Krvný hlien v stolici u novorodenca

23. nov 2024

Ahojte,
Chcem sa spýtať, či ste mali niekto skúsenosť s výskytom krvného hlienu u novorodenca (má 5 dní). Je dojčený, zo začiatku dokrmovaný UM, 2 dni iba na MM. Iné ťažkosti sa neprejavujú. Kaká pomerne často 5-8x za deň. Farba stolice prevažne žltá. Inak sa prejavuje spokojne, po kojení spí 2-3 hodiny, je kludný.
Riešili ste niekto niečo podobné ? Čítala som, že je vhodné u matky vysadiť mliečne výrobky. Ďakujem za každú odpoveď.

greta2017
23. nov 2024

Neriesila som to...ale hovorila mi dr.ze to moze byt este z matkinych hormonov. No samozrejme sleduj. Ved pri novorodencoch su aj poradne casto na zaciatku tak to spomen dr.

anavixy
23. nov 2024

Krvavy hlien z posvy u dievcat je z matkinych hormonov, urcite nie v stolici. Ak je krvavy hlien naozaj ako primes stolice, tak potom zahajit eliminacnu dietu u matky plne dojceneho dietata - pozor, vylucit musis vsetko co obsahuje mlieko, nie len vymenit za bezlaktozove. Kazdopadne konzultuj s pediatrom aj pripadne vysetrenia, idealne aj odfotit obsah plienky s krvou, nech to vie objektivne posudit, a ak by bol potrebny este dokrm, tak aj um treba specialne vhodne pre deti s ABKM.

petka5656
23. nov 2024

My sme to riešili, ale až od 3 mesiacov. Suhlasim s anavixy, presne tak sme postupovali. Bola som na eliminacnej diete, neskor špeciálne UM predpísané u gastro. Po 1,5 roku sme sa abkm zbavili a teraz je mliecne jej najobľúbenejšie jedlo 😀 takze ta len chcem podporiť, ak by to aj bolo abkm (ak sa krv bude opakovať, určite to neignoruj, ale vynechaj v strave všetko mlieko), väčšina malych detičiek z alergie vyrastie. Aj ta dieta sa zvládnuť dá, dnes je už veľa náhrad. Ak by si potrebovala, napis. Držím palce!

maryetta
23. nov 2024

Ma to pri kazdom kakani? Teda. Kazdej plienke?
Moja to mala ale tusim este v porodnici. Vtedy mi povedali ze to este z cistenia.