Ahojte mam 2 ročne dieťa a celé leto som mu nedávala vitamín D.. Predtým vždy 2 kvapky denne. No doktorka nám vravrla že v lete nemusíme.. No kamošky ma strašia ze to treba dávať vkuse ci leto či zima. Je tu ešte niekto kto NEDÁVAL v lete dieťaťu vitamín D vôbec? Prosím píšte len tie ktoré nedávali.
Ja som tiež nedávala, bolo dosť slniečka myslim, každý deň vonku samozrejme že nie priamo.
Nedavala som a v tých hicoch sme ani von veľmi nechodili. Maly prežili ale nabudúce dám. On neuškodí s mierou.
Nedavala som ani ja, priznam pravdu 🙄 ale teraz som zacala znova davat. Hladina vitD sa zevraj aj tak prejavi az po urcitej dobe, nie je to ihned ale chvilku trva
Nedavam. Ved je na slnku. To ako nosit drevo do lesa....
Nám povedala doktorka že v lete nemusíme, tak sme tiež nedávali
Nikdy nedávam počas leta deťom starším ako 1 rok, tento týždeň som znova začala.
Nedávala som a teraz začnem. Malý má 2 roky.
Nie. Na čo v lete.
Takmer kazdy. Kamosky ta strasia zbytocne, je uplne ok v lete suplementaciu vynechat.
V lete sa má vynechať
nedavala.. a teraz tiez zabudam 😁
Mne pediatrička povedala, že do 2 rokov mám dávať každý deň a potom už stačí len v zime. Napr. švagriná tuším od pol roka nedávala vôbec (mala na to dôvody, nejdem rozpisovať). Obe deti už má veľké a nič im nie je (to len aby si sa nebála, že keď si teraz to leto vynechala, tak sa hneď ktoviečo stane 🙂)
toto leto určite nie. slnka bolo až-až. ak si kŕmila dieťa vitamínom D len tak, lebo jedna baba povedala... vrele odporúčam dať OL odobrať krv dieťaťu a zistiť hladinu vitamínu D. ono totiž vitamínom D sa dá aj predávkovať a tuším potom trpia močové cesty a obličky. a to snáď svojmu dieťaťu nechceš urobiť...
V lete nie. Iba do 1 roka je potrebne davat stale, potom uz staci v mesiacoch, kedy toho slnka je pomenej
Ja som si dala v polovici augusta spraviť krvné testy vrátane vit. D a mala som ho nedostatočný napriek tomu, že som každý deň bola vonku s deťmi na záhrade. Odporúčam pozrieť tento diel relácie (z 24. 4. 2023, ak mi neskopirovalo dobre link):
https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/15377/3999...
Ja nedavam ani v zime nie to este v lete😃
mne povedala ze staci od oktobra zacat
Mne kedysi dr vysvetlila, že lietanie po vonku keď je v lete dosť slnka absolútne nestačí, aby mal človek dosť Vít D. Že sú to proste zaužívané bludy. Mala pred sebou výsledky testov môjho syna, ktorý bol vonku celoročne, nie len v lete a jasne mu vyšiel nedostatok Vít D
Inak v Brazílii sa robil výskum na tuto tému. Všetci tam majú slnka viac než dosť, ale ľudia majú nedostatok Vít D. Ono to s tým slnkom nie je také jednoduché
Jedine ze by si dieta grilovala v tych horucavach na slnku 12 hod denne co pochybujem
Nasa pediatricka je za uzivanie d pocas celeho roka- riadim sa jej pokymni
Jedine mas dieta na um?
Ja mám 18 mesačného a tiež som nedavala.
Nám dr povedala, že od troch rokov stačí dávať iba od jesene do jari, v lete vynechať..mladšie by mali celoročne
V lete nikdy nesuplementujem