Krvavá stolica - krvavé hlieny v stolici dvojmesačného bábätka

emilia92
22. dec 2021

Dobrý deň.
Malý 2mesiace mal pred dvoma dňami v stolici krvavý hlien...a dnes najprv stolicu ktorá smrdela krvavo a bola žlto-hneda a potom k večeru už krvavo červenú stolicu z ktorej bolo aj krv cítiť.

Už od piatka (17.12.) berie maltofer+celaskon+kyselinu listovú+pyridoxin biogaia+sab simolex lebo na odberoch mal malo zeleza...podávam mu to vo fľaške s Nutrilom 90ml... Inak je plne kojeny.

Môže to byť tými liekmi...Mám skúsiť vysadiť lieky a odsledovat to. Alebo radšej kontaktovať lekára a riešiť.

amelia89
22. dec 2021

@emilia92 Nie som lekar takze sa ti neodvazujem davat rady ako postupovat, k lekarovi by som urcite isla tak ci tak. Kazdopadne mojmu synovi takto v 2m zacala alergia na bielkovinu kravskeho mlieka, krv v stolici,hlieny, neskor sa pridal aj ekzem.

macekovam
22. dec 2021

@emilia92 ja len tak.. Ze telo sa aj nadbytku železa zbavuje krvácaním. Ale určite k Dr. Ale môže to byť tým.. Skonzultuj.

scorpionflower1
22. dec 2021

@emilia92 tiez ti napisem, ze zavolaj doktorovi, ale mam otazku - ta krv je jasnocervena?

emilia92
autor
22. dec 2021

@scorpionflower1 nie taká tmavohnedá....

mmoonna
22. dec 2021

@emilia92 môjmu synovi sa takto tiež začala alergia na bielkovinu kravského mlieka

macekovam
22. dec 2021

@emilia92 tak to bude železom..

emilia92
autor
22. dec 2021

@macekovam ja si tiež myslím že to bude železom.....a to ani nedávam plnú dávku len polovičnú....skúsim zajtra volať lekárke a taktiež vysadiť mliečne výrobky

erinka90
22. dec 2021

@emilia92 nasa dcerka, v tom case tiez babatko, mala nedostatok vitaminu K.

emilia92
autor
22. dec 2021

@mmoonna a ako vám ju zistili...boli ste na gastro??....ja sa obávam že nás bude chcieť poslať lekárka do nemocnice kedže teraz nás tak skoro na gastro nevyšetria pretože idú sviatky

nikpa
22. dec 2021

@emilia92 pri takom malom bábätku treba takéto veci určite odkomunikovať s pediatrom.

4stanka4
22. dec 2021

@emilia92 aj moja tak mala keď som vypila viac mlieka, ale ona mala červené krvavé vlásočnice. Dr. Mi opdoručila bezmliecnu dietu (kojila som) a postupne sa to upravilo. Nastastie sa u nej nepotvrdila intolerancia BKM

mmoonna
22. dec 2021

@emilia92 áno, pediatricka nás poslala na gastro. Tam mu zmenila mlieko,ktoré môže predpísať len gastro doktorka. Polepšilo sa mu hneď, aj krv prestala. Inak naša MUDr. povedala,že keby sme s ním išli na pohotovosť,tak by nás určite nechali v nemocnici a tak mu robili vyšetrenia. Tak som bola rada,že sa to poriesilo ambulantne, behom dvoch dní. Mali sme šťastie na voľný termín u lekárky vtedy.