Kúpele Lúčky - pobyt hradený poisťovňou

frida1990
2. apr 2023

Ahojte, už vyše 5 rokov sa snažíme o bábo, okrem nepriechodného vajcovodu mne ani mužovi žiadnu inú výraznú zdravotnú prekážku nezistili (máme za sebou ozaj všetky možné vyšetrenia). Ešte nikdy som ani v minulosti nebola tehotná. Už dlhšie rozmýšľam, či by mi doktorka nepredpísala pobyt v kúpeľoch v Lúčkach. Aké su podmienky na to, aby to žene predpísal lekár, aby jej to hradila poisťovňa? Návrh na liečebný pobyt dáva všeobecný lekár alebo gynekológ? Aký je postup, ak mám záujem o takýto pobyt? Čo všetko k tomu treba vybaviť? Vopred ďakujem za odpovede.

viestta
2. apr 2023

@frida1990 otvor si web kupelov, kazde jedny maju na stranke napisane ako postupovat pri vybavovani kupelnej liecby.

mamina7070
2. apr 2023

@frida1990 gynekolog a na stranke kupelov mas indikacny zoznam diagnoza moze byt neplodnost v kazdom pripade pojde najskor o B ckoby pobyt kedy ti zp preplati procedury a inytko a stravu si hradis

gabiso3
2. apr 2023

Ahoj. Asi najlepšie by bolo aby ti žiadosť podal gynekológ. Počkáš či ti to schváli poisťovňa, potom si zavoláš a dohodneš termín. Držím palce.

melanta
2. apr 2023

Tú si vyselektuj ženské choroby a zistíš, aké diagnózy majú nárok na ústavnú a aké iba na ambulantnú kúpeľnú starostlivosť. Čiže musíš mať v každom prípade stanovenú konkrétnu diagnózu. https://www.vszp.sk/poistenci/zdravotna-starost...

melanta
2. apr 2023

Ukazuje mi to iba tieto diagnózy. Zvyšné sú rôzne stavy po operáciách, opakovaných liečeniach zápalov a pod.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
frida1990
autor
2. apr 2023

Ďakujem žienky. Tie ktoré ste boli, boli ste na 21 dní, alebo sa chodí aj na 14?

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
aknazuz1988
31. máj 2023

@frida1990 skupina B je myslim na 4 tyzdne (poistovna preplaca len procedury), skupina A 3 tyzdne (poistovna plati aj ubytko aj stravu ale od roku 2023 si doplacas aj v skupine A a nie je to malo, v Luckach radovo niekolko stoviek eur).

frida1990
autor
1. jún 2023

@aknazuz1988 dobre vedieť, ďakujem za odpoveď