Ahojte, už vyše 5 rokov sa snažíme o bábo, okrem nepriechodného vajcovodu mne ani mužovi žiadnu inú výraznú zdravotnú prekážku nezistili (máme za sebou ozaj všetky možné vyšetrenia). Ešte nikdy som ani v minulosti nebola tehotná. Už dlhšie rozmýšľam, či by mi doktorka nepredpísala pobyt v kúpeľoch v Lúčkach. Aké su podmienky na to, aby to žene predpísal lekár, aby jej to hradila poisťovňa? Návrh na liečebný pobyt dáva všeobecný lekár alebo gynekológ? Aký je postup, ak mám záujem o takýto pobyt? Čo všetko k tomu treba vybaviť? Vopred ďakujem za odpovede.
@frida1990 gynekolog a na stranke kupelov mas indikacny zoznam diagnoza moze byt neplodnost v kazdom pripade pojde najskor o B ckoby pobyt kedy ti zp preplati procedury a inytko a stravu si hradis
Ahoj. Asi najlepšie by bolo aby ti žiadosť podal gynekológ. Počkáš či ti to schváli poisťovňa, potom si zavoláš a dohodneš termín. Držím palce.
Tú si vyselektuj ženské choroby a zistíš, aké diagnózy majú nárok na ústavnú a aké iba na ambulantnú kúpeľnú starostlivosť. Čiže musíš mať v každom prípade stanovenú konkrétnu diagnózu. https://www.vszp.sk/poistenci/zdravotna-starost...
Ďakujem žienky. Tie ktoré ste boli, boli ste na 21 dní, alebo sa chodí aj na 14?
@frida1990 skupina B je myslim na 4 tyzdne (poistovna preplaca len procedury), skupina A 3 tyzdne (poistovna plati aj ubytko aj stravu ale od roku 2023 si doplacas aj v skupine A a nie je to malo, v Luckach radovo niekolko stoviek eur).
@aknazuz1988 dobre vedieť, ďakujem za odpoveď
@frida1990 otvor si web kupelov, kazde jedny maju na stranke napisane ako postupovat pri vybavovani kupelnej liecby.