Kútiky a afty u dcéry

rebecca789
18. feb 2021

Dobrý deň žienky!
Moja dcéra mala vyše dvoch mesiacov afty. Keď som volala jej doktorke povedala mi iba že má si doplniť vitamín C,B a D. Čo mi prišlo tak, že to zanedbáva, ale čo som mala predsa urobiť ona je doktorka nie ja. Afty prešli čo sme boli radi. Ale odvtedy sa jej pravidelne robia kútiky. Používa takú mastičku, ktorá jej pomôže celkom rýchlo tri dni a už to ani nemá len mám také podozrenie, že by mohol byť nejaký vnútorný problém. Len neviem či mám znova doktorke volať a či ju vlastne vezme, keď je teraz situácia aká je. Ale mala by ako viem. Len neviem či len preháňam. Od septembra sa to deje. September október afty a v novembri mala kútiky dvakrát, v decembri tiež v januári sa mi zdá že iba raz a teraz má zase. Neviete nejaké rady čo by jej mohlo pomôcť?
Keby aj teraz mám ísť s ňou doktorke ani nemôžem. Som aj ja sama chorá som na pnke, zápal pľúc a pred nedávnom mi ešte zistili niečo so srdcom. Keby ma ísť napríklad na krv to by moja dcéra sama nemohla. Odpadáva vždy. A samu ešte cestovať by som ju nepustila keby jej bolo zle. Už mi odpadla asi kvôli krvi všade!
Ďakujem za každú radu.

majamat
18. feb 2021

taketo probelmy byvaju casto z nedostatku vitaminov, preto dr poradila uzivat vitaminy, ja som mala tazyk nedostatok vit. B a robili sa mi afty. trvalo rok nez som an to prisla. musela som B-komplex forte uzivat 6m, nez som ho mohla vysadt bez toho,aby sa mi opat afty robili.

neviem teda ci vitaminy este berie, ale ak nie, treba skusit dalej podavat - dlhsiu dobu.
nie je zly ani Zinok, je dobry pre imunitu, ale aj pri koznychp porblemoch a v dnesnej dobe obzvlast. tiez mono nievo an zlepsenie stavu creva - probiotika a vlakninu. neviem ci byva chora, ale moze to at suvis aj s imunitou. a tu je crevo velmi dolezite. ak by teda bol naznak toho, ze nieco s imunitou nie je OK, tak potom je vhodne imunologicke vysetrenie.

hlubik
18. feb 2021

@rebecca789 ahoj moj syn mal kutiky. Bojovali sme 3 roky. Probiotika maste hliva uz ani neviem co sme vyskusali. Nakonec som mu zacala davat hylak. Skus. To neuskodi a uvidis ci sa nelepsi to

rebecca789
autor
19. feb 2021

@majamat už dlho chorá nebola ale už pár rokov má problém prijať D. Môže brať vitamín D koľko chce ale vždy sa jej doplní iba na nejaký čas a potom keď ideme na krv tak zase vitamín D nemá. Ale chorá nejak často nebýva. Ona má také obdobia že buď je stále zdravá alebo je každý mesiac chorá. Ale teraz už vyše dvoch rokoch nebola chorá.
Ďakujem za radu!

rebecca789
autor
19. feb 2021

@hlubik ďakujem!

majamat
19. feb 2021

@rebecca789 s tym vot.D je to normlane. cez leto ho dokazeme nachytat,a le na jesen ubuda a v zime ho mame nedostatok, ak sa stane, ze je nedostatok vaznejsi, potom nemusi stacit ani leto na doplnenie. na jesen vzdy treba zacat davat a pokracovat az do neskorej jari, ci leta. podla pocasia. neprestavat. a teda pri aftoch aj vitB a vit C tiez nei ej an skodu, hlavne v zimnych mesiacoch.
ak ma neikto nedostatok vitaminov, je vhodne ich doplnat dlshie, nez sa ukaze ucinok.

katarina932
19. feb 2021

@rebecca789 moj syn mal veľmi často afty to kým sa mu jeden zahojil mal ďalší kol dokola potom mu robili krvné testy a vyšla mu slabá imunita tak mu nasadili Ribomunyl na imunitu a bol dlhší čas pokoj teraz viem že keď sa mu vytvorí aft že má oslabenú imunitu treba nejaké vitamíny doplniť a Decko je potrebné dávať z mliekom alebo ešte lepší je makový olej lebo decko je rozpustne len v tukoch aj B komplex je fajn pomáha hojeniu