Je možné, aby otec a matka dieťaťa mali krvnú skupinu B a dieťa malo AB? Lebo ujo google vraví že nie.
no asi nie...
mozne je to len v pripade ze tata neni tata alebo dieta v porodnici zamenili 😝 este je moznost ak si to ty ze si adoptovana
Nie nieje to mozne.. ak je to urcite dieta danych rodicov je viac pravdepodobne ze vam zle vysetrili krvnu skupinu (mohla sa sestricka pomylit co sa tyka skumavky pacientov - stalo sa na vela krat)
Ja mám 0, muž má B a malá A.
Je to možné, našla som pred rokom pár info, že je to možné. Nič nieje 100%
@bororka ale ty tu pleties niečo iné
V tomto prípade to nie je možné
@syslik81
@deti95060810 No ide o mňa, rodičia obaja B, ja AB. Nevedeli otehotnieť, tak mama postúpila insemináciu (tuším tak sa to volá), otec odovzdal spermie a mame ich dali. Teda je tam možnosť, že zamenili odobraný materiál bud omylom alebo možno aj zámerne (ten doktor čo ich vtedy riešil bol špička na SK a robil zázraky (možno aj tak, že ked dvaja neboli kompatibilný a nešlo prirodzene skúsil zmenu ) Je to jedno v podstate, nebudem riešiť už, ale zaujíma ma to celkom len tak zo zvedavosti.
Co si pozerala rodinne prípady teraz niekedy? 🤦♀️😅 keby sa naozaj jednalo o teba a nebolo by to vymyslene, nepýtala by si sa len tak "zo zvedavosti"
@klarissa25 tiez ma to napadlo 😀
je dost mozne ze rodicia vedia ze otec mal pokazene spermie a tak dali darcu .. porozpravaj sa s nimi
Mas overenu svoju KS?? Aj rodicia ju maju overenu?
@klarissa25 tak mám 35, rodičia cez 65. čo mám akože s tým robiť? Inak nepremýšľam nad tým prvýkrát. Možno by to aj niečo vysvetľovalo, lebo s otcom nám to od ranného detstva vo vzťahu neskutočne škrípalo a tak je to doteraz, nestretávame sa, maximálne si pošleme sms k sviatku. Ale má len mňa dieťa, tak zase ani jeho napriek tomu, že to nie je a nebolo ideálne ho určite nechcem raniť a vrtať sa v tom, na čo by to bolo dobré?
@trgypadl obom bola podávaná krv v nemocnici, takže predpokladám, že to overovali predtým ako im dali. Ja mám tiež overenú.
však popozeraj si sa podobáš na rodičov...
Mohli to byt aj vedome dane spermie darcu, len ti to nechceli vesat na nos vtedy... zbytocne ich ranis, ked sa v tom budes vrtat a na stare kolena ako keby mu mas potrebu nejako dokazat, ze neni tvoj otec (co pravdepodobne kvoli tym krvnym skupinam nie je ).
@anjelicek26 veď nechcem to riešiť viac s nimi, len pre seba si to chcem ujasniť. Či vedome, či nevedome, minulosť nezmením a zase snažím sa to brať skôr z tej strany, že keby to tak nebolo nenarodim sa a teda je to dobré tak ako je.
Pred 35rokmi sa už robili umelé oplodnenia?
Naozaj neviem, pýtam sa.
Podobas sa na otca?
@simona20201309 no asi áno. Bola to asi skôr novinka, jeden lekár čo už nežije si na tom pripísal veľké zásluhy, že začal aj s takými metódami. Respektíve neviem či už vtedy vkladali vajíčka, to mi príde zložitejší zákrok a pokrokovejši, ale odobrať mužovi spermie, vyselektovat ich a vložiť žene také zložité podľa mňa nie je. A či sa podobám, no ja nie som kópia ani matky ani otca výrazná. Niekedy býva dieťa taký mix a ťažko hľadáš spoločné črty (čo sa týka tváre) Ako malej skôr vraveli, že som kópia otcovej rodiny, majú kučeravé vlasy a aj ja som mala. Ale mám svetlejšie vlasy, oči ako napríklad otec a aj ako mama.
Moja mama mi odjakživa tvrdila, že je AB, ja sim ABrhnegativ, potvrdené koli tehotenstvam a pritilatkam. Raz sa mi dostala moja zdravotná karta a tan bola prepuštacia správa z pôrodnice. V nej sa písalo, že moja mama ma krvnú skupinu B, môj otec je tiež B, ale to nevuem na 100%, len mi to povedal in keď som sa ho pýtala. Pátrala som po tom ale nič som sa nedozvedela, mám aj brata a ten je vraj tiež AB ale to mu len mama povedala. Neviem kde je pravda ....
Ja mám O+, muž B-.. jedno z detí má Ab-.
Sestrička ma dokonca obvinila, že môj muž nieje otcom môjho dieťaťa 😳😁 a že to nemám radšej nikde horiť.
Po pôrode za mnou prišiel lekár vraj krvná skupina dcéry nelafi s mojou a možno budú musieť pristúpiť ku výmene krvy.
K niečomu takému nedošlo, dcéra je zdravá ako repa.
Nuž dejú sa veci medzi nebom a zemou na ktoré je aj veda krátka.
mozna krvna skupina je 0 alebo B