Maminky - synček 5 rokov - má kútik na puse ( dosť veľký, červený - akoby mu to chcelo začať mokvať) Má ho podľa mňa z toho, že bral antibiotiká - a pravdepodobne má oslabenú imunitu. Dávam mu probiotika Bio Gaia aj Cebion - ale nič nepomaha. Viete mi poradiť čo na to - resp. môžem mu na to dať Lalugen Plus? Ďakujeeem 🙂
Ja ked mam kutik, si ho natriem kalciovou mastou a za noc je prec...skus pozriet v pribalovom letaku, ci to mozu aj deticky, lebo to netusim.
Skús IMAZOL mastičku, voľne dostupná v lekárni - nám ju odporučila priamo kožná lekárka na kútiky..:0) a nám pomáha
Inak ak sa mu to bude opakovať tak skoč určite z kožnou poradí Ti...a hlavne ho rýchlejšie vylieči a bude môcť aj papať, aj rozprávať...my sme pri kútikoch skoro stále plakali...:0(
Aj B-komplex by som davala aspon tyzden
riboflavin pol tabletky dat zapit alebo aj trosku roztriet na ranu. a posilnit imunitu inymi vitaminmi Ceckom, Deckom podla moznosti cistym, pravidelne pobyt na cerstvom vzduchu.
urcite nasadit B-komplex aspon na dva tyzdne...mali sme podobne a az Bcko pomohlo
ja si potieram cajovnikovym roztokom,vzdy rychlo zaberie..
priamo na kutik je dobre dať droždie
mne vzdy za 1 noc zabrala masticka framykoin. ale je na predpis. odkedy je na prepis, pouzivam masticku cicacedrma
http://www.docsimon.sk/tovar/cicaderma-mast-30g
je to homeopatikum - kutik mi zmizne tak do 2-3 dni
framykoin a neotvárať ústa ako vráta 🙂
vies co mne poradila sestra med 🙂 a fakt to funguje... normalne to mam aj 2 tyzdne a tentoraz som to mala len par dni tak to skus, med je dobry aj na rany a ine veci...
oparstop, dostat volne v lekarni, je to s obsahom hadieho jedu (samozrejme v bezpecnej davke 🙂 ) a zabera za jeden den/noc..
ja mam dobru skusenost s tea tree olejom.