Kúpete deti pri chrípke?

lilianka1313
14. mar 2015

Ahojte, deti zo škôlky prinášajú rôzne vírusy. Zdá sa mi, že niektoré tam chodia aj keď sú prechladnuté. Svokra hovorí, že ak nie je príliš zima, vietor, tak nachladnuté deti môžu chodiť von, vraj sa toho rýchlejšie zbavia. A tiež sa majú kúpať ako inokedy. My sme pri chrípke museli doma ležať v posteli a len sme sa rýchlo poumývali a zase do tela. Chrípky sme sa zbavili rýchlo. Teraz akoby deti boli stále choré, nielen naše.. Ano antibiotiká nejako nezaberajú. Predpisujú ich aj opakovane.
Ktorý názor je správny?

vemala
14. mar 2015

Ja to robim tak ze ak mala nema horucky a dobre sa citi a nejako extremne nekasle alebo ju nedusi a von nieje extrem zima tak ideme na kratku prechadzku (mimo detskych ihrisk samozrejme).Vsimla som si napriklad ze ked ma nadchu alebo upchaty nos tak von sa jej lepsie dycha.A ked nema vysoke horucky tak ju aj normalne okupem ako bezne dni.

prasiatko30
14. mar 2015

@lilianka1313 ono zalezi na tom co pobazujes za chripku - ak len bezne prechladnutie - sople, zvysene teploty, svalove bolesti a bolesti klbov - tak vtedy deti vedu prakticky norm zivot sprchuju sa ako vzdy teda vecer - je jasne ze ak maju zvysenu teplotu vtedy ked je. Cas vecerneho sprchovania tak ich necham tak, ak maju horucky tak do skoly nejdu ale ak su prilis zive a vonku je pekne pocasie ak aj vonku ideme, sople a pokasliavanie za chorobu nepovazujem funguju ako obycajne. To hej kebyze chytia echt chripku tak ich clovek z postele nevytiahne v priebehu pronajmensom 5 dni a to by sme sa mohli aj poskladat. Pokial maju bakterialnu infekciu a beru atb tak donskoly nejdu pokial maju teploty akonahle su bez teploty idu naspat do skoly aj ked beru atb

bubelko
14. mar 2015

@lilianka1313 ak zrovna nema vysoku teplotu, tak sa kupu alebo sprchuju uplne normalne. a von chodia tiez. sice len na terasu zahrat si futbal alebo hokej, ale to je jedno.
ked maju vysoku teplotu, tak väcsinou su na gauci v obyvke, pozeraju rozpravku a ked je fakt vysoka, tak aj sa dobrovolne odlifruju spat. 😉
skolku a skoli mozu deti vynechat len ak maju teplotu, crevnu virozu alebo skutocne sa naozaj necitia dobre (silny kasel, silna nadcha), ale bezne prechladnutie nie je dovod na vynechanie skoly ci skolky (tot skolsky poriadok a odporucanie vedenia skoly, ak by mal niekto potrebu oznacit ma za nezodpovednu, ze posielam "chore" deti do skoly a skolky) 😉

ikke
14. mar 2015

no neviem, ale chripka a prechladnutie podla mna nie je to iste... a na nic z toho antibiotika nezaberaju, pretoze tie su na bakterialnu infekciu, nie na virusy 😉

kazdopadne, ani pri chripke ani pri prechladnuti deti nekupem, sprchujem. vysedavanie vo vode podla mna v takomto pripade nie je vhodne.

cerez
14. mar 2015

Pokiaľ majú moje deti horúčky, tak nekúpem. Ako náhle horúčky povolia, rýchlo osprchujem a čo sa týka vlasov hlavne, keď je nádcha, neumývam.

jasminet
14. mar 2015

chripka a prechladnutie su dve rozne veci - chripku moje deti nikdy nemali (klop klop), vtedy len lezat pod perinou, caj a vit. c... maximalne mali nejaky sopel tecuci alebo upchaty nos.
ak maju priesvitny sopel, viac menej bez kasla, tak kludne aj do skolky poslem, aj na kratku prechadzku ideme. ak aj zvysenu teplotu, tak doma, normalne rychlo osprchovat, ziadne kupanie v napustenej vani, vtedy prechadzku vynechame... ak horucka, ani nesprchujeme.

althejka
14. mar 2015

Kupem aj pri chorobe,.taka rychlovka neuskodi 🙂

janinah
14. mar 2015

narýchlo osprchujem,vždy je moment pri chorobe,kedy je horúčka nízka alebo žiadna

katarinamarkova
14. mar 2015

@lilianka1313 antibiotika na chripku nikdy nezabrali ani nezaberu, lebo su na bakterie nie na virusove ochorenia.
antibiotika sa beru az nasledne pri komplikaciach ked okrem virusu sa pridruzi aj nejake to bakterialne ochorenie.....ale to uz potom nie je chripka.
nevidim dovod preco by sa deti nemali kupat. prave naopak, kupel je najlepsim prirodzenym prostriedkom na znizenie horucky.
a ano ak vonku nie je zrovna hnusne pocasie, mierne nachladnutemu prechorenemu dietatu pobyt na cerstvom vzduchu prospeje. samozrejme nie prechadzka po nakupnom centre ci ulici plnej aut.
a preco su dnesne deti non-stop chore? - lebo sedia doma na zadku, hodinkova prechadzka po meste nie je pobytom vonku....lebo jedia to co jedia.....lebo rodicia ich preobliekavaju, a liekmi riesia kazdy jeden soplik, kaslik........moj nazor - nikto s nim suhlasit nemusi 🙂

spirit16
14. mar 2015

Ano problem je casto v tom, ze sa pouziva prilis vela prostriedkov na potlacenie choroby, miesto toho aby sa pouzili prostriedky, ktore podporia telo v boji.
Ak si telo dietata neporadi s beznymi infekciami a virusmi sa mu v lepsom pripade iba nezlepsi imunita a v horsom to prebehne do chronickeho stavu, alebo vaznejsej choroby.

Mnoho instantnych liekov z lekarne nelieci, iba navodzuju pocit lepsieho stavu. To si vsak vela ludi neuvedomuje.

autumn11
13. feb 2017

keď nemá syn teploty, tak ho rýchlo osprchujem a šup do tepla.