mile mamicki,uvode tejto diskusii chcem povedat ,ze nie som slovenka,a je mozne ,ze budem pisat chybami,zaco sa ospravedlnujem a zaroven aj dakujem, za pochopenie a za vas cas a nervi 😉 mojmu malemu uz druhi krt tecie krv z nosa pocas spanku.cez den vobec na nic sa nestazuje,je v uplnom poriadku, aspon nam s muzom tak javi ☹ boli sme dnes u jeho doktorki.odporuca liek a este, ze mame ist ku krcnej.s jednou mamickou som sa porozpravala otom a ona ma zacala vystrihat pred zakrokom,co sa hovori zmrazenie cievki s dusikom.teraz fakt neviem co mam pocat, to krvacanie stale ma,ked ze aj pocas spanku cez den mal dnes.ocenim kazdu radu a skusenosti od vas. a velmy pekne dakujem.
dakujem Mirka, za snahu upokojit ma, totiz tento liek ascorutin malemu napisala aj jeho doktorka.nuz dufam ze sa mu takisto zlepsi stav.
@narin mojmu starsiemu sa to stava casto, hlavne v obdobi ked zacne jeho alergia cize na jar a na jesen. ten zakrok co pises som odmietla aj ja a rovnako aj vypalovanie cievky v nose.
hlavne treba zlepsit pitny rezim, casto vyplachovat nos hypomerom, a v krizovom case treba vecer kvapnut kvapky na odpuchnutie nosnej sliznice. stacia aj slabe, tie pre novorodencov. pomaha to.
nie je to nic nebezpecne
xlucia velmy pekne dakujem za radu.urobim to tak ako pises.mali pije dost stim problem nemame. ako sa drzi tvoj teraz? zlepsilo sa mu stav, cito uz ma zasebou uplne?
grelu aj tebe dakujem za tvoj prispevok. baby ani neviete ako vela mi tejtop chvily pomahate. ste super. 🙂
ahoj, ja ked som bola malá tiez sa mi stale pustala krv z nosa , a aj v noci v spanku , mne ani ascorutin nepomohol , na krcnom mi zistili ze mam oslabene cievky v nose, brali mi aj krv kvoli tomu ze ci ju mam v poriadku , aby som nestratila vela krvi , kedze mne sa do dna pustila aj niekolkokrat - ale mala som ju nastastie v poriadku ,, , avsak viem ze niekomu pomoze len ascorutin, mne zase leptali cievky a to niekolkokrat avsak nie vzdy mi to pomohlo tak ze by mi uz netiekla nikdy , ale zlepsilo sa to , a cim som zacala byt starsia tym to ustupovalo , ale aj teraz mi sem tam tecie ale nieje to take intenzivne , ja si myslim ze som z toho vyrastla , podla mna staci len cas ,, a este mne hlavne tiekla ked som mala oslabenu imunitu , skus posledovat ci nema oslabenu imunitu i ked to mozno nieje vidiet ale moze mat -, a este je aj obdobie alergii - aj z toho mu moze tiect krv z nosa , mozno je alergik - treba zistit , a uvidis,, , a neboj sa prejde mu to
@narin Ahoj. Ja mám tento problém s dcérkou už od jej troch rokoch (teraz má 9r.). Takisto berie ascorutin a v lekárni som kúpila takú penu - Gella-Spon a keď jej tečie krv tak jej strčim do nošteka tú penu a pomôže jej to rýchlejšie zastaviť krvácanie. Ale keď bola menšia tak jej tiekla krv väčšinou v noci tak sme to nevistihli a ráno sa budila so zakrvaveným nosom a samozrejme aj vankúšom. Taktiež nám bolo odporúčané zaceľovanie cievok v nose laserom, ale zatiaľ to nebudeme podstupovať. Ináč aj mne tiekla krv z nosa ako dieťaťu.... tak to má asi po mne...
jednotka8859 dakujem ,ze mi tak dodavas silu a pomahas.mali cez den je ok, nic mu neni to len cez noc mu tieka krv, teda uz druhu noc ho to stava. doteraz nic take nemal. oslabenu imunitu mal, teraz berie imunoglukan,za odporucanie lekarki.nuz ste kazda jedna tu ste ma dodavate silu a pomahate aby som zbitocne nespanikarila. vdaka.
lenka_va @ aj tebe dakujem,za prispevok. gella -spon poznam, jeto veru dobra vec.
@narin je to bežná vec,v nose je jedno miesto-zväzok cievok a tam môže dochádzať ku krvácaniu...poleptanie nie je nič strašné a nechápem,prečo ťa niekto pred tým vystríhal /bola som krčná sestra,takže nepíšem ako laik/..dieťa davaj spať do vyvetranej neprekurenej izby,len ľahká prikrývka...pomôže Celaskon a Ascorutin,ale to už je liek-chémia a treba s aporadiť s lekárom kedy to už treba nasadiť,nepíšeš v akej intenzite je to krvácanie....a ešte napíšem prvú pomoc-vyfúkať nos,raz jednu a potom druhú dierku, aj tú krv a zrazeninky poriadne vyfúkať,potom stlačiť krídlo nosa a držať,hlavu predkloniť a nie zakloniť a na šiju dozadu dať studený obklad,nie ľad,ak prípadne krv steká do hrdla,tak nehltať,ale vypľúvať...Gelaspon je dobrá vec,ale pre laika môže byť nebezpečné niečo dieťaťu vkladať do nosa,čo môže pôsobiť ako cudzie teleso
A malému tečie krv len z jednej dierky alebo z oboch, pretože pred mesiacom sme mali taký istý problém. Nám tieklo len z jednej dierky a trošku mu to zapáchalo. Išli sme k pediatričke a ona nás poslala za krčnou. Mal tam cudzí predmet a začalo mu to trošku hniť. Nebolo to našťastie nič hrozné, lebo to bolo syntetického a nie prírodného pôvodu. Ale keď ide o iné krvácanie tak našťastie nemám skúsenosť.
@narin ako dieťaťu mi často tiekla krv, v puberte to prešlo a v tehotenstve sa to vrátilo.... najprv to krčná liečila mastičkou (vzhľadom k tehotenstvu), ale potom som musela podstúpiť elektrokoaguláciu (to je ten istý zákrok len namiesto tekutého dusíku sa cievky "poleptajú" elektrickým prúdom). Pomohlo mi to na týždeň (neviem, či to bolo dobre spravené), nakoniec v inej krčnej ambulancii som podstúpila poleptanie dusíkom a odvtedy mám pokoj, takže ja by som sa toho zákroku nebála.
@narin aj nášmu staršiemu sa cca od 5 rokov púšťala často krv z nosa...kedže je alergik ,na nete som našla že sa im to často stáva...tak nepripisovala som tomu velký vyznam....až ked sa mu to stávalo často už v škole,šli sme na ORL...tam nam odporučili nasadiť vitamín C a "vypálili"mu to...odvtedy mu krv z nosa netiekla...klop-klop
Ahoj, mojmu synovi sa tiez pustala krv z nosa v noci a nad ranom a odkedy sme mu dali do izby zvlhcovac vzduchu, prestalo to.
my to máme dedičné,moj otec ,ja a teraz aj starší syn. zmrazovanie moc nepomáha,zbytočná trauma aj pre dieťa,ascorutin 3x1 pri krvácavých stavoch,potom aj dlhodobo preventívne 1tbl.denne-to mi poradili v lekárni.nos vytierať infadolanom -to u nás nehrozí,syn to neznesie 😝 .a denne čistiť nos roztokom s morskou solou
ahoj. my sa trapime s krvacanim z nosa tiez. prvy krat som maleho nasla v noci krvaveho ked mal necelych 7 mesiacov. strasne som sa zlakla lebo boli 3 hodiny rano tma ako v rohu a citila som len mokro tak som zazla malu lampicku a vsade krv. uplne vsade ako sa hybal po celej postielke a on bol kompllet od toho. problem bol ze som netusila odkial to ide kedze to bolo vsade az ked sme ho umyli sme prisli na to odkial. no a odvtedy sa to s nim taha pomerne casto a tiez len v spanku. cez den sa mu to stalo 2 x ked mal silnu nadchu ktora trvala dost dlho. nakoniec ten druhy krat sme skoncili na pohotovosti to mal 2,5 roka lebo mu behom 2 hodin ta krv valila najprv 3x v prvej hodine a potom sa spustila tak ze vobec nesla zastavit a krvacallo to 40 minut potom sme rovno sli lebo sa schylovalo k noci a bala som sa co bude. tam mu to spravili s tym dusikom ina moznost nebola. potom sa to trosku upravilo. kazali nam len jemne vysavat nos s odsavackou nema si pokial je to mozne fukat nos do vreckovky. natieram mu to casto infadolanom, a sama som mu dala askorutin hoci pisu az od troch rokov ja som mu ho dala skor lebo to bolo neunosne s tou castostou krvacania. ja som ho tiez uzivala ako dieta. ascorutin pomohol
a ako tu uz bolo spominane je to dedicne.
a este je dobre do stravy zaradit potraviny ktore obsahuju rutin napriklad medzi najvacsi zdroj rutinu je pohanka ta sa da varit ako priloha k masku alebo zelenine, da sa z nej robit kasa na slano aj sladko je v nej rutinu najviac, potom červená paprika, červené rajčiny v supke, chrene, v jablkovej supke, v broskynach, nektarinkách, lesných plodoch, kiwi, banánoch,
@janinah Ahoj, prosím ťa ja som bola na tej elektrokoagulácii kvoli častému krvácaniu z nosa, ale už 5.deň mám v tej nosnej dierke takú divnú nádchu. Krvácanie som odvtedy nemala. Len som sa chcela opýtať, že či je tá "nádcha" normálna po tomto zákroku? prípadne čo na to pomáha, ja si striekam morskú vodu na zvlhčenie a dávam mastičku rinopanteina, ale nejako to nepomáha ☹
@janinah kým som na ňom nebola, tak som mala čistý nos, teda každý deň mi z tej jednej dierky tiekla krv bez toho, aby som si nos fúkala, len mi stačilo nakloniť sa napr. nad prácu na stole a už to išlo... no a po tom zákroku mám také vodnaté sople, stále musím fúkať, lebo mám tú dierku "plnú" a keď sa napr. ráno zobudím tak mám tú dierku strašne suchú napriek tomu, že stále mažem tou masťou a striekam morskú vodu. Nádchu nemám, lebo druhá dierka je ok. dnes je už vlastne 5.deň po tom zákroku a stále sa to nelepší... ja som len chcela vediet, či to prejde a či je tá nádcha normálna po tomto zákroku... ďakujem 🙂
Dievčatá, tak ja toto akurát idem riešiť s dcérou. Občas sa jej púšťala krv, niekedy aj viackrát do dňa, inokedy raz za čas, dokonca raz sme mali tak, že som chcela na pohotovosť letieť, čo nie a nie zastaviť krvácanie. Potom to na chvílu prešlo. V zimnom období skoro vôbec. Teraz pred 2 tt sa jej pustila krv, aleto dostala ranu do nosa, bolo to len raz, tak som sa moc ani nebála. No dnes na telesnej dostala loptou do nosa, tak sa jej pustila krv, že jej asi 10 min. tekla, potom v škole ešte raz a doma sa jej 3x pustila, aj v noci počas spánku. Tak som rozhodnutá ráno s ňou skočiť na krčné. Ja som tento problém mávala ako dieťa, viem, že sa mi často úäšťala krv z nosa, aj šumivý celaskón som brávala, pamätám si, na také niečo ako piliny červené a to sa rozpustilo vo vode a tým som si nos vytierala a nakoniec mi i tak cievky zaleptali. Nepamätám si, že by ma to bolelo, vraj to len také teplé na chvílu do nosa dajú a je to. No uvidím, čo zajtra povie krčná a dám vedieť. Možno to zatial skúsime s askorutinom, ktorý jej mimochodom okamžite pri takomto niečom nasádzam. Ale dnes to už bolo veľa, tak som sa aj trochu zlakla.
Tak v piatok jej to nejakou kyselinou poleptal na krčnom, dva dni nič do nosa a potom mastičku. Že to bolelo dosť a potom ju to ešte ten deň štípalo, ale zatial je to dobrfé, tak dúfam, že sa to nejako urovná. U dcérky je problém s tým, že ona je alergická a často musí používať spreje do nosa, aby sa jej dalo dýchať a tým pádom má zničenú sliznicu v nošteku.
dobry den našmu malemu sa tiež pušta krv z nošteka zvečša po ranu ako sa zobudi nechce velmi fukať noštek tak potahuje a ked že ma tenke žilký pusti sa mu krv berieme ascorutin ale aj tak sa nam sem tam pusti lekarka nas posiela na krčne ze naj skusime poleptanie sliznice ako prebieha ten zakrok je to bolestive prosim poradte ci to mali 3 rocný či to zvladne ako sa to robi ten zakrok dakujem
mne to nedavbo robili, umrtvia to tamponikmi do nosa, nic ma nebolelo
Prosím vás bolí to keď leptaju cievky v nose? Ako to prebieha? A pomohlo to?
@janinah prosim ta, mozes poradit? Dcera ma dost silnu nadchu momentalne a uz 4.den sa jej pusta krv stale z pravej dierky, cize tipujem, ze si tam uz nieco poskodíla castym fukanim. Vcera jej uz tieklo tak, ze sme chceli utekat na pohotovost, lebo sme nevedeli zastavit a tiekla prudom. Dnes krvacala zatial 2x slabsie, kazde fukanie uz trpneme, ci sa pusti alebo co. Je toto dovod nanavstevu orl? Robi sa ten zakrok, ked je momentalne chora? Je to bolestive? A ma to nejaky negativny efekt alebo preco sa tomu ludia vyhybaju?
@lindusss2016 ahoj ,môjmu malému minulý týždeň poleptali cievky,bolelo ho to chvíľku aj potom ,ale zvládol to .my sme boli včera kvôli tomu aj na krvy u detskej ,dnes volala že krvné výsledky sú dobré .Ale povedala že keď mu bude aj tak tiect krv tak nas musí poslať na hematologiu ,lebo sa musí zistiť z čoho to má .teraz berie každý deň ascorutin .
@veronika1290 prosim ta, a z coho mu to krvacalo prvykrat? My sme zatial na krvi neboli, ale krvacalo jej asi 4 dni, potom som nasadila ascorutin a odvtedy nic, chvalabohu. Nasa dr momentalnr ani neordinuje, tak som to s nou zatial neriesila, tak teraz neviem, ci jej este mam kvoli tomu volat v pondelok alebo co 🤷♀️
@lindusss2016 nás malú stým mal problémy už keď mal 2,5roka ,začalo mu krvácať z nosa z ničoho nič ,potom mu vybrali mandle keď mal 3,5 roka ,odvtedy sme mali kľud ale teraz to začalo znova ,v noci sa zobudil že má sopliky ,ale neboli to sopliky ale tiekla mu krv ,5noci mu krvacalo ,potom sme išli na ORL a poleptali mu cievky .ona nás poslala k detskej na krv .detská doktorka povedala že výsledky sú dobré ,ale keď mu to bude zas krvácať tak musíme ísť na hematologiu
este ked som chodila na prvy stupen v zakladnej skole tiez mi velmi casto tekavala z nosa krv, uzivala som ascorutin, stav sa mi zlepsil, ale stale sa to vracalo az potom mi to z nicoho nic preslo