Krvácanie do mozgu u batoľaťa

pampeliska4
20. sep 2020

Ahojte, môjmu trojtyzdnovemu synovi diagnostikovali krvácanie do mozgu 3.stupna. Pravdepodobne však nevzniklo po pôrode ale až niekedy po prepustení z pôrodnice. V pôrodnici bol totiz ultrazvuk hlavičky úplne v poriadku, maly sa narodil 40+2 úplne bezproblémovým prirodzeným porodom. Má s tým niekto skúsenosti?

e1i
20. sep 2020

@pampeliska4 koľkokrát mu robili sono v nemocnici?

kikusha2212
20. sep 2020

Ahoj, to ma velmi mrzi 😔 ak nedoslo k nejakemu uderu, moze byt zo silneho plakania alebo zapchy. Nemal nejake problemy?

pampeliska4
autor
20. sep 2020

@e1i zatiaľ iba v piatok raz, zajtra ideme na ďalšie sono plus k neurológovi

pampeliska4
autor
20. sep 2020

@kikusha2212 k úderu určite nedošlo. Hmm to som netušila že môže aj z plakania či zápche. Kakat má problém už druhý týždeň veľa krát tlači a nejde :(

kikusha2212
20. sep 2020

@pampeliska4 ano to moze byt aj z kakania, ci plakania, ak sa velmi zvysi tlak v hlavicke a babatko ma slabe cievy. Co hovoria doktori?

pampeliska4
autor
20. sep 2020

@kikusha2212 ešte nič veľmi neviem čakáme na vyšetrenia v pondelok. Dúfam že nás pustia z nemocnice a budeme to chodiť ambulantne sledovať a čakať na následky :( mám strašný strach oňho, vkuse ho sledujem ale teraz veľa nenarobím keďže je ešte malinky

kikusha2212
20. sep 2020

@pampeliska4 viem ake je to 😔😞 najhorsi pocit pre matku a nijako nemoze pomoct a ani nevie co ma robit aby sa to nezopakovalo 😔 silno drzim palceky, nech cim skor pridu na to co to sposobilo a nech sa to uz nezopakuje. Posielam vela zdravicka ❤

pampeliska4
autor
20. sep 2020

@kikusha2212 ďakujem krásne ❤️

mrkvicka060
20. sep 2020

@pampeliska4 a ako sa to krvacanie prejavilo, ze ste isli k dr?

pampeliska4
autor
20. sep 2020

@mrkvicka060 práveže veľká náhoda - mal teploty pár dni tak sme šli večer na pohotovosť do nemocnice - všetky krvné mocove testy vyšli v poriadku. Doktorka ho počúvala a zistila selest na srdiečku - poslala nás na ultrazvuk a tam doktorka chvalabohu nepozrela lrn hrudník ale aj hlavičku. A našli to. Teploty môžu byt sprievodný jav, okrem toho nemal ani nemá absolútne žiadne príznaky

e1i
20. sep 2020

@pampeliska4 naša mala 3 st ale je predčasne v 29tt, teraz bude mať rok a stavia sa a skúša chodiť. Len sme rehabilitovali, vojtovku do 9,5mesiaca cvičili a teda neurológiu chodíme ale len na kontroly.

pampeliska4
autor
20. sep 2020

@e1i a celé sa to vstrebalo? Ja sa modlim aby sme dopadli podobne, strašne sa bojím čo nám zajtra povedia. Vy ste to teda zrejme zvládli krásne ❤️

e1i
20. sep 2020

@pampeliska4 budú vám to sonom sledovať, u nás po Sone zlepšenie a nebadam žiadne problémy a šikovná je tak asi ok. Potom nám už sono nerobili už má fontanelu len na špic prsta

kacena4
20. sep 2020

ahojko vela babatiek ma krvacanie do mozgu zalezi kde je a v akom rozsahu ako rychlo sa vstrebe a ci ostanu nasledky lekari ti dopredu nebudu vediet povedat vobec nic vsetko ukaze az cas tyzdne mesiace ako sa to bude vyvijat vstrebavat a ako bude dieta napredovat . prave sme si tym presli tiez az po porode pri krsniatku (ale u nas to bol pooperacny stav ☹ ) drzim vam palceky dolezite je ze babatko je malicek a ma elasticky "mozog" ci ako to mam nazvat tieto deticky vela znesu viac ako starsie takze vsetko moze byt ok, moze byt len hruba motorika oneskorenejsia a tak budete chodit na rehabilitacie aby sa to "rozchodilo" ale nemusi byt vobec nic hlavne vydrzte ake budu vysledky a co vam povie dr. a cas v priebehu prveho 1-2r. kym sa drobec postavi sa vsetko vykristalizuje. drzim vam vsetky palceky na rukach aj nohach aby to bolo co najlepsie

pampeliska4
autor
20. sep 2020

@kacena4 ďakujem veľmi pekne za povzbudivé slova 🙂 a aj Vám držím palce!

zaikoo
30. júl 2023

@pampeliska4 dobry den, mohla by som sa s vami nakontaktovat? Mojmu syncekovi sa stalo nieco velmi podobne

bianka1122
4. nov 2023

@pampeliska4 Dobry den, vidim ze je to uz stary prispevok no chcem sa spytat ako ste dopadli? Nakolko aj nam sa stalo podobne nieco a strašne sa bojím co bude dalej.Dakujem

bianka1122
4. nov 2023

@zaikoo Dobry den mozem vediet ako sa Vam to stalo? My riešime podobnú záležitosť, maly sa narodil v maji.