Dobrý deň mamičky...chcem sa s Vami poradiť, či náhodou nemá niektorá z Vás podobný problém, alebo nemala v minulosti...môj 14 mesačný synček krýva na ľavú nožičku, trvá to už asi mesiac a pol...bola som s ním samozrejme u lekárky, tá nás poslala k ortopédovi...ten ale nič nezistil...synček má opuchnuté kolienko,na dotyk aj dosť teplé, už ale nie až tak veľmi, ako mal...ortopéd mu robil rentgen a povedal,že tam nič nevidí,že všetko má v poriadku a zrejme sa len niekde buchol a prejde mu to...lenže chlapec kríva už mesiac a pol, koleno má stále velké, na nožičku ani poriadne nedostupuje, keď stojí, tak si ju tak odlahčuje,že stojí len na špičke tej bolavej nohy...začínam mať strach,aby to nebolo niečo vážne...a rozmýšlam,že sa budem pýtať na CT, nech sa mu na tú nohu poriadne pozrú, nie je predsa možné, aby mu nič nezistili a on to má stále horšie a horšie...nemáte niektorá podobnú skúsenosť?.....(ja si myslím, že keby to mal len udreté,tak by mu to už dávno prešlo, zahojilo sa ☹ )
tiež som rozmýšlala nad reumatológom...po sviatkoch hneď idem nato...budem sa dožadovať iných vyšetrení,lebo toto sa mi fakt nepáči....dakujem za reakciu
ukazuje to na prekyslenie tela
skus mu zmerat ph moču
každy zapal zhoršuje cukor, ak je to teplejšie, tak tam može byt
ak je prekysleny - PH pod 7,1
postaci dietka, vela zasaditej vody a zasadotvornu zmes
moju dceru bolievali odmala kolenka,bo nrazovo rastla
prerevala tolko nociii
teras,ked doplname mineraly, uz to viac nemala
@adriankaaniky - presne reumatolog a kamoskin maly ma ubudanie svalovej hmoty, prve priznaky boli prave taketo, obcasne kryvanie, stazovanie na bolesti klbov. Ale to by mu vybehli vysledky uz pri velkom krvnom obraze. Urcite to nenechaj tak, v tomto veku si dieta urcite nevymysla a bolesti ma. Ked nie ortoped, tak smer dalsi lekar. Drzim palceky.
my sme mali niečo podobné, môj sa začal plaziť, tak ho nôžka bolela, naša doktorka nás hneď poslala na ortopédiu - na sono mu dr. videl zápalovú tekutinu v kĺbe a samozrejme sme boli hneď aj na reumatológii
tak veru pôjdeme ešte raz na krv a uvidím, či tam má zápal,čo si myslím že určite má,lebo to má aj teplé na dotyk...už mu brali krv,ale v ten deň,keď sme mali ísť na krv tak mu doktorka zistila aj angínu tak hneď povedala,že tie výsledky budú určite ovplyvnené angínou a vyskočí tam zápal a tak aj bolo...čiže na krv pôjdeme zase teraz po novom roku,bude si zase musieť vytrpieť chudáčik, kým mu nakvapká krv do dvoch odmeriek....a potom už asi k tomu reumatológovi....ja už len dúfam,že to nie je nič vážne...ortopéd nás chcel poslať do nemocnice po novom roku že na pozorovanie...ja by som to ale radšej riešila tak, že s ním budem behať po vyšetreniach aj každý deň ak bude treba.......mám ďalšie dve deti, takže nemocnica sa mi dva krát nepáči ☹
@adriankaaniky, ano ries to dalej, krvne testy, CT..... iny ortoped. Najlepsie povedat, nic tam nema, ale ty matka nie si slepa, a neda ti to. Nenechaj sa odbit.
Manžel mal perthesovu chorobu tak ked som bola so synčekom na ultrazvuku kĺbov pýtala som sa ortopeda že ako sa to prejavuje že čo si máme všímať ak by to mal aj on, a povedal že keby zacal krivat alebo by ho bolelo koleno že to sú príznaky ale samozrejme to nemusí byť ono. Treba nájsť iného ortopeda.
Tak dnes nám konečne, po štyroch mesiacoch diagnostikovali v Banskej Bystrici na detskej reumatológii vysoký zápal v obidvoch kolenách..nasadili "vraj" silné lieky....ktoré malý nechce jesť...ešte ma aj zvozili, že prečo už nie je dávno liečený,že už mal byť dávno liečený...ale že mi s ním beháme už od novembra po lekároch, u kadejakých ortopédov sme boli, aj v Žiline u súkromného primára Popluhára, všade všetky rentgeny boli negatívne a chlapec stále kríva, čím ďalej je to horšie a horšie, chlapček poriadne nemôže chodiť....a ako ho dnes vymordovali v Bystrici, ani nehovorím...bola som sklamaná,ako mu neboli schopní zobrať krv, ako ho pritom vymordovali...no jedna katastrofa
@adriankaaniky ano,dobre si myslis,nebude to uz ok,..... ☹ ma asi nejaky zapal,....este by som dala uroibit CRP na potvrdenie zapalu a potom by som isla za inym ortopedom,alebo reumatologom,...kolegynina dcera to mala na rucke/clanky prstov/ a potvrdili jej detsku reumu,.....potom to prejde,ale treba lieky a nejake procedury,...