Kúsky v príkrme a zvracanie

july0
19. sep 2022

Ahojte baby svojmu synovi (11mes) som dnes do prikrmu dala červenú šošovicu avšak zakaždým aj keď dám napríklad napoly rozmixovaný hrášok tak mu to zabieha a kašle z toho a vždy to vyvracia, aj to doňho dostať je zázrak aj vam to robili babatka ? Ked hryzie chrumku alebo striedku z rozteka to je pohodicka ale to zas mu slinky rozpustia tak neviem ako postupovat

viestta
19. sep 2022

Skúšať dávať postupne hrubšiu strukturu

142230919213
19. sep 2022

@july0 11 mesačný najvyšší čas začať aspoň popucit a nie mixovať.

babovka2321
19. sep 2022

@july0 ja som dala rovno kusky, ked uz mal par zubov a krmil sa sam. Na lyzicke je uz po takej dobe urcite zvyknuty, ze moze rovno prehltat.

panelacikova
19. sep 2022

@july0 tak to rozmixuj... môže mať aj skrytý reflux. moja takto dávila do 18 mesiacov, musela som všetko mixovať. ba stalo sa jej aj po 2 rokoch, že sa dogrcala z kúskov...

july0
autor
19. sep 2022

@142230919213 a keď mi popučene nespapa ? Mam mu urobit do zalohy aj pyre ? Aby hladny neostal

jaskolka
19. sep 2022

Postupne mu to pridávaj. Naučí sa jesť aj kúsky bez drhnutia sa. A paradoxne ja by som nemixovala, ale len popucila vidličkou. On sa to naučí, je to zrejme nové pre neho, tak musí prísť na to, že zubami si treba pomôcť, nie len to hltat

july0
autor
19. sep 2022

@jaskolka mozem mu napriklad nakrajať zemiak na hranolky a upiecť ? Ze nech to chyti do ruky a hryzie

jaskolka
19. sep 2022

@july0 jasne, skus to

luciah0909
19. sep 2022

@july0 moja malinká bola na tom rovnako v 11 mesiacoch. Maminky v okolí ma stresovali že to už má vedieť. Tak som na to riadne tlačila. A do všetkého som jej začala pridávať kúsky. Mali sme neskutočne veľa nehôd ale ona nezvrackala ale akoby sa zadúšala. Bola som z toho zničená tak som si dala na týždeň pauzu že počkám do poradne a poradím sa s pediatričkou. Aj malinká čo krásne vždy papala tak už mala strach. Na poradni mi doktorka povedala nech netlačím či som videla niekoho dospelého kto nepapá kúsky. Zvoľnila som.

Odporúčam kľud. Hlavne nech papká. Ak mixovať tak dbať na to aby bola dokonale zmixovaná. Lebo problém je keď to to dieťatko prekvapí ten kúsoček nahodný.

Davať papať chrumky, piškotiky, rožtek, nech si trénuje žutie. Jedno jedlo davať uplne na hladko mixované. Ďalšie pučené

luciah0909
19. sep 2022

@july0 omylom som odoslala 🙂 ... Skušať po troške pučené. Alebo husto namixované. Papať tuhé sa moja najlepšie naučila na granadíre. Davala som jej po jednej cestovinke. Mäsko by som mixovala kým si nebudete 100% istá, že naozaj už pekne vie požuť aby ste nemali takéto nehody so zvrackaním. Úplne viem ako sa cítite. Ale treba zvoľnit. Nepočúvať iné maminky, že čo bude robiť v školke. Do vtedy to bude 20x vedieť. Treba isť postupne. Keď uvidite že je to na vás moc. Treba zase len mixovať aby babätko hlavne papalo a maminka bola spokojná. Moja má monentalne 1 rok aj týždeň a krásne žuje. Už sme nemali 2 týždne žiadnu nehodu. Musela na to aj mentálne dozrieť. Lebo mala najviac zúbkov a najväčšie z okolia a predsa nemala dobrú techniku papkania. Ale zvládla to a váš anjelik to spolu s vami zvládne tiež. Má čas.

natalala
19. sep 2022

@july0 skus mu davat uvarene kusy do rucky, napriklad mrkvu. Ja som nasla fotku, kde ma mala presne 11m a papala takto kusy ovocia sama, ale ja som jej od prvych prikrmov davala aj do ruky kusky a ani som jej potom uz nemoxovala prikrm iba pucila.

july0
autor
19. sep 2022

@luciah0909 dakujem☺️

july0
autor
19. sep 2022

@natalala a nehadzala to na zem ? Lebo moj vsetko vyhadzuje

natalala
19. sep 2022

@july0 jasne aj taku fazu mala 🙂 ju bavilo pozerat ako to pada 🤦🏼‍♀️ Ale to trvalo iba chvilku. Skus mu naozaj dat popri uplne rozmixovanom aj nieco do ruky a zvykne si 🙂 ja som pozerala fotky a davala som jej este aj melon na take podlhovaste kusky, napoly uvareny kalerab alebo aj karfiol, maliny, hocico. Jedine co bol u nas problem bolo surove jablko, to sa mi zacala dusit, tak to som jej davala az neskor, ked uz bola uplne zvyknuta na hryzenie.

july0
autor
19. sep 2022

@natalala vďaka 🙂 vyskusam zajtra niečo skúsim melón

142230919213
19. sep 2022

@july0 ponúknuť neskôr to isté?

luciah0909
19. sep 2022

@july0 ak máte take problémy ako popisujete tak by som sa prikláňala zo začiatku k VARENEMU ovociu a zeleninke na pasiky nakrajanej do ruky . Ale nech to je mäkkučké nie tvrdé. A keď tak postupne tvrdšie a tvrdšie. Keď uvidíte že sa naučilo prežúvať. Lebo ak neprežuva ešte poriadne a väčšinou všetko len preliká ako to robilo moje číslo tak napriklad s melónom sme mali veľmi zlú skusenosť. Ja som hneď od začiatku prikrmovania od 6 mesiacov skušala nemixovať ale u nás to tak ľahko bohužiaľ nešlo nechápala tomu prežúvaniu. Museli sme veľmi opatrne. Ale už je to teraz super. Hlavne musi zistiť načo slúžia zúbky a prežúvať. A to je najlepšie skušať na mäkkšom aby neboli tie nehody so zvrackaním a zadúšanim.

july0
autor
20. sep 2022

@luciah0909 skusim mu nakrajat bananik na pasiky a mech si to zoberie do ruky a sam da do ust lebo ja som mu nikdy nedavala ze na tanier a skus sa nakrmit sam lebo som vedela ze to bude vsade naokolo ale ocividne budem musiet tak to robit

babovka2321
20. sep 2022

@july0 banan sa velmi smyka z ruky babatkam 😁