Krv z nosa

rozpravka774
6. dec 2013

Ahojte,dnes sa drobcovi pustila krv z nosa,nevedela ju zastavit,nakoniec pomohol mokry uterak okolo hrdla,ale na aj naplo a dostal zo seba hrcku krvi,z coho to moze byt?Cela sa triasla,boli doma sami.

erulka77
6. dec 2013

Moja dcera ma s tim problemy ,bola na vypalovani na orl a potom brala preventivne askorutin

mijunik
6. dec 2013

@rozpravka774 ahoj, mohlo to byť zo suchého vzduchu, z udretia si nošteka, zo špárania sa v nose... Hlava vždy veľmi krváca a tým pádom určite aj nos. Čo sa týka zastavovania krvácania z nosa - môj ujo je ORL lekár a hovoril mi, že ak tečie z nosa krv, tak hlavu nezakláňať lebo potom krv zateká do hrdla a človek ju prehĺta a môže sa z toho aj povracať. Teba predkloniť hlavu, stlačiť nosové krídla a priložiť studený obklad nie na zátylok, ale na prednú časť krku, lebo vraj tade vedú cievy, ktoré zásobujú nos. Tá hrčka krvi, ktorú malý zo seba dostal, to mohla byť zrazená krv, ktorá mu zatiekla do hrdielka alebo aj zrazená krv, ktorá sa ešte zdržiavala v nošteku. Ak by sa to opakovalo častejšie alebo by si malému nevedela krvácanie zastaviť, zbehni k lekárovi, kľudne aj na pohotovosť, mojej sestre takto ako dieťatu dávali čosi do nosa, čo pomáhalo zastaviť krvácanie, akési kvapky alebo čo to bolo (tiež to, myslím, riešili na pohotovosti).

rozpravka774
autor
6. dec 2013

@mijunik Niekedy stym mali problemy,ale uz davno nie,teraz boli 3 tyzdne chory,bude to asi zo sucheho vzduchu,mame krbove kachle,tak sa zlakla.Kvypky si do nosteka odmieta dat,tak mu aj pocas choroby davala kremik nisita,neviem ci je dobry.

tova
7. dec 2013

dcere sa to tiez stalo nedavno zo sucheho vzduchu pocas noci. Treba davit zvlhcovac, len ja sa to bojim nechat celu noc v elektrine, mam len par hodin do pol noci kym idem spat potom vypnem a staci to.