Ahojte mamičky. Chcem sa len informovať či ste mali problém s krvácajúcim uškom pri zápale stredného ucha . Dcérka je už síce z najhoršieho vonku a doktori tvrdia, že už to bude len dobre ale aj tak má zaujíma či si s takým niečim prešla aj iná mamička a dieťatko a ako sa liečili. Pre objasnenie dcérka mala soplik a zapálený záder na palčeku na rucicke(hnisajúci) kt si rozskriabala. Po týždni užívania flavamedu čo nám dala pediatrička dcérka dostala horúčku a na druhý deň sa sťažovala na bolesť pri cikani a že ju boli uško tak som s ňou bola u dr poslala nás hneď na krčné tam nám povedala že má zápal stredneho uška antibiotika nám nedali a v noci jej začalo krvácať uško kt ju nebolelo tak crp mala 45 a zobrali vytery z uška a moc na vyšetrenie . Dali nám antibiotika ale večer som s ňou behla na pohotovosť lebo jej to dosť krvácalo a tam jej to vyčistili a dali trifed keďže kaslala a mala soplik. Boli sme aj na kontrole u krčnej povedala že je to už v poriadku a včera u pediatricky vraj mala v usku streptokoka asi z toho palčeKa zapáleného a v moci leukocyty zvýšené.... dala nám ďalšie antibiotika a posledné dni je spáva a dnes jej trosku znovu vyšlo krvicky z uška ale len pár kvapiek... tak sa chcem informovať ako dlho ste s tým bojovali a či aj vaše dieťatko bolo pri cefzile(antibiotikách) ospale ... Prosím nepíšte mamičky alebo nemamicky zakerne komentáre ktoré sa s touto chorobou nestretli ....ďakujem krásne pekny deň
@mirkava no ide o to že dneska jej zase tiekla krvicka z uška .... a neviem či ísť zase na pohotovosť predsa zápal mozgových blán alebo strata sluchu nieje len tak.... sedim teraz u pediatricky a nvm či ísť nejakej inej krčnej doktorke aby som počula aj iný názor ....
@daniella54 drzim palce, nech pediatricka poradi
@mirkava tak neporadila 🤷🏽♀️ Ale ideme zajtr inej krčnej uvidíme
@daniella54 nezbrala malej krv, vyter???
@daniella54 nebojte sa.viac vecer..zs
@janinah ?
@mirkava krv nebrala ale z uška jej brala minuly týždeň výter z tej krvicky a krv z prsta to crp a že to má streptokoka v usku a na pohotovosti povedali že tam mala ako keby otlak a ten jej praskol preto ju už uško bolieť nebude a že to môže tiecť aj týždeň ... a že má antibiotíka tak to zabije aj toho streptokoka .... uvidíme zajtra no
@daniella54 pri zapale sa za bubienkom tvori vypotok,ktorý môže byť aj krvaavy,lebo každé tkanivo zapalené je viac prekrvene....bubienok v mieste najväčšieho vyklenutia praskne /alebo tam napichne lekár / a obsah vyteká,čo je dobre....kontrola na orl /pohlad do uška/ potvrdí ,že sa stav zlepšuje ako vo vašom prípade...vypotok sa čistí,ale len pokial vidíte,nič dnu nezatlačať,nijaké vatove tyšinky...NESMIE sa do takeho uška dostať voda....bola som orl sestra
@janinah ďakujem pekne že ste to takto podrobne napísali no to nám tá prvá doktorka samozrejme nepovedala o tej vodičke .... a dnes nám iná dr v inom meste povedala niečo iné vraj mame zle nadstavené antibiotika slabé kt nezabíjajú tie bacile.... zatiaľ ich mame užívať ďalej dala nám iné kvapky do nosa a uška vraj má dcérka zväčšenú nosnú mandlu ktorá tlači nejakým spôsobom na tie uška .... uvidíme čo povedia vytery v piatok mame výsledky..... je zaujímavé že tri týždne nikdo neriešil nič hlbšie a až keď som sa rozhodla a dotlačila sa k inej ORL tak tá všetko všetko dopodrobna prebrala a aj dcérku prezrela .... a veru myslela som že už je najhoršie za nami a ono to všetko nanovo začína....
@daniella54 dobrý deň, ako ste dopadli vtedy s tým uškom? Pamätáte si?
@janinah môžem písať správu? Potrebujem poradiť. Ďakujem.
@radhikaoswaldova ano
@daniella54 prekvapilo ma ze vam hned nedali atb na usnom pri zapale stredneho ucha. Nechapem.... teraz uz by sa malo zlepsovat ked beriete. Asi len vydrzat