Ktoré probiotiká pre novonarodeniatko?

28. feb 2024

Baby čo odporúčate? Chcela by som probio-fix baby ale našla som aj probio-fix baby imun. Ktoré z toho? Aký je medzi nimi rozdiel? Vďaka.

vevesh
28. feb 2024

A naco zbytocne zatazovat mikrofloru? Probiotika sa davaju, ak su problemy, ale nie "preventivne", ak by co by mozno bolo...a na tvoju otazku, pouzivali sme bigaia.

lubkovaandrejka
28. feb 2024

Ahoj 🙂 probiofix imun baby je od pol roka, probiofix baby je od 2.dna zivota.

anavixy
28. feb 2024

Probiofix baby imun obsahuje ine kmene (teda jeden rovnaky a druhy iny, velmi dobra kombinacia aj pri hnackach) ako probiofix baby. Imun je vyborny na podporu imunity a odporuca sa ho nasadit s prikrmami, dovtedy staci Probiofix baby. Biogaia obsahuje uplne iny kmen, ktory ma preukazany ucinok pri kolikach a bolesti bruska, samozrejme nie vzdy je tomu tak… Ak babatko nema problem s travenim, osobne by som zvolila Probiofix baby. A ano, babatkam sa odporuca (az do roka) aj preventivne podavanie probiotik, aj ked nemaju problem. 🍀

vasjar
28. feb 2024

@lubkovaandrejka my sme ten imun dávali od 3 mesiacov, keďže nám to poradila v nemocnici dr

petamich
28. feb 2024

nam odporucila pediatricka BioGaia ako prevenciu kolik, problemov s travenim atd. ked bol vacsi presli sme na Probiofix Imun

bela30
28. feb 2024

Jamieson baby alebo probiofox baby. Maju kulturu BB 12, pomaha hlavne pri detskych kolikach.

lubkovaandrejka
28. feb 2024

@vasjar ja si to pamatam z pribaloveho letaka 🙂 ale ak dr.ushlasi,ze sa moze davat skor, tak je to asi v poriadku. Inak nam v nemocnici napisali do spravy,ze malej mame davat Cebion od 1.mesiaca a v lekarni nam ho predat nechceli,ze je to od 3r. (Volnopredajny liek). Tak niekedy ozaj neviem z coho vychadzaju lekari.

anavixy
28. feb 2024

@lubkovaandrejka ono je to totiz legislativna povinnost na vacsinu tychto vyrobkov pisat ze ich nesmu uzivat deti do 3r (alebo do ineho veku), pretoze na to nemaju studie.. detto pri Imunoglukane, Cebion, Sinupret, Bkomplex atd. V tomto sa treba riadit lekarom, nie letakom. Vsetky uvedene sa mozu (v upravenej davke) davat aj niekolkomesacnym detom. A pri probiofixe imun je to odporucanie, aby sa zacalo od 6. m kedy sa zavadzaju (u dojcenych deti ale aj vseobecne) prikrmy, nie je dovod aby ho nemohli aj mladsie deti a obzvlast pri hnacke je to viac nez ziaduce.