Krvný obraz 8-mesačnej dcérky

laura199727
30. okt 2024

Dobrý deň , ja by som sa chcela opýtať na tento krvný obraz , dcérka ma 8 mes. Pred dvoma týždňami sme prekonali siestu chorobu , vtedy sme mali trombocyty znížené , teraz sa odber krvi opakovalo a ma veľkí vysoké , môže byt to niečo aj vážnejšie ?? Ďakujem Za odpoveď
Prvý obrázok 3 dni po horučkách . Druhý obrázok o týždeň neskôr

ankare
30. okt 2024

@laura199727 nápis do skupiny Zdravotníci na MK

3petka
30. okt 2024

@laura199727 a vaša dr. vám čo povedala?

nahodnemeno
30. okt 2024

som pediater, dieta malo klasicku miernu trombocytopeniu a neutropeniu stredne tazkeho stupna, obvodak postupoval spravne, dal aj krvny nater, aj to skontroloval. tie vyssie trombocyty mozu byt na vrub reaktivnych zmien alebo dieta nepilo. neutrofily stale nizsie, ale uz v bezpecnom pasme nad 1, stupaju. BTW - nebolo by od veci doverovat obvodnemu pediatrovi, nic vazne nezanedbal, ani sa nic nedeje...za second opinion by ludia mali platit , pardon za mozno utocnejsi komentar, ale deje sa to uz dlho , nemyslim iba vas.

nahodnemeno
30. okt 2024

este aj TSH uplne zbytocne 2 x vysetrene, ved pocas akutnej infekcie je jasne, ze bude skreslene....

ninazemna
30. okt 2024

@laura199727 Ako píše nahodnemeno. Je znížený stredný objem erytrocytov (červených krviniek) MCV (mean corpuscular volume), latentná sideropénia je v tomto veku fyziologická. O regenerácii erytropoézy by vypovedali retikulocyty (nevidím ich vyšetrené). ZS