Ahojte, môjmu trojtyzdnovemu synovi diagnostikovali krvácanie do mozgu 3.stupna. Pravdepodobne však nevzniklo po pôrode ale až niekedy po prepustení z pôrodnice. V pôrodnici bol totiz ultrazvuk hlavičky úplne v poriadku, maly sa narodil 40+2 úplne bezproblémovým prirodzeným porodom. Má s tým niekto skúsenosti?
Ahoj, to ma velmi mrzi 😔 ak nedoslo k nejakemu uderu, moze byt zo silneho plakania alebo zapchy. Nemal nejake problemy?
@e1i zatiaľ iba v piatok raz, zajtra ideme na ďalšie sono plus k neurológovi
@kikusha2212 k úderu určite nedošlo. Hmm to som netušila že môže aj z plakania či zápche. Kakat má problém už druhý týždeň veľa krát tlači a nejde :(
@pampeliska4 ano to moze byt aj z kakania, ci plakania, ak sa velmi zvysi tlak v hlavicke a babatko ma slabe cievy. Co hovoria doktori?
@kikusha2212 ešte nič veľmi neviem čakáme na vyšetrenia v pondelok. Dúfam že nás pustia z nemocnice a budeme to chodiť ambulantne sledovať a čakať na následky :( mám strašný strach oňho, vkuse ho sledujem ale teraz veľa nenarobím keďže je ešte malinky
@pampeliska4 viem ake je to 😔😞 najhorsi pocit pre matku a nijako nemoze pomoct a ani nevie co ma robit aby sa to nezopakovalo 😔 silno drzim palceky, nech cim skor pridu na to co to sposobilo a nech sa to uz nezopakuje. Posielam vela zdravicka ❤
@kikusha2212 ďakujem krásne ❤️
@pampeliska4 a ako sa to krvacanie prejavilo, ze ste isli k dr?
@mrkvicka060 práveže veľká náhoda - mal teploty pár dni tak sme šli večer na pohotovosť do nemocnice - všetky krvné mocove testy vyšli v poriadku. Doktorka ho počúvala a zistila selest na srdiečku - poslala nás na ultrazvuk a tam doktorka chvalabohu nepozrela lrn hrudník ale aj hlavičku. A našli to. Teploty môžu byt sprievodný jav, okrem toho nemal ani nemá absolútne žiadne príznaky
@pampeliska4 naša mala 3 st ale je predčasne v 29tt, teraz bude mať rok a stavia sa a skúša chodiť. Len sme rehabilitovali, vojtovku do 9,5mesiaca cvičili a teda neurológiu chodíme ale len na kontroly.
@e1i a celé sa to vstrebalo? Ja sa modlim aby sme dopadli podobne, strašne sa bojím čo nám zajtra povedia. Vy ste to teda zrejme zvládli krásne ❤️
@pampeliska4 budú vám to sonom sledovať, u nás po Sone zlepšenie a nebadam žiadne problémy a šikovná je tak asi ok. Potom nám už sono nerobili už má fontanelu len na špic prsta
ahojko vela babatiek ma krvacanie do mozgu zalezi kde je a v akom rozsahu ako rychlo sa vstrebe a ci ostanu nasledky lekari ti dopredu nebudu vediet povedat vobec nic vsetko ukaze az cas tyzdne mesiace ako sa to bude vyvijat vstrebavat a ako bude dieta napredovat . prave sme si tym presli tiez az po porode pri krsniatku (ale u nas to bol pooperacny stav ☹ ) drzim vam palceky dolezite je ze babatko je malicek a ma elasticky "mozog" ci ako to mam nazvat tieto deticky vela znesu viac ako starsie takze vsetko moze byt ok, moze byt len hruba motorika oneskorenejsia a tak budete chodit na rehabilitacie aby sa to "rozchodilo" ale nemusi byt vobec nic hlavne vydrzte ake budu vysledky a co vam povie dr. a cas v priebehu prveho 1-2r. kym sa drobec postavi sa vsetko vykristalizuje. drzim vam vsetky palceky na rukach aj nohach aby to bolo co najlepsie
@kacena4 ďakujem veľmi pekne za povzbudivé slova 🙂 a aj Vám držím palce!
@pampeliska4 dobry den, mohla by som sa s vami nakontaktovat? Mojmu syncekovi sa stalo nieco velmi podobne
@pampeliska4 Dobry den, vidim ze je to uz stary prispevok no chcem sa spytat ako ste dopadli? Nakolko aj nam sa stalo podobne nieco a strašne sa bojím co bude dalej.Dakujem
@zaikoo Dobry den mozem vediet ako sa Vam to stalo? My riešime podobnú záležitosť, maly sa narodil v maji.
@pampeliska4 koľkokrát mu robili sono v nemocnici?