Ahojte mamičky
Moja dcerka ma biely jazyk a biele flaky na podnebi. Bola som v lekárni povedali mi ze to je mucnivka.Dali mi gel calgel sa to vola no nedocitala som sa nic zeby to pomahalo na mucnivku.
Kto ma s múčnivkou skusenosti ake lieky, gely pomohli?.
Existujú nejake lieky ze by som jej ich dala cez injekciu vypit? Alebo sprej? Poprípade tie gely. Ale to by bola posledna moznost. Nedovolila mi dat prst do ust. Ma 2roky a zacala vrieskat nemohla som sa jej tam dostat. Ďakujem za kazdu radu ohladne lieku na tento problem
@topanocky054 chod k lekarke, minimalne to budete mat zaznamenane.. a ano, aj ja si pamatam, ze ked to surodenci mali vreiskali ako o dusu, no bohuzial, natriet sa to musi 🙂 Natieralo sa to tamponom, alebo mam si robila taku vacsiu tycinku vatovu zo spachtle a obycajnej vaty, aby to bolo rychlejsie.. a neviem ci starka malinovy sirup na to nenosila
Nám dala sirup diflucan či nejak takto sa volal a hneď v prvý deň zabral.
@parvinka0001
A ten sirup sa normálne pije?
Ďakujem za odpoveď 🙂
@topanocky054 áno. Moji mali až popraskané pery a fakt zo dňa na deň tie všetko biele. Boli zlý a hneď v ten deň ako vzali sa ukludnili na druhý deň už nebolo nič. Berie sa to prvý deň viac a potom asi polovičná dávka. Je to podľa váhy.
Uz som bola za lekarkou ktora mi kazala kupit jeden sprej a B komplex. Nikde ten sprej uz nevyrabaju, ani nic podobne. Tak mi dali v lekarni Pagavit zevraj to pomaha. Je to taka palicka na ktorej je omotane väčšie mnozstvo vaty ktorá je v nejakej tekutine namocena. No bol to boj. Stihla som jej to len tym poklepkat.no neviem ci to staci ci jej to nemam poriadne zotriet. Lenze neviem ako ked ona zatne zuby a nepusti. Keby pekne aj jazyk vyplazila krasne jej to tym zotriem. Lenze sa to neda :(
@parvinka0001
Ďakujem za odpoveď
Skoda ze je to na predpis. Mne doktorka povedala ze iba keby sa to zhorsilo, rozsirilo mam prist 🙄
@topanocky054 to poznám. Keď sa im druhýkrát spravilo síce slabšie tak nám dala fialovú vodičku tak som si radšej zohnala opäť tento sirup i keď ma to stalo 12e keďže doktorka nechcela predpísať. Ale vedela som ze sirup hneď zaberie
@parvinka0001
Tak sa da kupit aj bez receptu?
Vedela by som to niekde zohnat?
@topanocky054 my máme známu v lekárni tal sa to dalo takto zohnať. Ale musela som zaplatiť celú sumu ale chcela som aby mu to hned pomohlo tak mi to bolo jedno aj keď len na jedno použitie keďže sa sirup rozraba môže byť otvorený tuším mesiac
@parvinka0001
Ďakujem za odpoveď
@topanocky054 choďte aj k dr., nech vám niečo dá. My sme vtedy dostali fialovú vodičku, ale tá nám moc nezabrala...u každého je to iné. Potom sme dostali v ambulancii miesanu vodičku a tá zabrala. A všetko čo dáva do úst, poháriky lyžice cumle vyvariť aspoň 10 minút