Kto má dieťa s DMO?

13. máj 2023

Ahojte nájde sa tu niekto kto mi môže poradiť? Kto ma dieta z DMO? Ako sa to začalo prejavovať u dietata a kedy to bolo uzavreté ako diagnoza? 2 ročná dcerka ma zlu chôdzu ako keby ju ťahalo do boku aj tacka sa občas a padá určite chyba aj rovnováha ešte, len by som chcela vedieť ci je možné že sa to upraví ešte ci není neskoro v tsk9m veku aby mi tak neostala.Akurat som ju objednala na rehab.pobyt.Samozrejme sme sledovaný na neurologii mame písaný CTP.Dakujem za každú radu

marhulka13
13. máj 2023

Nemám dieta s dmo , ale ja ju mam

michellemary
13. máj 2023

Aj ja ju mám, ja som vraj v roku začala chodiť po špičkách, a tiež som mala problém s rovnováhou... Dobrý neurológ a ortopéd to vedia ukorigovať tak, že ak ju aj dcérka má, bude mať plnohodnotný život, neboj. ❤

autor
13. máj 2023

@michellemary ako ste natom teraz upravilo sa to ?

michellemary
13. máj 2023

Vidno na mne, že tá chôdza nie je úplne "čistá", isté obmedzenia mám, ale žijem, myslím, veľmi šťastný a spokojný život. 🙂

autor
13. máj 2023

@michellemary mali ste problém len z chôdzou alebo aj iné? Aj ste rehabilitovali

autor
13. máj 2023

@marhulka13 ako sa to prejavilo u vás?

michellemary
13. máj 2023

Operácie, rehabky, vojtovka, kúpele...

marhulka13
13. máj 2023

Ja mam zasiahnutu ľavú stranu, teda ruku a nohu. Nohu by si človek ani nevšimol, že s ňou niečo mam, žiaľ, ruku ano, takmer ju nepoužívam, tam rehabilitácie nepomohli. Ale ja s tým dokážem úplne v pohode fungovat

autor
13. máj 2023

@michellemary my sme cvičili od narodenia kedze dcerka pre predčasné narodena, teraz ľutujem ze som z ňou skôr nešla do kúpeľov nikto nám to ani len neodporucil, len vraveli ze jej chyba stabilita no ale ta sa furt nezlepsila