Kúpele Kováčová pre deti

20. aug 2024

Ahojte, aké dlhé sú čakacie lehoty na kúpele v Kovacovej pre deti so skoliozou? Aké procedúry tam s nimi robia? Aký dlhý je pobyt? Ocením každé info, dakujem

akab
20. aug 2024

Bola som s dcérou. Mali tam cvičenie vo vode, masáže, skupinové a individuálne cvičenie, pobyt v perličkovom a inom bazéne. K dispozícii bol aj menší vonkajší bazén, do ktorého sme mohli vo vybranom čase chodiť.

autor
20. aug 2024

@akab tie cvičenia v bazéne... Je tam potrebné vedieť plávať? Dcéra nevie 😔

akab
20. aug 2024

nie, neplávali, cvičili. Pre nimi bola sestrička, ktorá im ukazovala cviky. Boli sme tam 3 týždne, možno sa niečo zmenilo.

autor
20. aug 2024

@akab ďakujem a tvoja dcéra ma koľko rokov?

zuzkavladko
20. aug 2024

Ja som pred tyzdnom posielala do Kovacovej synove schvalene papiere z poistovne a v piatok sme dostali termin na januar 2025. Ale ja som vyslovene ziadala nadstandardnu izbu iba pre nas dvoch. Na klasicku izbu, kde su dve deti + doprovod sa caka kratsie. Na takej sme boli pred 2 rokmi, ale nevyhovovalo nam byvat s cudzimi ludmi, vychytali sme akurat takych podivinov, tak teraz radsej priplatim za nadstandard. Ak je dieta neplavec, budes musiet do bazena s nim aj ty.
Inac s procedurami, pristupom personalu som bola velmi spokojna. Mozes si priplatit rozne procedury aj ty pre seba. Ja som chodievala na masaz, kym bol syn v kupelnej skole. Procedury byvaju doobeda, skola/skolka poobede. Deti maju stravu 5x denne, ty ako doprovod budes mat 3x denne.

autor
20. aug 2024

@zuzkavladko hmm ďakujem, dcéra má 12 rokov, to už by šla asi sama. Teda neviem koľko sa platí keby som dala s ňou s ako sa to potom rieši v práci?

autor
20. aug 2024

@zuzkavladko ale dcéra ma 12 rokov, to by som si musela platiť,však? Ktovie aká je za to cena a ako sa to rieši potom v práci...

zuzkavladko
20. aug 2024

Ked som bola so synom pred 2 rokmi (vtedy mal 6, bol prvak) on mal vsetko hradene poistovnou a ja som doplacala za seba cca 450 eur na tie 4 tyzdne. Do prace mi vystavili najprv standardnu PN a po 10 dnoch dlhodobu PN do konca pobytu. Maju na yo specialny kod, ked ide rodic ako doprovod. Dokonca sa pocas pobytu mozu pri dietati striedat rodinny prislusnici.
Ale tak 12r je velka slecna, to by urcite zvladla aj sama. Deti bez doprovodu maju svoje poschodie, kde su sestricky 24/7. Pri prijime dostane harmonogram procedur, na ktore bude chodit sama a poobede bude mat skolu myslim, ze do 15,30. Podvecer byvaju rozne kulturne programy priamo v areali (premietanie filmu, zaujimave prednasky s hostami, detske diskoteky, predstavenia so zvieratkami, divadelne ci hudobne predstavenia...) Nudit sa tam nebude 😉
Ked som vyssie spominala zvlastnych spolubyvajucich, tak sme boli na izbe so 17 r chlapcom, ktory tam bol s mamou!! Takmer dospely chlapec, mentalne uplne v poriadku, so skoliozou, a za 3 tyzdne, ktore sme spolu zdielali izbu nepovedal ani jedno slovo, len divne po nas cumel...mala som z neho zimomriavky.
Ale ak pojde dcerka sama, urcite sa jej bude pacit a najde si kopec novych kamaratov.

autor
20. aug 2024

@zuzkavladko no ja to tiež neznášam, byt s niekým ma izbe, mám dosť keď som bola v nemocnici tri noci... Áno,ona by šla sama,len ma zmiatlo to plávanie,resp neplavanie v našom prípade. Ináč by aspoň tak dospela,zmudrela,keby sa musela starať sama o seba. A cez prázdniny tam nie sú tie pobyty? To by mi asi padlo viac vhod.

autor
20. aug 2024

@zuzkavladko ale 17 ročný chalan s mamou? To im nebolo trápne? Ako fakt cudne,že ani jednému to neprišlo zvláštne

zuzkavladko
20. aug 2024

Vnutorne bazeny nie su hlboke pre 12r slecnu, myslela som, ze ide o mensie dieta. Ja som musela so 6 rocnym ist aj do sedacieho horuceho bazena 😁 vonkajsie bazeny neviem ake su hlboke, my sme boli na jesen a neboli otvorene. Pobyty su aj cez prazdniny a ako sledujem FB stranku kupelneho domu Marina, tak si to tam decka uzivaju https://www.facebook.com/marinakovacova.sk

zuzkavladko
20. aug 2024

No ved to, bolo to fakt strasne divne. Mladi ludia bez doprovodu boli o poschodie nizsie a vyborne sa tam bavili a tento chlapec chodil len na procedury a do bufetu s mamou, inac len sedel na izbe, kedze ako stredoskolak nechodil do kupelnej skoly.

autor
20. aug 2024

@zuzkavladko ďakujem ti pekne, idem to popozerať na FB...

autor
20. aug 2024

@zuzkavladko no to muselo byť aj preňho frustrujuce.

mogaa
20. aug 2024

nemusíš sa báť, normálne tam majú školu.....

autor
20. aug 2024

@mogaa no ano ale predsa len každá škola je inde v ucive, či oni ich preberajú individuálne? Neviem si to predstavit, za ten mesiac môže tam prebrať menej učiva ako v škole alebo naopak,či? Ide do 7mej triedy.

zuzkavladko
20. aug 2024

No ta skola je taka skola-neskola, dokonca su v jednej triede spojene dva rocniky. V synovej triede boli prvaci a stvrtaci, to sa akurat ucil pisat, bolo to zaujimave 🙈 Ako to bolo vo vyssich rocnikoch neviem, ale v synovej triede sa slo viac-menej individualne a po skole sme dorabali este veci podla toho, co pisala jeho pani ucitelka na edupage, aby siel narovnako so spoluziakmi z jeho ZS. Na konci pobytu dostal slovne hodnotenie pre triednu ucitelku.

autor
20. aug 2024

@zuzkavladko no veď to dobiehanie neznášam, dosť ma človek keď vynechá jeden dva dni. No uvidím...najlepšie asi ku koncu roka...alebo cez prázdniny...

mogaa
20. aug 2024

ty si veľmi termín určiť nevieš.....termín ti dajú oni...čo sa týka učiva najlepšie je komunikovať s učiteľkami dieťaťa a ano určite budú veci čo bude treba dohnať---

autor
20. aug 2024

@mogaa áno, chápem, to len taká úvaha🤣😃

smajluska
16. sep 2024

@zuzkavladko Dá sa to dohodnúť aj tak že ja ako matka tam budem mať iba obedy? Alebo sa dá iba plná penzia? Stravuje sa v spoločnej jedálni alebo si môžem jedlo odniesť na izbu? So stravou ste boli spokojná?

zuzkavladko
19. sep 2024

@smajluska To po pravde neviem, ci sa daju len obedy, nikoho takeho sme tam nestretli. Stravuje sa v spolocnej jedalni a ci sa da brat hlavne jedlo na izbu tiez neviem, jedine deti si bravali desiatu a olovrant na izbu, pripadne odkladali do spolocnej chladnicky. So stravou sme boli spokojni, dalo sa vyberat z 3 alebo 4 jedal, takze kazdy si prisiel na svoje.

smajluska
19. sep 2024

Maminky, koľko ste platili ako doprovod za 28 dňový pobyt na nadštandardnej izbe? Ďakujem.

smajluska
23. sep 2024

Ako často ste mali kúpeľné procedúry? 1 x denne alebo viac krat denne? Ďakujem.

zuzkavladko
24. sep 2024

@smajluska bude to dost, rataj cez 1500 eur. My pojdeme 01/25 na nadstandard a nechceli mi povedat dopredu cenu, lebo budu mat novy cennik.

zuzkavladko
24. sep 2024

@smajluska procedur je 4-5 denne, o 12 obed a potom maju deti skolu/skolku do cca 15h

tomasko13319
26. sep 2024

@zuzkavladko idem ako doprovod s 3 ročným synom chodia tam aj otcovia ? 🤪

zuzkavladko
27. sep 2024

@tomasko13319 no jasne, bolo tam niekolko oteckov 😉

smajluska
28. sep 2024

@zuzkavladko Aj nám sľúbili termín v januári, ale nevieme ešte kedy presne. Možno sa tam stretneme 🙂