca. potom mu predpisali nejake kvapky antibioticke tusim a po tyzdni bolo dobre. uz sa to nevratilo... lepsie ist k odbornikovi, ako to doma zbabrat, oci su predsa len citlive... 😉
@martina374