Ako to zvládate ? Mám 3 týždňové bábätko - chlapca, plyny má, aj kaká. Ale stále sa pučí do červena, plače, a spí asi tak Max 20 min, následne sa zobudí s plačom. Vlastné neplače len keď ho dojčím...
Berieme bio gaiu, devit, sab simplex a dnes prvý krát aj coliprev. Verím že ten coliprev pomôže. Máte skúsenosti ?
Ako to celé zvládate ? V noci ani cez deň vôbec nespim ..
@anjelicek26 malý váži rovné 3 kg a Déčka dávam 2 kvapky na odporúčanie pediatra
@domcavesel podla mojho lekara je 1 kvapka na cca 5 kg, ak davas 3kg babatku davku pre 10kg babatko tak to sposobuje krce v brusku...len ako moznost...vylucila by som na dva dni a uvidis, ci bude zmena... u nas to nepomohlo, syn mal intoleranciu na laktozu. Ale je to moznost, skuste, to zlepsenie sa dostavi (ak je to d-kom) na treti den.
@anjelicek26 ďakujem, skúsim to teda
@anjelicek26 a ako ste riešili tu intoleranciu ? Pomohlo na to niečo ?
@domcavesel nepomohlo nic.. on neprijal ziadne nahrady, prve mesiace zivota sa doslova prevrieskal a 9 mesacny uplne odstavil.. ziadne mlieko uz nemal potom...
2 dávky sú určite veľa, ja som davala devit 2kv až od 1 roka tusim 🙂
@domcavesel 2 synčekom som dávala balonix med. A tretiemu biogaia ale ono kým mu to pomôže trvá mesiac a naozaj mal najkratšie koliky. A nedávala som vigantol ale iný vitamín D vhodný pre babo. A potom už len klasika masírovať bruško Pupikom, cvičiť bicyklovanie s nožičkami.
U nas sa z kolik vykluli premnozene patogenne e-coli, odkedy dobrala atb, je to najspokojnejsie babatko ake som kedy videla
Baby a dá sa nejako zistiť či malý náhodou nemá nedostatok laktazy ?
Pediatrička ti odporučila dávať devit 2 kvapky pre novorodenca? Lebo vigantol sa dávajú 2 kvapky, ale devit do 1 roka len 1 kvapka. Je čisto len dojčené? Asi by si si mala odsledovať svoje stravovanie
@skeblicka777 áno odporučil tak pediater ale dnes som pre istotu dala len jednu a áno je len dojčený
Baby myslíte že by stálo za skúšku dať miesto materského mlieka umelé ? Poradili mi v lekárni behu sensitive, že by to mohlo stať za vyskúšanie, či mu nebude lepšie a nebude lepšie spať. Čo poviete ? Môžem to ešte zhoršit ?
Koľko toho dka dávaš a koľko maly váži?