Ahojte, potrebujem poradiť, kde su naozaj dobre kúpele pre dieťa, ktoré ma astmu, časté infekty dýchacích ciest a podozrenie na primárnu ciliárnu dyskinézu, kde ste boli spokojné a vidíte že to aj pomohlo. Ďakujem za odpovede.
Ake velke je dieta? My sme mali "len" bronchialnu astmu, caste zapaly priedusiek s piskanim, boli sme v Lucivnej ked mala styri a podla mna najviac jej zabral denny niekolkohodinovy pobyt na vzduchu - co tam bolo super, ze tam boli vlastne len deti a ich rodicia a kopec ihrisk, cely areal prisposobeny detom, takze sme sa nenudili. Potom sme chodievali niekolkokrat rocne aj do Tatier, aj k moru, idealna je kombinacia morskeho vzduchu s ihlicnanmi v okoli.
@vikusjk 5 rokov, pozerala som Lucivnu ta sa mi viac pozdávala ako Smokovec, vraj tam je to skôr o diagnostike.
@ddenisa123 je rozdiel dolný a horný smokovec. Dolný je srobarov ústav - viac menej diagnostický pobyt ( aj 10 dni ), horný je klasicke 3-4 týždňové liečenie ( procedúry za mna nič moc - najväčšia devíza je však vysokohorský vzduch a pobyt vonku , keďže sú to najvyššie postavené kúpele pre deti .)
@ddenisa123 tak pre 5 rocne by som zvolila Lucivnu. Neviem teda, ake su procedury inde, ale zazraky tam asi nerobia. V Lucivnej sme mali individualnu inhalaciu (Vincentku, alebo liecivo, podla dg. od lekara), skupinovu inhalaciu (Sulinka, tam sme sedeli spolu s deckami aj my rodicia), liecebnu telesnu vychovu - ta sa nezda, ale nam velmi pomohla tiez, ucia tam spravne dychat, ale tiez napriklad rozne cvicenia na spravny sed, ploche nozky, atd, preplach nosa sme nerobili, lebo mojej to vadilo, ale teda je to tam tiez, bazen, virivku, saunu (ta ma nizsiu teplotu, vhodnu pre deti) a teda islo hlavne o pobyt na vzduchu, kde sme my boli prakticky od ranajok az po veceru. Je tam aj skolka, teda bola, ci stale je neviem, oni sa tie kupele trochu zmodernizovali. A organizovali sa vylety autobusom, co sme vyuzili asi dvakrat, inak som tam mala auto a my sme si vlastne nakupy a vylety po Tatrach robili takto velmi pohodlne. Tiez som tam mala na vikend mamu a potom manzela.
@ddenisa123 šrobarov ústav Dolný Smokovec