Absolvovali ste, prosim, niekto tento kurz s dietatom? Pomohlo Vam to? Co konkretne to obnasalo? Bola som asi na 15 webovych strankach, ale vsade je len ta ista kratka vseobecna informacia. Dakujem.
@zuzanaokasova a fungovalo to? Je to nejake tajne? Lebo nikde k tomu neviem nic najst, ze aky typ cviceni to je napriklad a podobne. Vsade len pisu, ze zamerane na pozornost
@mimanr syn má ADHD s poruchou pozornosti. K psychologicke chodíme od 1r. ZŠ. Ja osobne som nevidela nejaké extra zlepšenie, podľa mňa nervová sústava musí dozrieť. Kupovala som mu vitamíny Esprico a od FinClub Bi-ionare. Okolo 9r mu nastúpila puberta, teraz ma 14r. a samé 1 na vysvedčení. Aj správanie v škole o 90% lepšie. U nás bol dosť veľký problém na prvom stupni triedna učiteľka a to, ze bol vyčlenený z kolektívu. Teraz uz aj v kolektíve ok.
Kupoz bola kniha A4, čiernobiela tlač. Boli tam napríklad také ulohy, ze mal pozerať 10 sekúnd na obrázok a mal si zapamätať ako išli obrázky po sebe (10 obrázkov). Musel ich povedať po rade za sebou. Robili sa tie cvičenia dovtedy, dokým to nebolo správe. Nie viac ako 10 minút denne. Jedno cvičenie mohlo aj tri dni trvať, než bolo správne.
Napr. Mal si zobrať farbičky tri a na striedačku vymaľovať hviezdičky tak, ze vždy musel farbičku položiť na stôl. Ty si mala zapísať, koľko vymaloval hviezdičiek za časový limit ...
Tie cvičenia boli niektoré zámerne dané tak, aby sa to v tom limite nedalo urobiť... Aby sa naučili deti zvládať na písomke to, ze keď niečo nevie musí to preskočiť a robiť to, co vie a vrátiť sa potom k úlohe na ktorej sa zastavil. S tým mal syn problém, lebo zostal stáť na príklade pri písomke a neurobil to, čo by vedel...
My sme v 6tr.dostali aj integráciu...
Po Kupoz sme potom dostali ofotene pracovné listy na ďalší nácvik, ale tie sme nedokončili skončili sme na nejakom tretom poschodí testovania, zo štyroch poschodí.
Ja som potom ostala tehu a pri malom dieťati sa uz nedalo, lebo to boli náročnejšie úlohy a syna to uz nebavilo.
Napríklad na CD boli na flaute (klavíri) nahraté rôzne tóny, ktoré predstavovali zvieratá. Napríklad dva krátke jeden dlhý slon, dlhý krátky dlhý mačka a pod. A ja som mala doma zahrať na flaute (alebo ceruzkou vytukat ton) a on mal podľa toho určiť zviera...
Kludne sa ešte pýtaj, co ta zaujíma 😉
@mimanr vystrihli sa obrázky a ukázala som mu predlohu na 10 sekúnd a on ich musel poskladať poľa predlohy. Nemal na to časový limit, museli byť v správnom poradí. Ja som zapísala čas, za ktorý to urobil...
Prečítala som mu 5 slov (postupne sa to zvyšovalo) Bol príbeh, ktorý som mu čítala monotónne (tak ako učiteľka), kľudným hlasom a on keď počul niektoré z tých 5 slov, ktoré si mal zapamätať musel dat znamenie (ťapnutie). Museli byť všetky správne...
Čítala som príbeh a potom bolo päť otázok na ktoré musel správne odpovedať.
@zuzanaokasova to znie dobre, dakujem. A co podla teba napomohlo tomu zlepseniu? Pasovali stebs aj s hyperaktivitou, vybusnostou,....? Do skoly sa uz chysta komplet sam? Dakujem
@mimanr musí z toho vyrásť... Psychologička povedala, ze pubertu to buď prejde, alebo sa to zhorší. U nás to prešlo. Viacmenej sa chystá a pripravuje sám, uz je v 9r. Co potrebuje ho vyskúšam. Mal teraz v 7 a 8r samé 1 na vysvedčenie.
Presne roztržity, nesústredeny, výbušný, hyperaktívny, ústa nezavrie... Musí mať posledné slovo, papulnaty pubertiak 🙈
Ahoj, ja som to so synom prešla. Kúpila som to u psychologicky za cca 15 €. Mali sme to na nácvik pozornosti.