Ahojte, zistila som, ze na prepustacej sprave nemam napisanu krvnu skupinu mojho synceka. Je to mozne? Ja mam moju napisanu v zdrav.karte ked som bola mala. Teraz sa to nezistuje automaticky? Musim si to dat zistit a zaplatit sama? Ake mate skusenosti vy? Dakujem.
@evelynka86 rodila som 12/2020 a mám v správe napísanú krvnú skupinu malej
@evelynka86 zalezi to od nemocnice, dnes to uz robi malo ktora..ja tiez neviem krvnu skupinu malej
Synovu krvnu skupinu mi v Presove nezapisali, dcerinu v Poprade ano, bude to asi individualne od nemocnice
10/2019 a má tam uvedenú krvnú skupinu, no v našom prípade to bolo nutné aby vedeli či mi majú pichnúť protilátky keďže ja som negatív. Možno preto je to tak 🙄
mne povedali že len za vlastne e keď si dám spraviť... rodila som 2008
Ja tiež viem skupinu syna, ale myslím ze to bolo kvôli protilatkam(som Rh negatívna a syn je Rh pozitívny)
@evelynka86 krvnú skupinu zisťujú len ak má matka mínus negatív, že ak je dieťa plusko musia pichnúť injekciu
@evelynka86 vacsinou zistuju najma ak je matka rh negativ alebo ak musia pre nejaku komplikaciu u babatka
@evelynka86 ja som rodila teraz 9/2021 a mám krvnú skupinu zapísanú
@barus26 ja nemám, tiež som sa nato pýtala, že už sa nezistuje, takže každá pôrodnica inak
Rodila som v 8/2016 a mám zapísanú krvnú skupinu malej
@danielahamar môže byt že všade inak
Ja som rodila v 12/2007 v PB a tiez nevieme krvnu skupinu syna.
@evelynka86 mojim deťom zisťovali, ale možno preto, že ja som negatív a muž rh pozitív. Jasné že vychytali plusko... Ale pri jednom synovi mi iné povedali ako je v správe a keď som sa na to pýtala pediatričky, povedala že to nevadí, lebo ak by sa čosi stalo, a bolo treba krv, tak v nemocnici si aj tak narýchlo zisťujú skupinu
Ja mám napísanú krvnú skupinu z roku 2017 ale zlú.. nemá ani po mne ani po otcovi a určite je on otec a určite mi ju nevymenili 😄
Syn sa narodil v auguste 2012 a krvnú skupinu zapísanú ma.. Ja mam 0+ muž A- a syn A+ 😉 z každého ma niečo..
@denisa0504 tak ono to moze byt rozne
Moj tatko ma B mamina A a my so setrami A, Ab, a 0. Aku mate vy s muzom a vas maly ?
Ja som rodila v Prešove v roku 2017 a mám zapísanú krvnú skupinu ja som B rh negatív a syn A+
@evelynka86 robím v labáku. KS +Rh sa bábätkám nerobí preto, lebo aglutiníny ešte nie sú stabilné. Je ťažké určiť skupinu. V takomto prípade ide krv na špecifikáciu a je to oveľa drahšie ako bežné vyšetrenie KS. Ak bude mať dieťa okolo 3 rokov je možné vyšetriť KS v akomkoľvek laboratóriu. Cena je rôzna.Od 8-20€.
@evica17 ja mám A+, on 0+ a dcérka B+.... Ale čítala som, že hneď po narodení nemusí krvnú skupinu ukazovať správne...
@denisa0504 no Vaša kombinácia krvi je taká,že dieťa nemôže mať B
@nelca0510 áno, je to hlúposť. Ale čítala som o pár takýchto prípadoch, že ak sa testuje krvná skupina moc skoro, výsledok nemusí byť správny.. tak je to aj v našom prípade.
@evelynka86 mne bolo povedane takto-pokial matka je rh negativ -zistuje sa krv. Skupina babatka-lebo ja som myslela dlho ze mam rh negativ aj v papieroch som mala tak zapisane,tak pri prvom porode mi aj pichli tu injekciu po porode,co sa picha rh negativ maminam.. potom som sla rodit druhykrat a vyslovene som si vypytala zistenie mojej rh (lebo aj ja aj muz ze vraj rh negativ a maly ma rh pozitiv-co podla mna nebolo mozne) a zistili,ze ja som rh pozitiv- 🙈 tak pri druhom porode mi uz nedavali tu injekciu ani malej nezistovali krvnu skupinu.. ale v obcianskom aj v zdrav. Materialoch som mala vsade rh negativ zapisany a aj mi chceli pichnut tu injekciu-az na moj podnet,ze predsa nemusia,ze mam + mi ju nepichli.. 🤦🏽♀️🤦🏽♀️
@evelynka86 už to tam nepíšu.ja som sa na to pýtala. Pokiaľ to nie je nutné,tak krvnú skupinu ani nezistuju. Čo je podľa mňa na škodu,tiež by ma to zaujimalo..