Kvapky ColiPrev

dominiicka
16. aug 2016

Dobre rano mamicky,chcela by som sa spytat na kvapky ColiPrev ake mate snimi skusenosti a ci sa mozu pouzivat aj ked dietatko len kojim.Maly ma koliku a strasne placka,a nic mu dasa povedat nepomaha.Dakujem

aamaria9
16. aug 2016

Nam par dni pomahal, ale potom po nom mala tak zvracala, ze sa dusila, rovnako aj po babycalme. Kazdemu pomaha nieco ine, my sme skusali vsetko, ciastocne pomohol len espumissan a urcite davaj biogaiu alebo nejake ine probiotikum. Nam pomohla len bezmliecna dieta, tak sa zistila alergia na BKM. Nech sa dari.

dominiicka
autor
16. aug 2016

@aamaria9 tiez som chcela espumissan ale nemozem lebo kojim ...preto sa pytam na tieto kvapky ...maly ma 3 tyzdne,a uz fakt neviem ako mu pomoct :/

jabucko
16. aug 2016

@dominiicka ja som len kojila, Macik mal koliky a coliprev hodne pomohlo. Espumisan, ani tie ďalšie ee. Teda na chvíľku. Potom bez účinku. Ja len dobrá skúsenosť. Dávkovanie ako píšu, postupné znižovanie ku koncu. Maxík mal do cca 3.5m.

katkakovac
16. aug 2016

Ja som kojila a pouzivala coliprev. Ked di precitas navod, zistiz, ze sa odporuca pri kojeni, lebo obsahuje traviace enzymy. U nas neskutocne pomohol, tak za 2-3 dni sa problemy takmer stratili. Popri tom som pouzivala aj espumisan, ked bolo treba uvolnit brusko tak rychlejsie. U dcery nebolo treba. Ale napr z espumisanu mi neskutocne vracala, takze nepouzivam ani ten a musim si davat pozor, co zjem.

elviku11
16. aug 2016

vôbec nepomohol. Boli to vyhodené peniaze. A to, že niekomu to po pár dňoch zabralo môže byť spôsobené aj tým kedy ste začali dávať coliprev. Lebo "kolika" sama ustupuje po dvoch mesiacoch, končí v troch. Čiže keď ste začali s coliprevom v dvoch mesiacoch a vidíte zlepšenie, tak s najväčšou pravdepodobnosoťu by to zlepšenie prišlo aj bez coliprevu.

Coliprev je vlastne enzým laktáza na štiepenie laktózy. Takže pomáha iba tým deťom, ktoré netrávia laktózu (a tých je oveľa oveľa menej ako "kolikových" detí)

moncicip
16. aug 2016

Podla mna tiez vyhodene peniaze, mali sme ale zmena ziadna.

candii
16. aug 2016

Nam tiez nepomahal .. a su strasne drahe stoja 15 eur.. najprv by som skusila lacnejsie varianty. Espumisan, sapsimplex su na naduvanie a nie na koliku. Skus babycalm (ten nam velmi pomohol) alebo inafacol. Coliprev by s dala keby tieto nezabrali

dominiicka
autor
16. aug 2016

Moj maly ma 3 tyzdne.Citala som ze pomaha aj slivkovy vyvar ale je este malicky aby to papal.Ale nemozem sa kukat ako placka a slzy mu idu chudacikovy mojmu.Ak nahodoou mate nejake ine pomocky,alebo rady prosim sup snimi sem.Dakujem

synda11
16. aug 2016

ahoj ja som davala aj ked som kojila tie koliky boli neznesitelne..ja soom vyskusala vsetko espumisan sapsimplex a muz mi z at doniesol aj lefaxin..nic nezaberalo...cvicenie...masirovanie bruska po nahriatej plienke..no nic...len coliprev mi zabral...ale nedavala som odporucaným ml v pribal.letaku....len polovicku a nedavala som preventivne...lebo mala mi z toho vracala...dalasom len vtedy ked ju to chytilo...tieto koliky su strasneee...my sme ich mali do konca 4 mes..prajem nech vam to skoro prejde.

p_z
16. aug 2016

@dominiicka Ako bolo spomenuté, Coliprev kvapky obsahujú enzým laktáza, ktorý je potrebný na štiepenie mliečnych cukrov. Nedostatočná tvorba laktázy sa však vyskytuje najčastejšie u nedonosených detí.
Z vlastnej skúsenosti som nadobudla pocit, že skúšať a striedať kvapky bolo zbytočné. Problémy odzneli postupne. Ak ho nafukuje, skôr by som sa sústredila na masírovanie bruška.

dominiicka
autor
16. aug 2016

Maly sa narodil v 36tt.Ma 3tyzdne.Masirujem,cvicim s nozickami vsetko som skusila,ale nic.Kvapky mi doktorka nedala,lebo kojim.Preto som sa chcela spytat,ci sa nieco dava aj ked sa koji.

aamaria9
16. aug 2016

@dominiicka Nevadí, že iba kojíš, aj ja som iba kojila...Espumissan mi gastroenterologička radila 5 kv. pred každým kojením pri maličkých deťoch...

p_z
16. aug 2016

@dominiicka Samozrejme, existujú rôzne kvapky vhodné aj pre dojčatá. Treba si však overiť, od ktorého týždňa dieťaťa sú vhodné.

Ja poznám niekoľko typov prípravkov, ktoré sa používajú pri kolikách:
- kvapky ako Espumisan, Sab Simplex a Infacol, tieto obsahujú rovnakú účinnú látku, a to simetikon, ktorý rozkladá vzduchové bubliny v trakte
- Coliprev je zas spomenutý enzým, ktorý rozkladá laktózu
- Babycalm zas obsahujú výlučne oleje (feniklový, anízový...).
- ďalej existujú rôzne probiotiká (Biogaja, Infants Dophilus, Biopron..)

Fundovanejšiu odpoveď určite dostanej v každej lekárni.

Každopádne, je na zváženie, či stojí za to, všetko to skúšať na dietati. U nás kvaky príliš nepomohli, spätne ľutujem, že sme toho toľko poskúšali. Kolika prešla sama.

lenkamaxim
16. aug 2016

Nam nepomohlo nic :( Sab Simplex,Infacol,Espumisan,ColiPrev...Nic,museli sme to pretrpiet

lenkamaxim
16. aug 2016

Skus este vankusik plneny ceresnovymi kostkami.Das do mikrovlnky nahriat a potom prilizis a tiez vela masirovat,pripadne masticka Pupik

dominiicka
autor
16. aug 2016

Pupik mam,a vankusik zohanam.Uvidime ako toto bude ucinkovat.Ked tlaci,zoberiem ho na ruky,a dam tak blizko mna a vtedy je ticho plus ked sa snim este prechadzam.Ale tlaci stale,neustupuje to len je ticho.

lumma
16. aug 2016

Aj my sme ho mali doma, ale nezabral... koliky prešli zo dňa na deň bez ničoho..

lenkamaxim
16. aug 2016

My sme pouzili aj rektalnu rurku ked uz bolo fakt zle

dominiicka
autor
16. aug 2016

Rurku pouzivat nechcem,predtym sa zaobisliaj bez toho tak preco teraz nie? ...len by som chcela spytat ked ma 3 tyzdne kolko to bude asi mat?

lenkamaxim
16. aug 2016

Ani ja som nechcela ale nakoniec predsa.Vobec si na to nezvykol a pomohlo mu to.Ale to je vec nazoru.Nasmu malemu to preslo po 4mesiacoch,niekto hovori ze by to malo uz po 3mesiacoch,dvoch znamych to mali deti do pol roka..

matula333
14. sep 2016

Neviem ci to sem mozem napisat, ale Ak by ste mali niektora baby zaujem mam neotvorene kvapky Coliprev. Samozrejme za lacnejsie ako v lekarni.Napiste kludne do IP

babenka1984
26. sep 2016

ahojte, nam po case predtali ucinkovat subsimplex tak sme presi na coliprev a vyzera, ze s ulavilo. len minje zvlastne ze maly sa budi co hod a pol v noci strasne vyhladovany co predtym nebolo. mozu mat kvapky coliprev takyto ucinok rychleho travenia? davam doporucene davky cize 8kv na jedlo (vacsinou vecer az, cez den len obcas)davate menej?

michaelaaa37
19. máj 2017

@katkakovac ahoj prosim ta ako si to davala? Ked aj coliprev aj espumisan ja vobec neviem kedy mu mam co davat

katkakovac
19. máj 2017

@michaelaaa37 coliprev 4 kvapky priamo do ust pred kazdym kojenim. Espumisan som davala, kedbol ozaj problem a potrboval sa vyprdkat. Ale napr dvera mi z espumisanu strasne grcala, tak som davala len coliprev. A u nas dost pomohlo satkovanie. Nosila som ho akoby v klbku, do 15 minut sa vacsinou vykakal a bolo po probleme.

evicka100
14. máj 2021

Dobrý deň, coliprev môžem pridať malej aj do umelého mliečka, lebo nekojim nemám mliečko