Kúpanie pri šiestej chorobe

annamaria1987
19. nov 2013

Ahojte mamicky, chcem sa opytat, kupali ste deti ked mali tuto chorobu? Ja som googlila a niekde som citala ze sa nema dieta kupat, ale nebolo tam napisane preco. Nejak to nechapem co ma kupanie s tym, ci moze tie vyrazky zhorsit, alebo co sa moze stat ak ju okupem. Mala uz teplotu nema, len dnes sa jej vyhodili prve vyrazky. Dakujem za odpovede.

freezii
21. nov 2013

všeobecne sa choré deti, s teplotou, po očkovaní atď nemajú kúpať - jeden starý doktor hovoril že počas choroby si telo produkuje "liečivú špinu". Dieta vtedy treba len obtierať a prezliekať do oblečenia nehriateho teplote tela.

meusicka
21. nov 2013

@annamaria1987 moje mali vsetky siestu chorobu. s dvoma mensimi som nesla uz ani k lekarke. kupala som ich a nic im nebolo. len takou vlaznejsou vodou.
inac mne prave naopak povedal lekar ze nevidi dovod a nechape preco si niekto mysli, ze sa nema kupat sa pocas teplot a vobec ist von s dietatom. pokial to dieta teplotu znasa a nema dalsie problemy tak kludne aj von na prechadzku. samozrejme to neplati v pripade ze ma zimnicu. 😉
siesta choroba je viroza, netreba sa toho bat, prejde raz dva. ale organizmus bude niecim oslabeny. mojim dievcatam vacsinou vychadzal nejaky zubok. a dvojicky boli po chorobe, boli nachladene. pri nich sa to ukazalo potom.

meusicka
21. nov 2013

@annamaria1987 este mi napadlo, ze nam dala lekarka fenistil kvapky na svrbenie ale co s apamatam ani sa velmi neskriabali tak neviem ci to vobec svrbi ??? 😕

lia6
21. nov 2013

Ja som sprchovala...aj keď mal 40-ky horúčky počas prvých piatich dní(to nám pomáhalo znížiť ich), a aj keď sa malý už vyhádzal na ten piaty deň. Možno si niekto myslí, že je to, ako pri kiahňach-lebo šiesta choroba je jednou z foriem kiahní...nie je to viróza. No ide o to, aby sa dieťaťu pri kúpaní nezaniesli vyrážky do sliznice-preto som len sprchovala a pri "utieraní" som uterák "nešúchala" o pokožku, ale len prikladala, aby sa oschol. Zvládli sme to bez ujmy 🙂

bleee
21. nov 2013

v pohode mozes drobca okupat. Nic sa mu nestane. Nas sa doteraz kupal kazdy den svojho dvojrocneho zivota, aj s teplotami, aj s piatou aj zo siestou chorobou a pod. Je to v pohode.

ivanusko
1. sep 2016

@bleee ahoj ako dlho mali tie vyrazky pri 6 chorobe??? Kupala si v pohode??? Nezhorsili sa???? A mozem pouzit aj sampon a mydlo????

bleee
1. sep 2016

@ivanusko vyrážky do týždňa zmizli. Umývať môžeš, ale len jemne rukou, určite nešúchať pokožku. Detské mydlo je v pohode, aj detský šampón. Vyrážky umývanie nezhorší ale ani nezlepší. Umývanie nemá na množstvo vyrážok žiaden vplyv, tie zmzmú samé od seba či kúpeš alebo nie

ivanusko
1. sep 2016

@bleee ok a to nieje nic vazne ta 6choroba???

bleee
1. sep 2016

@ivanusko ne, nemusíš sa báť. Prekoná ju takmer každé dieťa, je to niečo ako kiahne. Je ale nepríjemná keď má bábo teploty a aj nepekná, keď sa vyhádže. Do týždňa by už malo byť ok 🙂

ivanusko
1. sep 2016

@bleee odlahlo mi😳

zuz02
1. sep 2016

U mojich deti siesta choroba trvala presne tri dni, ked mali vysoke horucky, okolo 39, ktore sa nedali nijako zrazit. Len ciastocne po liekoch na teplotu. Presne po troch sa mi deti vyhadzali, vtedy aj teploty klesli a bol pokoj. Vyrazky u nas zmizli velmi rychlo,za den nic nebolo.

ivanusko
1. sep 2016

@zuz02 a uz sa ta choroba nevracia???

zuz02
1. sep 2016

Mam tri deti a dvom sa vratila. Mali to dvakrat. Presne ten isty priebeh, tri dni teploty a potom vysyp. Vsade som pocuvala, ze by sa nemala vratit. Ale u nas to neplatilo. Zrejme virus nejak zmutoval a deti na ten zmeneny zase zareagovali. Lebo inak si to neviem vysvetlit.

ivanusko
2. sep 2016

@zuz02 a kolko mali ked sa im vratila???

jurinecka125
2. sep 2016

Moja dcéra mala 6 chorobu ako 14 mesačná, v stredu, štvrtok teploty 39 stupňov v piatok 37,5 v sobotu ráno vysyp, už bez teploty, v nedeľu menší, v pondelok ráno bez vysypu, kúpala som v sobotu večer v pohode

zuz02
2. sep 2016

@ivanusko tak okolo roka mali prvykrat a potom cca okolo 2 rokov. Este taki mali boli. Este plienky nosili. U najstarsieho syna, ktory mal vtedy okolo 5 rokov sa to prejavilo len soplami. Ale on ma celkovo dobru imunitu. Ked ti mensi zalahnu s teplotou, tak on len soplikuje.

ivanusko
2. sep 2016

@zuz02 aha...moj ma 3mesiace teda o tyzden 4mesiace. Strasne som sa zlakla ked som to videla...myslela som,,,ze je to vazne😞

m_
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivanusko
2. sep 2016

@m_ mne zas kazala nato nic nedavat,,,ze to vymizne samo....

zuz02
2. sep 2016

@ivanusko mna u prveho syna tiez ta 6.choroba vystrasila. Mal vtedy okolo roka, ked zacal teplotovat a nic nezaberalo. Tiez som bola vyplasena. Bala som sa, aby z tych vysokych teplot nechytil febrilne krce. Ale nastastie nie. Tie horucky su podla mna najhorsie, ked sa nedaju zrazit. Vyrazky uz boli takym "vyslobodenim". Po nich uz teploty klesli. A navyse rychlo mizli.

ivanusko
2. sep 2016

@zuz02 tak to ano. Tie febrilne krce,,aj ja som sa bala,,aby ich nedostal,,ale nastastie nie....

tonka30
3. sep 2016

Baby,aj moj maly mal 6.chorobu.a chcem sa spytat,ze po tejto chorobe ci mozem s malym chodit po obchodoch a na detske ihriska.dakujem

m_
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tonka30
3. sep 2016

@m_ maly uz nema asi 4dni uz nic. Tak za to sa pytam ci mozme ist medzi deti.

m_
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tonka30
3. sep 2016

@m_ lebo kamoskina mala ma kiahne a povedala mi,ze nemoze ist maly medzi deti lebo,ze je po chorobe a ma oslabenu imunitu.a kiahne a 6.choroba je nieco ine vsak?

m_
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tonka30
3. sep 2016

@m_ dakujem