Ktoré šošovky na spomalenie myopie?

catca25
7. nov 2024

Dobrý deň. Dcére (9) sa rýchlo zhoršuje zrak. Bolo nam povedané, aby sme šli do špeciálnych dioptrií na spomalenie miopie. Cena sa pri všetkých troch značkách rapídne líší. Ale chcela by som vedieť reálne výsledky. Prosím Vás, aké majú Vaše deti? Pomohli im? Ďakujem.
-Mycon
-Myocare
-Myiosmart

xxxxxnnnnn
7. nov 2024

@catca25 Skús položiť otázku do poradne očného lekára. Je tam team skúsených lekárov https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/poradna...

tanyan
7. nov 2024

Nechala som si poradiť od pani v optike a dali dcére mycon. Aktuálne som zvedavá aké budú výsledky na najbližšej kontrole.

luciferix
7. nov 2024

@catca25 ahoj,, moja dcéra má mycon.. V lete sme boli na kontrolu po roku a dioptria jej ostala taka istá, fakt iba nepatrný náznak zhoršenia. Predtým ako mala "obyčajne" skla sme išli kazdy rok hore s dioptriou..

lenka_da
7. nov 2024

@catca25 syn ma od aprila myiosmart. Dala som mu premerat zrak v rovnakej optike, kdeu merali aj pred tym a namerali o celu dioptriu zhorsenie ☹
Ale musim povedat, ze za rok narastol viac nez 10 cm do vysky.
O mesiac mame kontrolu u ocnej, zatial mu dal optometrista nejake cviky na oci, plus snazime sa byt viacej vonku, je mi do placu z toho ☹

kleopatra32
7. nov 2024

@catca25 naši zákazníci nosia Myiosmart a zatiaľ všetci bez zhoršenia.

terezka1947
8. nov 2024

Pri týchto sosivkach je dôležitá max spolupráca očný lekár,optik a úprava životného štýlu mladého myopa.
Lekár musí zmerať oko,sledovať vývoj,určiť presnú dioptrií,potom sa nacentruju skla a upraviť životný štýl znamená,zminimalizivat prácu na blízko,veľa denného svetla,atď.
Akonáhle jedna z týchto troch veci zlyhá,šošovky zázrak samé neurobia.